4
 • Caro
  #4
  A 450 MB/s SATA-hoz képest is csak kb. tesztekben kimutathatóan gyorsabban az NVMe SSD-k, a való életben nagyon kicsi a különbség.
  Ráadásul az összes gyártó hazudik, mert tartósan nem képesek tartani az ígért sebességeket.
  Harmadrészt pedig általában valamit kezdeni is kell az adattal, és leginkább nincs az a CPU ami tud kezelni ekkora adatfolyamat. SZVSZ tök felesleges egyelőre a PCIe 5.
  De ettől nem baj, ha az interfész fejlődik, később jó lehez az még. A sima HDD-hez már a SATA II/SATA III se nagyon volt indokolt, de milyen jó volt amikor megjelentek az SSD-k.
 • Ellaberin
  #3
  Most ugye az van, hogy PCIe 3-nál megállt egy időre a fejlesztés, mert nem volt ami kihasználja. Aztán 2-3 éve felébredtek a szabályozók és mint egy egyszerre jött ki a 4-és és az 5-s specifikáció. Jóformán még a 4-s eszközök sem terjedtek el és már fikázásba kezdtek, mert nincs rá mindenkinek jó kihozatalú gyártmánya?
  Nem volt olyan rég, amikor az Intel a prociknál küzdött, mint malac a jégen a kihozatallal és gyakorlatilag fel is adta azt a vonalat....Szóval a vihar a biliben újságírói vészmadárkodás ez már megint.
 • uwu2020
  #2
  Hát a cím megfelelőségén azért lehetne vitatkozni, meg a cikk létjogosultságán is. Szerintem teljesen természetes, hogy egy csatlakozó felület nem fogja vissza az eszközt és jó-darabig jöhetnek bele gyorsabbnál gyorsabb példányok. Az lenen a baj, ha nem így lenne.
  Utoljára szerkesztette: uwu2020, 2022.09.14. 10:41:20
 • Tetsuo
  #1
  De ugye visszafelé kompatibilisek az SSD-interfészek, vagyis a legújabbak elmennek PCIe 4-ben vagy 3-ban is. Tehát probléma nincsen, majd gyorsulnak és a PCIe ad rá lehetőséget - ez inkább jó hír.