5
  • mukkelek
    #5
    Így van. Nyugi, marad minden, a név változik. A microsoft 365 az aranybányájuk. Nekem is van előfizetésem. Néha akcióban pl. sokkal jobban áron megvehető amúgy, mint az ms-től microsoft fiókon belül. Az ugyanúgy microsoft 365 lesz, wordöstül mindenestül, csak éves előfizetés lesz, nem havi. Ráadásul, ha van egy ilyen akció akkor egyszerre max öt évre lehet előfizetni. Hangsúlyozom mikor akcióról beszélek az eredeti szoftvert jelent. Ami az iskolákat illeti, kréta azonosítóval mindenkinek ingyen van. Illetve aki tanul. Azt nem tudom, hogy csak nappali tagozatos tanulásra vonatkozik-e, de arra biztos. Asszem annyi változás történt, hogy évente újítani kell.
    Utoljára szerkesztette: mukkelek, 2022.10.16. 13:16:57
  • wraithLord
    #4
    A Microsoft 365-ben eddig is volt, és ezután is benne lesznek az office-os programok, online formában is, és le is lehet tölteni a gépre. Elég sok éve nem használok "hagyományos" Office-t, hanem a 365-ből telepítem a gépre, ami kell (Linuxban meg LibreOffice). Sok melóhelynek van Microsoft 365 előfizetése, és úgy használja az office-os programokat, ezt az iskolák is meg tudják csinálni elméletileg. Gyakorlatilag pedig ha nincs rá pénzük, egy régi Office csomagot használnak, amire van licenszük.

    Nem hinném, hogy meg fog szűnni, csak megint PR-machinálnak, a MS bevételének egy jelentős része jön a 365-ből (, amit többek között az Office-os programok miatt használnak), illetve a maces Office-ból. Plusz az Office programokban szerzett - gyakorlatilag - területi monopóliumot miért adnák fel, pláne, hogy az operációs rendszerről (Windows) pont az elmúlt években helyezték át erre a hangsúlyt a 365 formájában.
  • Zsombor99
    #3
    Vajon mit fognak csinálni az intézmények, mikor eltűnik az Office programcsomag? Hogyan fognak Word, Excel és PowerPoint programokat telepíteni (főleg az oktatási intézmények)? Kénytelenek lesznek régebbi, elavult verziókat telepíteni, vagy mi?
    (Én 2016-os Office verziót használok, és ahová középiskolába jártam, ott is ezt használták. Továbbra is mindenre elégségesnek tűnik. Kell ennél újabb?)
    Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2022.10.15. 12:06:43
  • Gabbbbbbbbbbbb
    #2
    Én oda jutottam, hogy Word-nél sokkal szívesebben használom a Libre Writer-t. Képeket kell beszúrni, akkor óriási a program előnye.
  • nlght
    #1
    Jó lenne ha 30 év fejlesztés után ki tudnák végre gyomlálni a bugokat és biztonsági réseket. El se tudom képzelni hány évtizedig kell még foltozni ezt a fostalicskát.