7
 • kalapos01
  #7
  Mindenhol ugyanúgy mérnek tévét, és nem live streamet mér a Nielsen, sőt, netet nem is tud mérni. A Nielsen több évtizede a tévét méri monopóliumként.

  Az egyébként halálmindegy, hogy jó, vagy nem jó, nyilván elég pontos, hiszen a minta reprezentatív, folyamatosan cserélődik, míg a nézettségek közel sem, de nem ez a lényeg. Nem az a lényeg, hogy mennyi a szám, mert a valós papíron lehet sokkal nagyobb is természetesen. Vagy sokkal alacsonyabb. (Valamiért az emberek mindig az egyiket nyomják, ha kételkedni akarnak, miért nem jön senki, aki azt mondja, hogy "Szar a mérés, biztos, hogy sokkal többen nézték".)

  A lényeg az, hogy ha az első keresed, akkor az teljesen jogos első, aki ugyanazon körülmények között ér el jobb eredményt. És ugyanígy: a tévék tudják, hogy mik a mérési kritériumok. Nekik is mindegy, hogy mi a valós szám, számukra a verseny lényege, hogy olyan műsorokat csináljanak, amit a Nielsen mérései fognak nézett kihozni.

  Ezért nincs értelme lovagolni a konkrét számokon.
 • Macropus Rufus
  #6
  A tv adások annak ellenére, hogy digitálisak nem egészen úgy működnek mint egy videó stream. Ők nem pofáznak vissza. Amikor csatornát váltasz akkor gyak. ugyan az megy végbe mint egy analog tv esetében. Csak a jel digitalis.
  A Nielsenrol amit olvastam az a videó stream illetve a live stream méréseket nezik. Ha a tv adás live stream akkor az mérhető, ha a tv-t a neten nézed az mérhető. Ha a tv-t mint tv használod akkor nem mérhető a Nielsen eljárása alapján.
  A nézetség mérés kis hazánkban meg igy zajlik
  https://hu.m.wikipedia.org/wiki/Nézettségmérés

  (elnezest az ekezetek hianya miatt, de mobil eszkozrol irom)
 • Ender Wiggin
  #5
  Akkor mit mér a Nielsen?
 • Macropus Rufus
  #4
  "Ú, ez erős volt. Valaki nincs tisztában az alap dolgokkal."
  mielőtt ilyet írsz olvass utána a full duplex kommunikációnak.
 • zetortraktor
  #2
  Ajajj, homályriadó. Ennek az adathoz az MTVA-nak a világon semmi köze.

  " Független forrásokkal nem megerősíthető hogy valóban 978 407-en nézték. "

  Csak független forrásból értesíthető meg az adat. Mert az adat konkrétan egy független forrástól származik. Eleve, mert csak egy forrás van. Ami független és amit minden monitorozott csatorna hitelesnek tart.

  "első az hogy nincs olyan visszajelző rendszer ami azt mutatná hogy egy TV készülék milyen csatornán áll adott időintervallumban, "

  Ú, ez erős volt. Valaki nincs tisztában az alap dolgokkal.
  Utoljára szerkesztette: zetortraktor, 2022.09.01. 12:23:05
 • Arnika19
  #1
  Ezt kár volt megírni.
  Független forrásokkal nem megerősíthető hogy valóban 978 407-en nézték.
  Két okból is nem mérték pontosan, első az hogy nincs olyan visszajelző rendszer ami azt mutatná hogy egy TV készülék milyen csatornán áll adott időintervallumban, a második az hogy az MTVA mindig hazudik.