4
  • ostoros
    #4
    Eh... Ez a cikk csak részigazság. Azt elhiszem, hogy chipek kellenek nekik. De azt, hogy nem tudnak tranzisztorokat vagy transzformátorokat gyártani (mert az eredeti cikkben ez is szerepel) már nem nagyon.
    "shopping lists of semiconductors, transformers, connectors, casings, transistors, insulators and other components, most made by companies in the U.S., Germany, the Netherlands, the U.K., Taiwan and Japan, among others, which it needs to fuel its war effort."
  • gothmog
    #3
    Pedig megjöttek a csodafegyverek, csak valami logisztikai baki miatt az ukránokhoz.
  • Sequoyah
    #2
    Ha meg tudnak oldani, akkor ebbol nem lenne nagy hir. Azert kell mar nyiltan is vadaszniuk ezekre, mert barati orszagok felol is akadozik a szallitas.

    De valoban nem ez a donto tenyezo. A letezo eszkozeinek karbantartasanak hianya, es a haboru ertelmetlensege miatt teljesen alulmotivalt emberallomany, valamint a hozza nem erto katonai vezetes az ami miatt buknak.

    A diktatorok gyakran szeretnek a csodafegyverekre varni, de nem azok nyerik meg a haborukat.
  • uwu2020
    #1
    Nyilvánvaló, hogy oroszország számára hátráltató tényező a chiphiány, de szerintem nincs nagy jelentősége. Ahogy a cikk írja, összevadásszák mai nagyon kell. Ez szerintem nem ellensúlyozza a túlerőt amivel képes hosszútávon is háborúzni. Orosz oldalon kicsit kevesebb arányban jelenik meg a csúcstechnika a harcokban a kezdetekhez képest, és annyi. Egyetlen utat látok, amivel le lehet őket állítani, agyon kell őket ütni, azt persze már nem akarja senki, marad a mozizás.