8
-
#8 Én inkább megvakulok, mint hogy sárga kijelzőt kelljen néznem. Mindig is a hideg preseteket/custom beállításokat szerettem monitoron is, a meleg/sárgás kép nekem olyan nyomasztó/gagyi/idegesítő hatást kelt. Inkább lejjebb csavart fényerővel és kicsit lejjebb tekert kontraszttal (monitoron) oldom meg, plusz sosem csak a kijelző világít, hanem mindig van mellette más környezeti fény is, és nem gyenge. -
ostoros #7 Ezért van az én telómon a szemvédelem folyamatosan bekapcsolva. Éjjel nappal.
A semminél jobb.
Utoljára szerkesztette: ostoros, 2022.10.27. 20:14:47 -
Sir Cryalot #6 Hullámhosszt kéne írni, sok "kék" van. De egyébként ez majd normálisabb AR szemüveggel lesz érdekes amikor >4000 nit lesz. -
Cat #5 Leírták, az eredeti tanulmányban minden bennevan, 14 oldal, szabadon letölthető.
https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fragi.2022.983373/pdf -
Sir Cryalot #4 edge lit LED-et lehet sávhatárolni 473 nm fölé olcsón,
de akkorát sikerült local dimming meg OLEDbuzulni (normális edge helyett ) hogy arra kevés jó jelző van
és olcsóbban mint a quantum dot ( ami megintcsak buzulás meg röhejesség displaybe dehát RETTENETESEN sok hülye van)
majd az utókor kitakarítja a szarjaikat, főkolomposokról meg meglesz a vélemény. REC2020 szabványhoz már eleve sávhatárolt kék kellett volna nem tudták megcsinálni azt se rendesen. Látták a szabványt, kellett a pénz, ment a kvantumpont meg a magukhoznyúlás.
Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2022.10.25. 11:48:37 -
gosub #3 Brit tudósok Toledóban is élnek. Nem írták le például azt, hogy mekkora intenzitású kék fényt mennyi ideig alkalmaztak, mekkora pusztulást okozott... -
inkvisitor #2 Valószínűleg azért, mert akkor a legyek előbb elhunynak természetes úton, minthogy a fény hatása jelentkezne. A legyek élettartama pár hét, az embereké valamivel több, és valamivel több időt töltenek kék fénnyel megvilágítva. -
#1 "Persze azt is ki kell emelni, hogy a legyeket meglehetősen erős kék fénynek tették ki."
:D
Miért nem nézték meg, hogy egy átlagembert átlagosan mennyi kék fény éri egységi idő alatt, és világították meg annyival a legyeket?
Miért nem próbálták ki azt is, hogy ugyanannyi más hullámhosszú látható fénynek is kiteszik a legyeket, mint amennyi kék fénynek tették ki?
Vagy csak itt nincs róla szó?