57
 • Agyturbinikusz
  #57
  Itt a hiba, auto korrekt, érzelmi akart lenni.
  Elnézést az érintettek nevében.
 • Agyturbinikusz
  #56
  Volt kitől tanulni mester, köszönöm az elismerő szavakat.
  Akkor hívjuk vallásnak és ez lesz a biblia hozzá?
  Vagy még fejlődnöm kell?
 • Tetsuo
  #55
  Iszonyúan sok baromságot bele tudsz süríteni egy hozzászólásba. Gratulálok, ha ez volt a cél.
 • Agyturbinikusz
  #54
  Rendben, legyen úgy ahogyan ti szeretitek.
  Ne felejtse el az úr, a 3.-at nem tudom mivel vívják, de a 4.-et tuti botokkal és kövekkel fogják.
  Hajrá, mert minden sosem létezett nemzetállam ugyan azt a propagandával nyomja: ez a világ legjobb legegyedibb országa, és mindenki más el akarja taposni, mert az még jobb és még egyedibb.

  Tudod amikor a vallás azt mondja, hogy ha nem ebben a vallásban hiszel akkor pokolra kerülsz, és ugye több mint 1 vallás van. Vagyis MINDENKI pokolra kerül mert legalább egy másik vallás azt mondta.
  Sok sikert.
 • Agyturbinikusz
  #53
  Látod, ott a hiba, én nem értelmi képességet írtam.
  Legközelebb jobban figyeljj!
  Mert elég sok jelenlévő sajnos tényleg egy kő.
 • peterx
  #52
  Meg most ki a fene bízna a NATOban ha a vezető állama köztudottan imád mindenki belügyébe beavatkozni meg kioktatni.. nem értem, hogy ezt senki nem fogja fel aki úgy odavan USA-ért.
  Utoljára szerkesztette: peterx, 2022.05.24. 18:22:56
 • peterx
  #51
  Amit nem értesz, hogy amint NATO tagállam lesz egy ország bármit telepíthet a saját területén, bármikor a jövőben, bármilyen retorzió nélkül mert védi az 5-ös cikkely. Megígérhetnek fűt fát az oroszoknak, hogy jófiúk lesznek és "csak" védelem miatt kell az 5ös cikkely miatt, de valóságban utána azt csinálnak amit akarnak. A 1997-es határokhoz való visszavonulása a NATOnak csak egy blöff volt, szándékosan teljesíthetetlen követelés Putyin részéről, hogy eladja a népnek az ukrán támadást, mert a köznép nem fogja érteni, nem fog foglalkozni mélyebben a témával vagy az ország jövőjével, hogy valójában miért fontos Ukrajnát semlegessé tenni, ugyanígy az orosz kisebbségek védelme is csak ürügy.

  A másik pedig, hogy lehet egy rakéta 1000 km-re és 50 km-re is a határtól, VAN különbség nem is kicsi, másodpercekben mérhető ami gyakorlatilag a határon van potenciális atomtöltet esélytelen ellene védekezni és Moszkva is elég közel van ott egy rakétának. Egy 1000 km-re lévőnél már van percekben mérhető táv ami ellen van megfelelő védelem is.
  Utoljára szerkesztette: peterx, 2022.05.24. 18:09:22
 • lammaer
  #50
  +1, látható hogy az orosz az nem képes változni.

  Ékes példa az, hogy az orosz katonák ugyanúgy fosztogatnak, lopnak és ölnek mint ahogy annó nagyanyám mesélte a második világháborúban, amikor jöttek felszabadítani. Vittek mindent ami mozgott, erőszakoltak ha éppen kedvük tartotta, egy csürhe volt az egész (amiben persze benne volt az ukrán is)

  És nézzük meg, majdnem 80 évvel később, ha az orosz katona beteszi valahova a lábát uyanezt csinálja. Elviszi b+ a lisztet a kamrából, meg ellopják a traktorokat, járműveket, lövik le a civileket, erőszakolják a nőket, és közben hazudnak hazudnak hazudnak, mert azt se fogják fel hogy mostmár minden nagyon jól látszik pl fentről.

