1055
Bethesda új open world játéka
-
uwu2020 #1055 A steam-en is lehangolóak a kieg értékelései, ritkán látni, hogy valami pirosba megy.
Azt hiszem, hogy ezt kihagyom. Pedig rengeteg időt töltöttem el az alapjátékkal.
Azért voltam türelmes a bénaságokkal, mert ha 10 éves játék lenne jónak számítana, és én szoktam játszani régi játékokkal is, de ez már nem fér bele.
Lehet, hogy egyszer meggondolom magam, mondjuk ha ráraknak-90%-os akciót, akkor csak a benne töltött idő mehet kárba. -
#1054 Kiegészítés: egy vagy kettő új hajóra felvihető segítőt lehet találni, de ezek nem teljes companionok, csak olyanok, amikből van egy rakás az alapjátékban, akik a hajón vagy az outposton betölthetnek valamilyen szerepet. -
#1051 . -
#1052 Kettő új fegyvert találtam, de egyik se jobb annál, amim volt (mondjuk egy laser spec karakterrel mentem és az orionomnál sokkal jobb abban a kategóriában sajnos nincs). Űrruhából találtam jobbat, de igazából elég harmatos az új tartalom. Ami szintén furcsa volt, hogy semmi új játékmechanikát nem hoz be a játék. Ez egy Bethesda expansionnél nem a szokásos dolog. Skyrimnél a Dawnguard ugye a vámpírmechanikát hozta be, a Dragonborn a fekete könyvekből a spéci képességeket. De még FO4-ben is volt valami extra: pl. far harbornál a tower defense minigame vagy a nuka worldnél a vidámparki játékok (és nyeremények)- Itt nincs semmi új, se új hajó, se új companion, se új játékmechanika. A kocsit korábbi patch hozta és nem is igazán jó pont erre a dlc-re, mert a bolygó, ahol a játék nagy része játszódik nem olyan táj, ahol annyira jó dolog vezetni, sokszor érdemesebb inkább gyalog menni a POI-khoz.
Nekem úgy tűnik, hogy az egyik dev ott nagyon szerelmes lett a Va'ruun izékbe és akart egy szerelmeslevelet írni az egész csapatnak. Ez lett a játék. Ezért az alacsony pontok. Mert egy nagyon specifikus rétegnek készült és akinek ez unalmas, annak a dlc is unalmas lesz. Teljes árat nem ér meg, azt most legszögezem. 6-7/10 kb.
Egy másik népszerű koncepció (amit én is osztok), hogy ez a dlc ugye benne volt a deluxe kiadás árában, amit a keménymag amúgy is már előre megvett. Akkor meg minek törni magukat, ha már el lett adva előtte az egész. -
uwu2020 #1051 A sok beszélgetés nem jó hír. 2024-ben szerintem kevés ha a karakterek arckifejezése minden szituációban a fapofa és a vicsorgás váltogatásából áll.
Az új cuccok viszont érdekelnek. Van valami említésre méltó? Mondjuk nem tudom van-e értelme az infector-nál erősebb fegyvert belerakni. Valami menő űrruha viszont nem ártana. -
#1048 Még egy fontos pont: ez a kieg sokkal inkább beszélgetős, mint lövöldözős. Akit nem érdekel a sok duma, annak rövid és csalódást keltő lesz a játék, mert 5-6 óra alatt végiglövöldözi magát a fősztorin. -
#1049 Az autó egy ingyenes update volt ugye. A kieg handcrafted 99%-ban. 5-10 óra a főszál, egyelőre még nem vittem végig, csak elkezdtem. A Va'ruun házról szól, az hogy mennyire fog bejönni valakinek, az attól függ, mennyire tartod őket érdekesnek. Ez a vallásos - nagy kígyós izével meg szektássággal. Ha nem nagyon érdekeltek, akkor nem fog lekötni az expansion sem, ha igen, akkor viszont rendben van. Engem leginkább a skyrim Dragonborn dlc-jére emlékeztet. Ott is sok függ attól, hogy mennyire érdekel ez a morrowindes világ, amit a szigeten kapsz. Ha egyáltalán nem, akkor utáltad azt a dlc-t, ha igen, akkor meg szeretted.
Új csapattársat nem kapsz, de vannak új fegyverek, ruhák, űrruhák, van új kontent. De a lényeg leginkább a küldetésvonal meg a rakás mellékküldetés, amit kapsz.
Bugot egyáltalán nem tapasztaltam benne. Ezen a téren nincs baj.
