8
 • kvp
  #8
  "És egyben megtiltják a telefontokok alkalmazását is?"

  Miert tennek? Ha tokban van a telefon, akkor vagy atengedi a magneses teret mint pl. minden szilikon tok vagy nem lehet tolteni rajta keresztul, mint pl. minden fem tok. Ha a hatekonysag nem meglfelelo egy tokon at, akkor a telefonnak szolnia kellene, hogy nem toltheto jelen formaban es helyezze a felhasznalo kozelebb a toltofelulethez vagy valasszon kornyezetkimelobb toltesi modot. (vegye ki a tokbol vagy dugja ra a kabelt)

  A 95-99% kozotti tolto vagy tapegyseg hatekonysag ma mar szinte minden mas elektronikai keszulek eseten elvart (pl. usb-s toltoknel), miert lenne ez maskent a vezeteknelkuli toltok eseten?
 • M2 #7
  "a vezetekes toltes hatekonysaganak 95-99%-at hoznia kell vagy nem engedelyezett"

  És egyben megtiltják a telefontokok alkalmazását is?
 • kvp
  #6
  "Normál hálózati csatlakozókból van vagy hat féle."

  Ebbol speciel pont van europai szabvany (lasd: Schuko). Ketfele is, a foldelt es a kettos szigetelesu, raadasul a kerek foldeltbe bemegy a lapos kettos szigetelesu, de forditva nem. Az, hogy a tobbi orszag es a termekek gyartoi nem akarjak atvenni az EU szabvanyat mar mas kerdes. A nemreg meg EU tag UK sem volt hajlando, sem a szabvany csatlakozokat, sem a szabvany 230V-os feszultseget atvenni. Pedig pont azert emeltek 220V-rol 230V-ra, hogy feluton talalkozzon a 240V-os brit regi szabvannyal. Ennek mellekhatasa miatt van 100-240V 50/60 Hz tartomanyban a legtobb keszulek altal elfogadott aram feszultsege es frekvenciaja. (Japan 100V-os es vegyesen 50/60Hz-es, az USA 110V 60Hz, EU 230V 50Hz, UK 240V 50 Hz)

  Egyebkent a vezetek nelkuli toltes tenyleg energiapazarlo, de ha megadjak, hogy a vezetekes toltes hatekonysaganak 95-99%-at hoznia kell vagy nem engedelyezett, akkor ez megoldodhat. Csak ezt is egy szabvanyba kellene foglalni minel hamarabb.

  Az USB-C-s toltokkel annyi a gond, hogy a korabban a kinai kommunista part kozponti bizottsaga altal szabvanyositott micro USB-vel ellentetben az USB-C-s energiaatvitel jelenleg meg nem igazan szabvanyos es a keszulekek es a kabelek sem szabvanykovetoek. Az USB szabvanyugyi szovetseg ugyan nem teszi lehetove az USB logo hasznalatat csak a szabvanyos keszulekeken es kabeleken, de ettol csak egyre tobb logo nelkuli kabel es keszulek jon szembe az emberrel. Tehat az EU reszerol ertheto a szabvanyositasi igeny, csak a kivalasztott csatlakozo egyerlore minden csak nem szabvanyos.
 • Ellaberin
  #5
  Az almás cégen felül a vezeték nélküli töltés csontból tiltanám!
  Almáékat is hagynám bármilyen csatlakozásra - az előbb említetten kívül - ; ha van, lesz olyan, aki megfizeti nekik a túlárazott bármilyen megoldásukat, ám legyen.
  Az unió meg ajánljon és ne követelőzzön: a piac úgy is az igények felé meg. Határozzák meg a szabványokat és kész. USB szabvány, meg csatlakozó már így is szarrá van keverve - hogy a millió másféle eszköz csatlakozórkról ne is beszéljünk - majd post eső után lesz jó a köpönyeg, balfékek.
  Normál hálózati csatlakozókból van vagy hat féle. És ott nem igen jelent semmit a feszültség szint meg a frekvencia, maximum a földelt vagy kettős szigetelésű a lényeges különbséd, amit szintén össze lehetne hozni egy öszvérben, de erre sincs semmilyen eshetőség. Pedig idővel megatonnányi műanyagot lehetne spórolni (igaz vezetőből több kellene)
 • wraithLord
  #4
  Arra reagáltam, amit a hírben írnak. Nem sok témakör van, amit annyira fontosnak tartok, hogy komolyan állást foglaljak vele kapcsolatban, és ez pont nem egy olyan dolog.
 • M2 #3
  Honnan veszed, hogy az Apple átáll majd kizárólagosan vezeték nélküli töltésre? A folyamatosan hazug és szenzációhajhász média egyik pletykalapjának legtöbbet mellényúló jósának hite alapján? Te tényleg bármit benyalsz, amit a neten olvasol?
 • wraithLord
  #2
  Rühellem a vezeték nélküli töltést. Relatíve lassú, eléggé melegszik tőle a telefon, (tehát) kevésbé hatékony, mint a vezetékes, ráadásul nem is lehet töltés közben kézben fogva használni a telefont.
  Ugyan költői kérdés, de miért fáj ennyire az Apple-nek az USB-C, mikor pl. a Macbookokon eleve csak az van. Vagyis az Thunderbolt, de az fizikailag ugyanaz, és tudja az USB-t is.
 • Gabbbbbbbbbbbb
  #1
  Az lenne köv. lépés, hogy tiltsák meg a tisztán vezeték nélküli töltést 90%-os hatásfok alatt.
  Utoljára szerkesztette: Gabbbbbbbbbbbb, 2022.10.16. 11:57:58