  Mint valami neandervölgyi banda... én nem tudom ez genetikai, vagy egyszerűen ezek igy vannak szocializálva...
  Utoljára szerkesztette: lammaer, 2022.05.24. 17:04:15
 • lammaer
  #49
  "oroszoknak nem hiányzik hogy még Ukrajna is rá irányított NATO rakétákkal vegye körbe. Olyan mintha a szomszédom 0-24be csőre töltött puskát akarna tartani rám (a többi "szomszédom" mellett mint Balti államok, USA, stb.). "

  Ez a putyini narrativa, te meg megetted.

  Most pedig vedd elő a guglit, és nézz már utána, hogy hány NATO tagállamból irányulnak rakéták Oroszország területére. Nem kell messzire menni, mi mint NATO tagállam, vajon mi az istennel fenyegetjük oroszországot? Vagy a románok, szlovákok, lengyelek vagy bárki más a környéken.

  Ez a egy bődületes ostobaság, hogyha egy ország NATO tag lesz, akkor hirtelen telerakják oroszországra irányított ballisztikus rakétákkal meg atomfegyverekkel. Eleve ott kezdődik, ha a csapásmérő fegyvereket nem kell a szomszédba telepíteni, több 1000 km-es hatótávolságuk van.

  Az a fenyegetés amire ő gondol, az egy elavult doktrina, a határon felsorakoztatott sok tank meg katona, ami látjuk hogy "remekül" működik. Nincs már ilyen hogy ütközőállamok meg hasonlók - pl az hogy neki ott van Beloruszia közte meg az agressziv NATO országok között nem állít meg semmiféle rakétacsapást amitől úgy retteg a marhája.
 • ostoros
  #48
  Amit a nyugat mondott a németekre, a keleti hordákról, azt ugyanúgy mondták a szovjetekre is. És a nácik is mondták ugyanezt a szovjetekre, köztük a magyar fasiszta sajtó is. Szóval akkor most mi a helyzet, csak igaza volt a nyilasoknak, amikor keleti hordáztak, most meg egyet értesz velük, esetleg blődség volt akkor is és most is?
 • bdzsana
  #47
  Azért nem teljesen így van. Németország például mindent megtesz, hogy ne forduljon elő megegyszer az amit tett. Elsimerték a bűneiket, rendszerszinten változtatnak és a náci Németországból a liberális demokrácia egyik fellegvára lett. Míg SZU összeomlása után nem ismertek el semmilyen bűnt sőt dicső korszakként emlékeznek vissza és ünneplik minden évben, és ugyanazok az emberek illetve leszármazottai irányítják. A mostani háborúban a sok szovjet zászló is azért arról árulkodik, hogy ők erre még mindig vágynak. Milyen lenne már ha az ukrajnának küldött német tankokon horogkereszt lenne. Hát eléggé elképzelhetetlen, az oroszoknál a szovjet jelképek viszont nem azok.
 • peterx
  #46
  Kiegyezhettek volna egy semleges Ukrajnában, Ukrajna minden kisebbségének biztosítja a megfelelő jogokat akár némi autonómiával és minden rendbe lett volna, de ehelyett túltolták a nacionalizmust, olyanok voltak mint Orbán szteroidon.
  Utoljára szerkesztette: peterx, 2022.05.24. 16:17:07
 • peterx
  #45
  Az tény, hogy minden oldalnak vannak történelmi bűnei, azonban jelen helyzetben nagyon leegyszerűsítve a dolgokat oroszoknak nem hiányzik hogy még Ukrajna is rá irányított NATO rakétákkal vegye körbe. Olyan mintha a szomszédom 0-24be csőre töltött puskát akarna tartani rám (a többi "szomszédom" mellett mint Balti államok, USA, stb.). Mindenki ideges lenne ettől előbb utóbb, így teljesen jogos hogy csírájában akarom elfolytani a szomszéd eme törekvését amikor a szép szó (nemzetközi szerződések) nem segítettek 10 éven keresztül.. és ha már idáig fajultak a dolgok példát is statulálok belőle az igazi ellenségemnek (USA), hogy elrabolom pár fontos területét, hogy soha ne is gondolkodjon Ukrajna többet NATO tagságon. Nem kell túlgondolni a háború okait, előbb kellett volna gondolkodni a fejlett nyugatnak, hogy a medve nem játék.
  Utoljára szerkesztette: peterx, 2022.05.24. 16:08:25
 • ostoros
  #44
  "Tudod amikor a törökök fél Európát uralmuk alatt tartották, vagy a SZU vagy Gingiskhan?" A hunokat is mondhattad volna... A nyugati sajtóban még a náci németországot, mondom, a németeket! is lehunozták. Nem mintha nem érdemelték volna meg. Ez annyira 40-es évekbeli duma, a "keleti hordákról" hogy az már fájdalmas.Mert keleten csak hordák vannak, ugye, nyugaton meg csak kultúra...

