8
 • zola2000
  #8
  Azért a legolcsóbb telefonok sem hulladékok, sőt Afrikában és Indiában egy átlagos alsó kategóriás telefon hosszabb ideig van használatban mint európában egy átlagos flagship telefon.
 • kvp
  #7
  Azert erre van egy jo megoldas, kiadnak egy EU-s hardware verziot es csak 5-10 evente frissitik a designt.
  Utoljára szerkesztette: kvp, 2022.09.06. 00:58:26
 • RJoco
  #6
  Az EU tervez, aztán majd szoftveresen jól tönkrevágják a telót és azért lehet cserélni.
  Meg fogják oldani, hogy ne érje meg javíttatni.
  Ha csökkenteni akarnák a szemetet, akkor nem kéne engedni, hogy évente új sorozat jelenjen meg, amit azért nem kevesen fognak lecserélni. Főleg, ha valakinek olyan előfizetése van, hogy évente jár neki az új készülék.
 • kvp
  #5
  "Van előszűrés ahol a dilettáns barom szintje alatt kell maradni, és közülük lehet vezetőt választani?"

  A globalis kapitalista elit nem az intelligenciat nezi, hanem az engedelmesseget es ez alapjan tamogatja a jelolteket. Lehet valaki barmennyire hulye vagy okos, csak az szamit, hogy mennyire kepes gondolkodas nelkul kovetni az utasitasokat. Ez a feltetel valamennyire eltolja a hangsulyt a kevesbe intelligens jeloltek fele, de nem, alapvetoen nem feltetel a young global leaders programban valo reszvetelhez hogy valaki hulye legyen, csak elony.
 • Ellaberin
  #4
  Első lépésként elég lett volna az otthon is cserélhető akkumulátoros telefonok gyártására visszaterelni őket. Azaz, hogy ha felpúposodik a két éves avultatásra tervezett akksi, bárki által cserélhető legyen. Kisebb teher és észszerűbb, mint 5 évig készletezni kijelzőket, alaplapokat.
  Az mondjuk mindenképp hasznos lehet, hogy ha nem jönnek ki millió tonna számra a hulladék telefonok meg évente a "zászlós hajók" . Mindkettő tök felesleges energia pazarlás, gerjesztett igény. (Tudom többszázezer munkahely függhet ezen, de nincs már olyan, hogy a kecske is meg a káposztai is)
 • Sydra
  #3
  Töröljék el a szabadalmakat és a probléma magától megoldódik.
 • uwu2020
  #2
  Hát igen, az EU ismét tervez. Ezeket amúgy válogatják? Van előszűrés ahol a dilettáns barom szintje alatt kell maradni, és közülük lehet vezetőt választani?
 • Tetsuo
  #1
  Micsoda problémák! Uborkagörbület után 30 év alatt sikerül szabványosítani néhány akkumulátoros termék töltését és miközben dupla áron vesszük a kínaiaktól az orosz gázt, a tervezett elavulás ellen küzdenek. Fantasztikus!