5
  • bunny
    #5
    Az Euro NCAP teszt miatt se ad el senki autót Európában, az EU szigorúbb szabályozások miatt nincs Wifis eszköz eladva európába ... oh, wait ... inkább valószínűbb, hogy pl. az USA / GB is átvesz valami hasonló megoldást, sőt ha belegondolunk a Huewei elleni szankció pontosan erre hivatkozva történt. Szóval nem, nem fognak emiatt elmenni az EU piacról a kínai gyártók, inkább valószínűbb, hogy megindul némi folyamat végre azirányban, hogy a sok himihumi eszköz egy kicsit komolyabban vegye magát, hamár kénytelen vagyok beengedni a hálózatomba és onnan engedni neki kimenni a netre. Jelenleg a terheléses támadások jelentős része IOT-s szarokból indul tudomásom szerint.
  • Gabbbbbbbbbbbb
    #4
    >de ezzel vegso soron csak azt erik el, hogy ezen cegek nem igazan fejlesztenek a jovoben az europai piacra.

    Szerintem ebben nincs igazad. Egyszerűen drágábbak lesznek az eszközök és kínai router is fog frissítéseket kapni 5? évig. Ezt majd jól rámatricázzák és ezzel növelhetik az eladásokat EU-n kívül is, legalábbis valamennyire.
  • Palinko
    #3
    Igen tényleg jó kezdeményezésnek tűnik, viszont attól tartok a "biztonság" itt azt jelenti hogy lehetőleg külföldi kormányok ne vagy nehezebben férjenek hozzá, de mi azért lássunk mindent is... A pluton chippet is a biztonság álcája alatt próbálják befuttatni, van egy olyan érzésem hogy itt is ilyesmiről lehet szó.
  • kvp
    #2
    Szep es jo, hogy az EU szeretne megmondani a kinai es amerikai cegeknek, hogy mit es hogyan fejlesszenek, de ezzel vegso soron csak azt erik el, hogy ezen cegek nem igazan fejlesztenek a jovoben az europai piacra.

    Ez kb. olyan mint a foldgaz beszerzesi ara. Megszabhatja az EU, hogy egy bizonyos osszegnel nem adnak tobbet, de igy vegul az lesz, hogy senki nem ad el az EU-nak gazt.
  • Gabbbbbbbbbbbb
    #1
    Ez egy jó kezdeményezés, kivételesen. Mondjuk ez azt fogja eredményezni, hogy nem lesz 10eFt alatti TPlink router az európai piacon, de lehet ez nem is baj.