6
 • wraithLord
  #6
  Ha van normális androidos telefon, akkor van normális androidos tablet is. Ugyanaz, csak nagyobb. Igaz, az androidos tabletek mindig középkategóriás SoC-cal szoktak jönni, de amire én használnám, arra bőven elég lenne (mondjuk nem használnám semmire, azért is nincs tabletem).

  ------

  Nem hinném, hogy a "rootolással" elveszik a garancia, ugyanis az admin hozzáférés minden Linuxnak, így az Androidnak is az egyik legalapvetőbb funkciója, amit nagyon egyszerűen meg lehet oldani. A Linuxokba az ember alapból regular user accounttal van bejelentkezve, a rendszer bármilyen módosításához a rendszergazdai (root/superuser) hozzáférés (jelszó) kell.
  Többféle tökegyszerű app létezik, amivel superuser jogosultságokat lehet szerezni az androidos rendszeren. Van amelyik valóban rootolja, és full hozzáférést biztosít az egész fájlrendszerhez (ezzel unrootolni is lehet nyilván), és van, amelyik csak a rendszerbeállításokhoz ad root jogosultságot (ez utóbbi a biztonságosabb, ha az ember nem tudja, mit csinál).

  Androidon továbbá a gyártói stock ROMot is újra lehet rakni, ha valaki esetleg superuser jogokkal valamit elcseszett a rendszeren, amivel gyakorlatilag teljesen gyári lesz a telefon. És ehhez sem kell rakétamérnöki diploma, aki fel tud rakni egy Windowst, az fel tud rakni egy stock romot is a telefonjára (pluszban google-özni kell tudni, hogy honnan lehet letölteni).
 • zola2000
  #5
  A Samsung Galaxy Tab egész jóféle.

  Nekem azért nem kellene iOS mert ha jól tudom az apple nem enged emulátorokat, torrent klienst az app storebe, illetve a YouTube vanced is erős érv android mellett tableten is (amíg működik)
 • Zsombor99
  #4
  Én erős törzs Android használó vagyok okostelefon téren, Samsung Galaxy S7 telefont nyúzok, és eltéríthetetlen vagyok, kivéve ha összeomlana az Androidos szegmens, ami lehetetlen. Nyilván az Androidba is bele lehet kötni, mint sok minden másba, de szerintem egyáltalán nem nevezhető pofátlankodónak. Az igaz, hogy vannak rendszerek, ahol a felhasználó alapból nem rendszergazda, úgy tűnik, hogy sajnos az Android is ilyen (vannak dolgok, amikhez garanciát elveszítő "rootolás" kell)...
 • asgh
  #3
  Normálisat nem nagyon, de olcsót igen.
 • AgentKis
  #2
  Szerintem az a baj az androiddal, hogy egy magánembernek, pl. munkára teljességgel alkalmatlan. A minden részében telefosott reklámok és a magánszférába való túlságosan betolakodó, bepofátlankodó mivolta miatt. Ezeket az M$ termékeknél sokkal egyszerűbb "leküzdeni", mivel azokon a tulajdonos RENDSZERGAZDA joggal bír. Míg egy fostos androidon ehhez minimum a garanciát "kell" elbukni.
  Utoljára szerkesztette: AgentKis, 2022.08.04. 11:52:06
 • miNimAL
  #1
  Miért? Lehet kapni normális Androidos tabletet?
  Ja nem.