5
 • end3
  #5
  A nyugati típusú "kapitális demokráciákban" örökösen. De vannak más, kiváló ösztönzők a keleti diktatúrákban. (Az oroszoknál pl. Putin, Kínában a kommunista párt vezérkara. Észak-Korea Kim-jéről már nem is beszélve.
  - Kipróbáltuk idehaza, bár "lájtosabb" formában. Szuper volt. - De így 30 év után, a tapasztaltak alapján a másikról is lehet véleményünk. Ez is szuper.)

  Azt hiszem ez alapján, talán csak magát az embert kell kicserélni a sokak által kívánt "egy más világ" érdekében. (De a transzhumanizmus meghirdetett elvei alapján, az is folyamatban van és szuper lesz!)
  Utoljára szerkesztette: end3, 2023.01.04. 07:18:41
 • Agyturbinikusz
  #4
  Lassan 4000 év után még mindig itt tartunk, semmilyen más motiváció nem létezik csak a pénz.

  Sebaj
 • Vanek úr
  #3
  Idézek: "A végeredmény messze nem tökéletes, az előállítási költség valószínűleg jóval magasabb," - vagyis ennyit az árak letöréséről (és a kihozatali arányról még nincs is hír, mert szerintem azzal sem állhatnak túl jól). Nem véletlenül kerül a TSMC (és Samsung) gyártása annyiba, amennyibe. Persze, van rajta haszon is (hiszen a piacgazdaságban élünk), de fizikailag is drágább a gyártása az újabbaknak a régebbi technológiákhoz képest (akár tetszik, akár nem).
 • kvp
  #2
  Turelem, par ev es az oroszokra kivetett szankciok hatasara mar csak Kinaban es talan meg Del Koreban marad mukodo felvezetogyartas.
 • UUUU
  #1
  A 4nm-et is lemasolhatna es letorhetne a chip arakat. Mert ami manapsag a szegmensben zajlik az egy bohozat.
  Utoljára szerkesztette: UUUU, 2022.08.02. 07:05:13