2
  • Bruce_Willis
    #2
    Melyik volt az a pöcs, aki jogellenesen hirdetési linket helyezett el az adatvédelmi beállítások gombjára?
    A kapzsiságotok határtalan!
  • kvp
    #1
    Nem kodex hosszu o-val, hanem codec azaz coder/decoder = kodolo/kodfejto. Ha magyarul roviditeni akarnank, akkor lehetne kodfej.

    Egyebkent az LC3 az kb. a hagyomanyos variable bitrate MP3-as minoseget tudja biztositani, fele akkora bitrataval, tehat kevesebbet fogyaszt es nem olyan remes a hangminosege mint az eddigi bluetooth low energy codec-eknek. Viszont mukodeseben tovabbra is kozelebb all a regi vonali codec-ekhez, mint amilyen pl. az MP2 szabvany. Merhetoen jobb minoseghez jobb lenne az LC3plus hasznalata, ami egyelore nem resze az uj bluetooth szabvanynak.

    Persze akar hasznalhatnank nativ ativitelt is, amikor a telefon nem oldja fel a zene eredeti kodolasat es kodolja ujra az atvitelhez hanem ha az a fules altal tamogatott formatumban van, akkor csak nyersen atkuldi a stream-et a fulhallgatonak es az dekodolja helyben. Ezt tobb nem szabvanyos termek tamogatja, pl. az Apple es a Samsung high end megoldasai.

    A fentiek meg mindig nagyon messze vannak egy tomoritetlen toslink vagy i2s minosegetol, azaz a 9000 kilobites tomoritetlen minosegtol. (a fenti ket esetben sima sztereo hang eseten is egy kb. 9 megabites codec-rol van szo) A wifi alapu headset-ek es wifi/ethernet alapu hangszorok kozott egyebkent vannak olyanok amik tudjak ezt a minoseget es mar jopar eve kezelik a tobb hangszoros broadcast-es uzemmodot is.