Nem ez menti meg starfieldet, de szerintem jól sikerült a dlc. -
uwu2020 #1048 És milyen? Én is meg akartam venni. De mikor hosszú szünet után újra elindítottam a játékot, volt szerencsém a béna kisautóhoz. Lehetegyébként másikat is venni vagy ez az egy van? Ha akieg is iylen minőségi, lehet hogy kihagyom. -
#1047 Ma elkezdem a kieget. :) -
#1046 Sziasztok van megoldása arra, hogy a magyarosítás felrakása után minden fegyver neve ugyan az? -
#1045 Sot, szepen gyulnek is a tartalmak, bar egyelore a 2-3 honapos headstarttal keszult bethesda altal felfogadott modok vannak meg tobbsegben (mar ami a tartalmat/minoseget illeti), a tobbi inkabb csak gyors tweak vagy fix. Az unofficial patch is kijott a community melle, ami nelkul ujkori bethesda jatek szinte elkepzelhetetlen.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2024.06.11. 09:26:35 -
#1044 Kint a creation kit steamen. Innentől lesz igazán jó a játék ... -
vonyarc #1043 Game passos. Megváltoztattam a bill, de semmi. -
#1042 Steames vagy game passos verziod van? Steamesnel ott kellene lennie. Azt probald meg, hogy valtoztatsz valami alap billentyut masra a jatekban, majd elmented, kilepsz, es igy nem hozza e letre ezt a filet? -
vonyarc #1041 Újratelepítettem, de a data/ interface könyvtáram üres. -
#1040 a "data" mappa a starfield telepitesi konyvtaraban van, ott keresd! -
vonyarc #1039 Köszönöm! Nincs ilyen txt fájlom. Lehet azért mert nem a felajánlott könyvtárba telepítettem? Megpróbálom újratelepíteni. -
#1038 Data\Interface\Controls\PC\ControlMap.txt-ben keresd meg a console key-hez mi van hozzárendelve és ird át valami masra, ami nem a 0, vagy ö vagy `, mert lehet, hogy ütközik vamelyik háttérben futó progiddal, ami szintén használja azt a gombot.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2024.06.05. 14:46:53 -
vonyarc #1037 Sziasztok! Mitől lehet, hogy a konzolt sehogy sem tudom előhívni? Asus laptop bill. angol. -
#1036 Lehet olvassak az SG forumot es azt, hogy mirol "beszelgetunk" :)
-
#1035 Ja, én is olvastam. A héten valamit bejelentenek, ami hajóépítéses izé lesz, nem a dlc és nem a creation kit. Előbbi ősszel, utóbbi meg majd egyszercsak nemsokára jön.
Hát nem tudom, nagyon kéne kapkodniuk magukat a bethesdánál, mert creation kit tudja egyedül megmenteni a starfieldet és az új TES még sok-sok évre van innen. -
#1034 Howard also touched on the long-awaited Starfield Creation Kit in the interview, which will enable more robust modding support in Starfield than has been available so far. It turns out that some Starfield content creators already have access to it, and the rest of us should be hearing more about it "soon."
- nem tudom, de szerintem a Creation Clubbal leszerzodott emberekrol van szo, akiknek fizet a munkajaert a Bethesda es amely modok csak a Clubon keresztul lesznek elerhetoek ingyen vagy "pontokert". Ne legyen igazam persze, de tuti nem nexusra dolgozokrol van szo.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2024.04.30. 07:43:47 -
#1033 During an interview with Kinda Funny Games today, Todd Howard revealed that the big add-on is expected to be out this fall.
Howard mentioned the detail in a conversation about a different Starfield update that's coming sooner. He said that Bethesda wants to serve players who love ship building, and that there's "some great stuff" coming in that department in an update that he expects will be announced sometime this week.
When asked whether that was connected to the Shattered Space expansion, Howard replied, "This is a separate update. Shattered Space is in the fall."
@PCGamer -
#1032 En is akkorra tippelem, de egyelore semmi konkretum nincs, csak hogy 2024-ben jon majd. :) -
#1031 De az valamikor az év vége felé jön csak, nem? Szept-dec, utolsó negyedév környéke. -
#1030 Megvarjak szerintem a kiegeszitot/dlc-t, mert az annyira atszabja a jatekot es rendszerek mukodeset, hogy az esetelgesen addig elkeszult CK-s modok mehetnenek a levesbe. -
#1029 Nem tudja valaki, mi a fenére várnak még a creation kittel? Nem idei év elejére ígérték? Most meg már május van. Az érdemi moddolás el se tud addig kezdődni, amíg ez ki nem jön. -
uwu2020 #1028 Megoldódott, csak több visszatöltés kellett. -
uwu2020 #1027 Minden hibája elelnére nyüstölöm ezt a fost, de nem hagyja magát. Úgy tűnik én végérvényesen a 4. NG+ -ig jutottam. Megkaptam a gamebreaking bugot a Relevation küldetés során, amire nem találtam megoldást. Setstage kódot nem találtam hozzá. Esetleg régi mentés viszatöltés műköfódhet. Pár küldivel visszatöltöttem, de semmi, ugyanúgy előjön.
Esetleg itt nem tud rá valaki megoldást? A Relevation kületés során a Hunterrel, meg az eEmissíry-val kell küzdeni, de az egyik helyszínen pályán kívülse sparnolnak, nem lehet őket támadni, a küldetés teljesíthetetlenné válik. írjatok légyszi, ha találtok "setstage" vagy "endmission" konzolparancs kódot hozzá! -
uwu2020 #1026 Megoldható az egyik komoly hiba amit az "új" patch okozott:
Ryujin - Managing Assets bug
Managing assets deal with operative bug fix. Worked for me at the Well. Marker on floor, no Tommy, didn't kill Tommy at start of the Ryujin quest line.
