5
  • Armagedown
    #5
    Ne várj tőlük jó döntések, politikusnak csak a legtehetségtelenebb emberek mennek.
    Romániában pl még vannak olyan cukorgyárak, amik már bezártak, de bármikor újra lehetne nyitni őket, csak ezt ugye nem lehet, mert a fritzek kezében vannak.
    Utoljára szerkesztette: Armagedown, 2022.06.27. 16:23:48
  • morguldae
    #4
    A streaming szolgáltatásokat nem kéne engedélyezni. Töltsed le paraszt minél gyorsabban aztán nézzed amikor akarod a saját gépeden. Ezzel a szarsággal terhelni a hálózatot egyfolytában idiótaság. Az is idióta volt aki kitalálta, hogy kell. Az emberek meg csinálják. Minden szarságra rávehetők mert a 70-80 %-uk totál agyhalott zombi. Fogalmuk nincs semmiről.
  • asgh
    #3
    off:
    Ez már megtörtént a cukortermeléssel. A dél-amerikai nádcukorral szemben nem tudott versenyezni a répa cukor, mert a nádcukor termeléshez az energia jelentős részét magának a nádnak az elégetéséből termelik (miután kiszedték belőle cukrot).
    Így az EU kötelezte a tagállamokat, hogy építsék le a cukortermelő kapacitásaikat. Magyarországon a 12 cukorgyárból 2010-re csak 1 maradt.
    Aztán a dél-amerikai cukorgyárak átálltak bioetanolra, a nádcukor ára meg kilőtt és a répacukor ismét versenyképes lehetne, de az EU itt áll termelőkapacitás nélkül.
  • kvp
    #2
    Ne adj uj otleteket az EU-nak, de a pekekre nemreg mar kivetettek a klima adot. Marmint azokra akik nem megujulo forrasbol szarmazo arammal mukodo elektromos kemencet hasznalnak. Plusz probaljak csokkenteni a lisztfelhasznalast is, mert sok deleuropai orszagban mar hianycikk, pl. az olaszoknal a pizzahoz nincs eleg.

    ps: Igen, az EU az elmult par evben mindent megtesz azert, hogy minel hamarabb deindusztrializalja magat. Aztan csodalkoznak majd, amikor mar csak kinaban gyartott kenyeret lehet majd kapni...
  • Sydra
    #1
    Vessünk ki extra adót a pékekre mert túl sok lisztet használnak és nem hajlandók kivenni a részüket a búzatermesztés költségeiből.
    Nyilván senki nem fog elszámolni az így beszedett adókkal, hogy mire lesznek elköltve.