6
 • t_robert
  #6
  Ráadásul az átlag ember leginkább legfeljebb játszik a gépén otthon, de a játékok is beérik 4-6-8 maggal illetve hallottunk olyan játékról, ahol befigyel a 10 mag vagy szál. szóval ott fog állni a hülye 24 mag 32 szálas procival, aminek a negyedét fogja használni. de lesz neki egy 500 ezerbe kerülő proci, új extra drága alaplappal és extra drága hűtéssel, amit szinte nem is fog használni. de méteres lesz a farka a büszkeségtől mert az ő prociján a játék 150 FPS helyett majd 152 FPS-t hoz..... megérdemli... :)
 • t_robert
  #5
  Némileg kezd a dolog értelmetlen lenni. ezek asztali procik, de igen kevés felhasználónak van szüksége 24 magra és 32 szálra.... ráadásul olyan procira, ahol külön vezetéket kell kihúzni az erőműből a gépig, hogy legyen áram és olyan mázsás hütő kell rá, amin a Niagara vize áramlik keresztül... :) tényleg kell ez nekünk itthon egy gépbe? és mire????
 • Caro
  #4
  Ettől függetlenül a félvezető élettartama is rövidül a hőmérséklet emelkedésével, és igen rohamos léptékben. Ettől még 5-8 évet elmehet. Akár többet is, mert azért ritkán van maxon hajtva.
 • dyra
  #3
  Teljes irrealitasba mennek át a munkaállomások és a gamer gépek. Ekkora számítási kapacitást már tényleg csak felhőből érdemes vételelezni vagy valami virtuális desktopon keresztül elérni. Egyre kevésbé látom ezek létjogosultságát.
 • _svd_
  #2
  Az összes mobilprocesszor, amit az elmúlt évtizedben gyártottak, üzemi hőmérséklete eléri 100 fokot. Eddig sem a processzorok adták be kulcsot, inkább a processzorok környezetében lévő alkatrészek lettek problémásak a hőterhelés miatt.
  A hőcsöves hűtésben eddig is közvetlenül gőzt állítottak elő a processzorok. Az alacsony nyomás okán a víz forráspontja is alacsonyabb.
 • kvp
  #1
  Akkor ha jol ertem egy vizhutes mar egyenesen gozt allitana elo? Csak megjegyzem, hogy 80 fok folott mar nagymertekben rovidul a szilicium alapu felvezetok elettartalma.