Enter console, type:
prid 2c9bc2
enable
Utoljára szerkesztette: uwu2020, 2024.04.14. 15:01:19 -
Hunor1 #1025 oks. Köszi! :) -
#1024 Olj random fosztogatokat addig, amig az egyik zsebeben nem talalsz egy feljegyzest valamifele titkos bazisra vonatkozoan. Na ha ez megvan, akkor irany a helyszin es mehet a dara. -
Hunor1 #1023 Köszi a segítséget!
És van egy küldi, amit nem érdemes kigagyni, megkönnyíti az indulást: Mantis - ezt hol tudom felvenni ? -
#1022 meg allampolgarsagot :) -
#1021 UC küldetés vége ad egy lakást is -
uwu2020 #1020 4 story line van a fő küldin kívül, mindegyik jó dolgokat ad.
- a céges balhé 4. szintű skillt ad, ami néha még hasznos is lehet + a legjobb ruhát, mellesleg nagyon könnyű
- a UC végén sok fegyvert, páncélt kapsz.
- a kalózos nagyon sok pénzt ad.
- a Freestar meg egy egész jó hajót
És van egy küldi, amit nem érdemes kigagyni, megkönnyíti az indulást: Mantis
Ha szórakozol kicsit azzal, hogy random tulajdonságokat ad a megszerezhető pánvélra, szerintem megér pár próbát, megnézni miket dobál.
A Neonos dolgot szerintem nem jól fogalmaztam meg. Az a lényeg, ha magas szintű leszel a legyőzött ellenségektől felszedett cuccok szintje is nő. Ha eljutsz odáig, hogy advanced szintű fegyvereket tudsz felszedni, észre fogod venni, hogy nehéz eladni, mert a kereskedőknél nagyon kevés kénz van. A Neon azért jó hely, mert ott sok kereskedő van. Ha minegyiknél eladsz annyit amennyit tudsz, alszol egy napot egy széken, és mehetsz még 1-2 kört. Sajnos ennyire szarul van balanszolva ez is. Nem értem miért ne lehetne a kereskedőknél több pénz, miért kell a játékosokat ezzel szopatni, de ez van.
Utoljára szerkesztette: uwu2020, 2024.04.05. 19:06:58 -
Hunor1 #1019 nem baj, lényeg hogy segítesz nekem. Az outpostot mindenképp kipróbálom majd, csak azért hogy legyen az is :))) Szóval a Neon Cityben kereskedői küldetéseket csinálva van sok lóvé? Ok majd csekkolom. Egyelőre most jutottam el a western utánzat városba.(UC misszió) Ott is van okosság küldetés szál amit érdemes lesz majd felvenni gondolom. -
uwu2020 #1018 Hát ez zseniális, eltűnő, feltűnő üzenetek, meg duplázás. MIASZAREZ? -
uwu2020 #1014 Ez fura, van hogy látszik a hsz-em, meg van hogy nem. Most épp eltűnt, leírom újra.
A lényeg, hogy felejtsd el a pénzt, mert nem így leszel gazdag. Ha szinteket lépsz lesz pénzed, mert egy idő után advanved (tier 4) fegyvereket fogsz lootolni. Ezek drágák, nehéz lesz őket eladni, mert a kereskedőknél kevés a pénz. A neonon pl sok kereskedő van, ott egy kör kb 50 ezer. A kalózoknál is van 5 üzlet, csak el kell kezdeni a storline-t, melelsleg a végén kapsz kb. 400 ezer kreditet ,de ehhez erős hajó kell, ha hardon játszol. Az erős hajóhoz is magas szint kell. A hajón csak participle beam fegyvereket érdemes használni, annyit ami a hajóra fér (meg egyébként kézi egyverbe is az a jó). Hajót venni felesleges, a frontiert is át lehet építeni a shipbuilderben fullosra. Szóval mindenhez xp kell. Ha gyorsan akarod, farmolni kell. A legjobb talán az androphonon keresni olyan helyet ahol van vas meg alumínium, és gyárthatod a kereteket unásig. Szerintem lv. 40 körül már kényelmes lesz a játék, az gyorsan meg is van. De ne éld bele magd, hogy végig tudod játszani!Az új peccs óta a főküldik és a storiline-ok is tele vannak bugokkal. Sokat át lehet ugrani konzolparanccsal, de vanank végzetesek. Ha mellékszálon akadsz el, érdemes kipörgetni a főküldit, és talán legközelebb NG+ indítva legközelebb megceinálod, csak mondjuk bukod a nehezen felépíített outpostodat. Az igazi szopás akkor van ha egy 5-6 NG+ körös karakterrel elakadsz a főküldivel, ilyenkor szokták dobni a játékot, még a legfanatikusabb rajongók is. -
uwu2020 #1016 Sajnos megeshet, hogy a fő küldik, vagy valamelyik storiline bugos lesz. Ne nagyon éld bele magad, hogy végig tudod játszani. Sok bug konzolparanccsal átugorható, de vannak végzetesek. Előfordulhat, hogy 5-6 ng+ körös karakterrel nem tusz tovább menni, na az szopás.