12
 • bmw
  #12
  Miben befolyásolja?? Engem biztos nem...
 • igazamvanvagyig
  #11
  azert mexikoban is felvilagosultabbak az emberek mint naluk na ne....

  mexico
 • igazamvanvagyig
  #10
  szivesen segitek:

  https://moly.hu/konyvek/zbigniew-brzezinski-a-nagy-sakktabla
 • igazamvanvagyig
  #9
  keresen a vidot ahol az amerikai politikusok,es tabornokok az ukran katonaknak mondjak valveregetve,hogy 2027 a mi evunk ,eltoroljuk egyutt az oroszokat
 • igazamvanvagyig
  #8
  lett haboru biden alatt vagy nem?
  trunph alatt volt vagy nem?
 • igazamvanvagyig
  #7
  vicceltek? ,egy 40 millios orszag merne mondani egy 130 nak ,hogy atomrakatakat fejlesztek es lerakom a hattara? lol

  https://www.youtube.com/watch?v=tMd71UIw1CE&list=PLMs4EyLuAQKsM-92z6jW6PJHw2R7hPN6R&index=26
 • Kryon
  #6
  Nem lett volna sok értelme provokálni, hiszen erre a háborúra számítani lehetett, a szakadár területek ügyében egyik fél sem akart engedni. Szerintem inkább az történt, hogy mindenki elszámolta magát. A nyugati hatalmak valószínűleg azzal kalkuláltak, hogy az oroszok bevonulnak a szakadár területekre és vége is a háborúnak 1-2 héten belül. Ezzel szemben ki tudja mi okból, de Putyin úgy döntött, hogy egy korlátozott háború helyett megpróbálja elfoglalni egész Ukrajnát, ami eddig úgy néz ki nem jön össze. Szóval mindenki elszámolta magát és most próbálja menteni a helyzetet, hogy végül legalább ne ő jöjjön ki legrosszabbul a dologból.

  Hogy az USA-ban mi lesz, az is egy érdekes dolog. Eléggé beütött az infláció már most, a leépítések is elkezdődtek, és ez még csak a kezdete a válságnak. Kérdéses, hogy az amerikai kisembert meddig lehet még mesterségesen kreált identitásharccal etetni (mindkét párt irányából), és mikor jön el a pont, amikor kiegyenesíti a kaszát.
 • Sydra
  #5
  Trump könnyen kiegyezett volna Putyinnal, mivel az Oroszok nem kértek semmi különlegeset, csak hogy hagyják békén az orosz kisebbségeket Ukrajnában meg ne fegyverkezzen a NATO az orosz határon. Kb 2008 óta ugyanezt mondják. Erre a nyugat létrehozta Európa legnagyobb hadseregét Ukrajnában. Akkor indult meg a támadás, amikor Zelensky elkezdett atomfegyvereket kunyerálni. Putyin az ukrajnai támadást megelőző csapásként értékeli.
  Trump amúgy sem volt nagy NATO fan szóval könnyen szót értett volna Putyinnal. Meg hosszú idő óta Trump volt az első háború ellenes elnök.
 • kvp
  #4
  Trump eseten megeshetett volna, hogy gazdasagtalansag miatt feladja a Ukrajnat, ahol ekkor egy gyors oroszbarat hatalomvaltas kovetkezett volna be. Biden-ek is azt a latszatot keltettek, hogy igy fognak cselekedni, de valojaban egy elhuzodo aktiv haboru kiprovokalasa volt a cel Oroszorszag izolaciojara es Europa engedelmessegre kenyszeritesere. Putyin meg bedolt nekik, az europai vezetok pedig az elvart modon cselekednek.

  Egyebkent az USA-ban legutobb tobben szavaztak mint ahany regisztralt szavazo volt es minden pluszban megjeleno szavazat Biden-t tamogatta. Nem csak kozossegi szinten volt durvan megnyomva a mostani vezetes, hanem szavazati szinten is. Ez demokratikus? Ugyanugy ahogy nallunk a kekcedulas valasztas az volt anno. Egyebkent a halottak belfoldi levelszavazatait leszamitva a magyaroszagi demokratak is szorol-szora ugyanezeket a trukkoket vetettek be legutobb es bejott.

  A most elkovetkezo felidos amerikai valasztason en elsopro demokrata eredmenyeket varok, meg az eddig teljesen repubilkanus tagallamokban is.
 • Kryon
  #3
  Aki egy kicsit is követte az ukrajnai helyzetet 2014-től, annak nyilvánvaló volt, hogy ez egy befagyott konfliktus, amiből előbb vagy utóbb valószínűleg háború lesz. Trumpnak vagy Bidennek ehhez nem sok köze van.
 • Cat #2
  Segíts kérlek, mert tényleg nem tudom: melyik országot támadta meg Biden?
 • igazamvanvagyig
  #1
  Annak ugy kell akit lehet manipulalni.
  pl usa mindenki tudta ha nem trumph nyer akkor haboru lessz.ennyi.na innentol kezdve ,hogy lehet manipulalni?
  aki bidenre szavazott tudta,hogy haboru lesz.ennyi.