6
 • caprine #6
  Szerintem amíg a kripto mögött nincs fizikailag valami amihez az értéke köthető lenne, mint a fizikai pénznél az arany tartalék, addig baromira lutri az egész, egyszer fent lesz egyszer lent az értéke, a nagyoknak éppen hogy teszik. És mivel virtuális akár másnap meg is szüntethető.

  Ez egy pénzügyi játszadozás. Tipikus példa Berni Eclestone a F1 volt úra. 11x adta el a cirkuszt, mindig felspanolta, akkor eladás, aztán meg lehuzta akkor olcson visszavette, és ehhez 1 dolog kellett hogy a kezében legyen a média. Amikor elvált vagy 8-10 éve akkor 9 milliárd fontot felezett a feleségével, a F1-be ömlö pénz nagy része ennek az 1 embernek a zsebébe ömlött. És úgyan ez a játék megy a pénzügyi piacon, chip piacon, az eu asztalainál, a covid, ensz, who, a tőzsdén ahol elég valami főmuftinak egy beszólása és az adott cég értéke rögtön bukik vagy 20%-ot, pedig semmi nem történt. A propaganda és azok vezetői az emberiség ellenségei.

  Ha bankrendszer jó lenne akkor nem lenne szükség a kriptora. A gond az hogy ebbe a zárt rendszerbe nem tudnak egyesek belépni, ezért inditanak egy konkurenciát, és tuti hogy mi fogjuk meginni ennek a levét.
 • csikoskecske
  #5
  Pontosan! Nem vittem végig a gondolatmenetem, de ez így van, ahogy írtad. A kriptovilág 95%-a ugyanúly a süllyesztőbe fog menni, beleértve az NFT piac javarészét. Ez egy ilyen...Attól viszont még nem jelenti azt, hogy a fogalma, a fundamentális koncepciója el fog halni.
 • Sequoyah
  #4
  Es aztan egy ev se kellett hozza, hogy az internet piac osszeomoljon (dotcom bubble), rengetegen csodbe menjenek, es az akkor letezo internetes platformok es cegek jelentos resze eltunjon...
  A 2000-es evek utani sikeres internet model egyaltalan nem ugy nez ki mint aminek a 90-es evekben gondoltak. Ugyanigy amit a kriptorol ma spekulalnak, az se a valos jovot tukrozi.
  Egyelore meg nincs olya felhasznalasi modja ami valos profitot hozna, a bunozest leszamitva.
 • csikoskecske
  #3
  Itt egy újságcikk 2000.ből, ami arról szólt hogy az "internet egy múlandó divathullám"
  Utoljára szerkesztette: csikoskecske, 2022.09.26. 16:19:00
 • Sequoyah
  #2
  Ez egy cikk, ami tipikusan egy tema egy bizonyos aspektusara fokuszal. Ha teljeskoruen be akarna mutatni a kriptok minden elonyet, hatranyat, multjat es jovojet, akkor konyvet irna.
 • uwu2020
  #1
  Nehéz lenne vitába szállni az állításaival. Ha már ennyire benne van igazán megoszthatna egy komplexebb képet; pl. hogy hogy képzeli el a kriptók jövőjét. Kicsit olyan benyomásom van, hogy bírál, azt annyi. Azért az nem olyan nehéz, tényleg van mit, tiszta vadnyugat. Odabök a végén olyat is, hogy van hasznuk, de nem fejti ki. Mintha nem mondaná ki, csak sugallja, hogy igazából szerinte az egész színtiszta csalás. Szerintem nyilván való, hogy nem ennyire egyszerű a helyzet, szóval köszi, +1 szakértő aki nem mond semmi hasznosat, csak ijesztget.