10
 • M2 #10
  Olyanról, hogy generátor, hallottál-e már?
  De a további hülyeségednek is elébe megyek: nem, nem kell mindig generátorral tölteni, csak harci helyzetben. Az esetek 1-2 százaléka. Se.
 • kvp
  #9
  "Sztem az életben soha nem lesz életképes egy tisztán elektromos harci jármű."

  Egyertelmu. Viszont a fenti cikk elsosorban az USA-n belul hasznalt varosi rohangalos jarmuvekrol szol, amivel a hadtapos katonak bevasarolni jarnak. Ezek ugyanugy lehetnek elektromosak, mint az osszes tobbi civil jarmu a parkolokban. Haboruzni meg nem ezekkel fognak menni, hanem a gazturbinas tankokkal.

  ps: Az uzemanyagcellas jarmu is egyfajta hibrid es katonai celra tokeletes.
 • Macropus Rufus
  #8
  ez az álszent szöveg, hogy ők is zöldek legyenek. Am. meg uránmagvas lövedékkel aprítják az ellent. :)
  Sztem az életben soha nem lesz életképes egy tisztán elektromos harci jármű. Hibrid az már okés. Ami meg a napot illeti: vannak helyek ahol monszun idején nincs napsütés...
 • Sydra
  #7
  Nyitható az alja és bármikor átválthatsz Flintstones üzemmódba!
 • kvp
  #6
  "Ezt kint a harcmezőn hogyan töltik?"

  Az elso jarmuvek a laktanyak ellatmanyi osztalyaihoz kerulnek, tehat a sajat hatorszagukban szeretnek hasznalni oket, a hetkoznapi adminisztracios feladatokra. Az otlet az, hogy ha mar mindenki mas elektromos jarmuvekkel jar (vagy jobb hijan gyalogol), akkor a laktanya szemelyzete se benzines jarmuvel menjen bevasarolni.

  A masodik felhasznalas az ellatmanyokat szallito konvojok elektromos energiara allitasa lenne, ami alapvetoen mar harcteri kuldetes, de fix pont-pont utvonalakon kell haladniuk es a jarmuvek a megerositett bazisokon tolthetoek lesznek. Ezek a jarmuvek kesobb automatizalhatoak is (konnyeben mint a belsoegesu motorral szerelt valtozatok), igy egy konvojhoz nem kell annyi katona. (kvazi a teherautok maguktol kovethetik a felvezeto jarmuvet vagy az elottuk halado masik teherautot)

  A harmadik felhasznalas lenne a konnyu gyalogsagi jarmuvek letrehozasa, ahol a csondes mukodes es a nagy gyorsulas mar ertelmet is nyerhet. Ehhez viszont a legi szallithatosag miatt jarmuvek tomeget kell tovabb csokkenteni, tehat erdemes lehet valamilyen uzemanyagcellas megoldast alkalmazni. Mindenesetre az utobbihoz elobb egy kiforrott elektromos platform kellene, amiben mar konnyebb cserelgetni az aramforrasokat.
 • Dodo55
  #5
  "fontos lehet teljesen hangtalanul nagyon gyorsan a célterület közelébe jutni"

  Ja, hogy ezeken slick gumi lesz?
 • gosub
  #4
  Az álcafestést lecserélik tükröződő panelekre. Ha harc közben lemerül, majd megkérik az ellent várjon pár napot amíg az a ~4-5 m² feltölti. Már ha jó idő van.
 • Cat #3
  Egy éjszakai kommandós akciónál fontos lehet teljesen hangtalanul nagyon gyorsan a célterület közelébe jutni, vagy baj esetén kihasználni a borzasztó jó gyorsulást, és elmenekülni.
 • Ender Wiggin #2
  a nap süt a harcmezőn is, akksi meg van...
 • barret
  #1
  Ezt kint a harcmezőn hogyan töltik? Sehogy,csak villantani kell. Marmonkannában nehéz áramot szállítani.