2
 • kvp
  #2
  Nem lehet az emberi elettartalomra fejleszteni. A 80-as evekben vasarolt commodore 64-es szamitogep nem lenne alkalmas ma mar szinte semmire.

  Hagyomanyosan a mobilos szektorban 3 ev volt az erkolcsi (teljesitmenybeli) elavulas, ez ment le bizonyos termekeknel 1 evre. Valojaban siman lehetne 5-7 ev, mivel kb. ez az a idotartalom, ahol mar annyira gyenge a regi hardver, hogy a modern funkciok nem kepesek mukodni rajta. Egyebkent ez most is igy van, a regi android verziok tamogatasanak megszunese kozel egy evtizeddel van lemaradva a legujabb verziok megjelenese mogott, tehat erre az egy evtizedre lehetne realisan eletben tartani egy-egy keszuleket szoftveres oldalrol, mig az 5 ev egyfajta kompromisszum a hardver tamogatasok teren.

  A problema persze az, hogy jelenleg nem lehet ket egyforma alkatreszt rendelni Kinabol. Meg az Apple is azt csinalja, hogy berendel minden alkatreszbol annyit amennyi a teljes gyartas soran szukseges lesz es ha ez elfogy, de a termekre meg van igeny, akkor azonos neven, de gyakorlatilag terveznek egy uj hardver verziot az uj alkatreszekhez. Igy nagyon sok iphone-bol valojaban van tobb eltero, egymassal semennyire sem alkatresz kompatibilis hardver verzio. Javitas helyett pedig legtobbszor teljes keszuleket cserelnek, mert nekik sincs alkatresz szinten elrakva semmilyen tartalek az adott tipushoz es a beszallito sem tud tobbet szallitani. Tehat az uj EU-s torvenynek a kinai gazdasag belso mukodeset kell elso korben megvaloztatnia.
 • end3
  #1
  Egyetértek.., azzal, hogy az emberi átlag élettartamra kellene fejleszteni mindenféle általunk használt "hardvert". A pénzüket meg a szoftveres továbbfejlesztéseken keresztül keressék meg. Azok fogják fizetni, akiknek szükségük van az új innovációkra, funkciókra. (Nem arra gondoltam, hogy a hetente új ikonsorra kellene kötelezően fizetnünk. - Alapból csak valós emberi igényekre, és a felhasználók személyes döntései alapján. A környezetünket a mértéktelen fogyasztás hulladékaitól csak ezzel a szemlélettel menthetjük meg.)
  Utoljára szerkesztette: end3, 2022.09.15. 08:08:19