10
 • defiant9
  #10
  "és a brutális népszaporulatuk miatt kibocsájtó ország elég ahhoz, hogy idővel fél ázsia koreai leszármazottakból álljon"
  Brutális? Legalább kicsit legyél már tisztában a tényekkel miután a valóságot próbálod az elképzelésed torzítani.
  Dél-Korea 51 milliós Észak-Korea ennek a fele, és olyan szintű éhezések vannak már most is hogy igen valószínűtlen a duplázódás.
  Észak-Korea/Népesség
  Az alábbi országokban a termékenységi ráta nem éri el a népesség fenntartásához szükséges szintet (ami nem jelenti azt, hogy a népességük ne nőne gyorsan még akár évtizedekig
  126 Észak-Korea Észak-Korea

  Unsurprisingly, North Korea's fertility rate has also declined significantly, dropping from 5.12 births per woman in 1960 to 1.91 births per woman in 2020.
 • ostoros
  #9
  Nem kellene megsértődni.
 • ostoros
  #8
  Mellékes. AZ, hogy azok a gyökerek ott fennmaradnak, és a brutális népszaporulatuk miatt kibocsájtó ország elég ahhoz, hogy idővel fél ázsia koreai leszármazottakból álljon. Attól még egy nyomortelep marad, de megmarad... Igazából, ha a helyükben lennék, engedélyezném a kivándorlást, korlátozottan, aki rendszer ellenes, annak egy része hadd menjen, annyival egyszerűbb lenne a hatalmat megtartani. De nem így tesznek, mert hülye a felső vezetés.
 • Sequoyah
  #7
  Eszak Korea nzilvanitotta ellensegge az egesz vilagot es szogesdrotozta korbe magat.
  Persze hogy fennmaradtak, mert az egvilagon senkit sem erdekel Eszak Korea, amig nem kezd valodi tamadasba. Masok felnek a civilizacio osszeomlasatol, ok gyakorlatilag onkent vallaltak hogy a legrosszabb forgatokonyvvel elnek:)

  Te is elvonulhatsz egy barlangba egyedul elni, aztan gondolkozhatsz azon hogy "ilyen szempontbol" mennyire nagyon sikeres vagy:D
 • defiant9
  #6
  "Már mint hogy az egész világ az ellensége"
  Ez nagyon nincs így. Észak-Korea nyugodtan mehetne a saját útján - akár úgy is hogy körbeszögesdrótozza saját népét nehogy kiszökjnek a nyomorból - senkitől sem zavartatva mint sok más ország, ha nem akarná nukleáris töltetű rakétákkal fenyegetni a szomszédait egy családi dinasztiára épülő diktatórikus rendszerből ahol egy ember szava elég a gombnyomáshoz.

  Dél-Korea ugyanúgy, sőt sokkal eredményesebben terjeszti a koreai kultúrát
  A különbség az hogy az egy sikeres oország és ezért sokkal jobban élnek ott a koreai emberek.
 • ostoros
  #5
  Alapvetően ilyen szempontból észak Korea egy sikeres ország... Már mint hogy az egész világ az ellensége, (Kínát kivéve) és mégis fennmaradtak. Lehet, hogy az utolsó nemzetállamok egyike lesz ezen a bolygón, ha így haladunk... Ami lássuk be nem túl szép jövőkép.
 • kvp
  #4
  Magyarorszag az EU resze es igy az ESA kezeli az osszes urkutatasi project-et. A mind szorosabba valo unio elve szerint elobb-utobb egyetlen szovetsegi allam lesz az EU, ahol a tagallamok (azaz a megyek) nem szereznek kulon-kulon teruletet, hanem az Europai Unio (az Europai Egyesult Allamok) egyutt szerezhet uj teruleteket a Foldon es az urben egyarant.

  Ezen kivul meg az Egyesult Allamok (USA) es a Kinai Nepkoztarsasag (PRC) van olyan pozicioban, hogy sajat teruleteket szerezzen. Meg az uj maganvallalkozasok, pl. a Spacex, ami ha eloszor er el a Marsra az USA segitsege (fegyveres ereje) nelkul, akkor kikialthatjak a sajat allamukat.

  ps: Ha Magyarorszag kilepne az EU-bol, akkor ket eset tortenhet:
  - korbetekernek minket szogesdrottal es ugy jarunk mint Eszak Korea (vagy a tobbi rezervatum a Huxley fele Szep uj vilagban)
  - az egyesitett EU-s hadsereg megszall minket kb. 1 nap 10 perc alatt (egy napig rohognek rajtunk es 10 perc alatt bevonulnak, lasd Anschluss)
 • pasi29uk
  #3
  Magyarorszagnak van valamilyen terve a kornyezo bolygokon valo teruletszerzesre? Gondolok arra, hogy szuksegszeru lepes a kozeli jovoben meghatarozni a strategiat.
 • quatlander
  #2
  Akkor majd lesz ukrán-amerikai.
 • noland
  #1
  bravó :D