  Ezt akár hívhatnánk földrajzi rasszizmusnak is, csak mondom. Biztos létezik is rá valami angol kifejezés, sőt, talán még latinul is elnevezték.
  Utoljára szerkesztette: ostoros, 2022.05.24. 14:35:51
 • ostoros
  #43
  Azt azért ne feledjük már el, hogy a nyugati életszínvonal "hátulütői" elsősorban Afrikában és dél-Amerikában jelentkeznek.
 • ostoros
  #42
  56-ban a kommunista párt belharca terjedt át a lakosságra, akiknek fogalma sem volt semmiről.. Mellesleg a lakosság nagy része nem volt orosz ellenes, a valóságban kommunista ellenesek voltak. A történelem tragédiája, hogy természetesen nem az elvtársak harcoltak hanem a csicskáikat küldték ellenünk leverni a forradalmat. Csak azért mondom, hogy tudd.
  Utoljára szerkesztette: ostoros, 2022.05.24. 14:21:24
 • ostoros
  #41
  Igazából azért kell felrúgni Európát, hogy a nemzetállamokat legyengítsék, és föléjük ültessék a megmentőt, az európai egyesült államokat. Építkezés előtt mindig rombolni kell. A régi rend lerombolására tett kísérletet látjuk épp. Ha nem sikerül nekik, majd kitalálnak megint valamit, és megpróbálják újból, majd megint és megint! Először káoszt kell teremteni, aztán jöhet a közös megoldás, ami mindig arról szól, hogy a kisebb államok torkán lenyomjuk a nagyok problémáinak egy részét, hogy lenn tartsák őket alávetett/függő helyzetben. Az elmúlt húsz évben az összes kiötlött közös megoldás a csóróbb tagállamok megszívatásáról szólt semmi másról. A globalizáció csak egy új szó az imperializmusra. A nagy birodalmak, mint az oroszok, Kína, vagy épp az usákok, fizikailag vagy (egyelőre!) csak gazdaságilag, újra megpróbálják lenyelni a független hatalmakat.
 • ostoros
  #40
  Az is gyarmati duma amit te nyomsz. Nem kell választani. Nem kell gazda! Világos?
 • lammaer
  #39
  Sőt, egy darab szikla még a kutyádnál is sokkal fejletteb és magasabb értelmi képességei vannak, mert az még annyi kárt sem okoz más élőlenyeknek mint a kutyád (az bizony ugat, akár még meg is haraphat valakit vagy valamit néhanap, rátaposhat futás közben egy virágra ami elpusztul stb).
 • ostoros
  #38
  https://index.hu/techtud/2022/05/23/majomhimlo-fertozes-homoszexualis-ferfiak/
  Hamarabb itt van mint hinnénk...
 • lammaer
  #37
  Mintha a kádári narratívát olvasnám a haldokló nyugatról.

  Az EU pöcegödre összehasonlíthatatlanul jobb mint bármilyen alternatíva amit a ruszkik, kínaiak vagy a többi USA/EU kritikus által éppen fényezett ideológia képvisel.
 • lammaer
  #36
  A 2013-as eseményekben vastagon benne voltak a ruszkik, hiszen nem most találták ki hogy ők nem bírják elviselni a körülöttük lévő független országok létét, különös tekintetel ukrajnára.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Revolution_of_Dignity

  Az ebből kinővő 2014-es krími konfliktusról pedig már tavaly megállapítota a hágai nemzetközi bíróság előzetes vizsgálata, hogy bár mindkét fél követett el bűncselekményeket, az oroszok által szponzorált szeparatisták súlyosságban és számosságban jelentősen komolyabb esetekért felelősek.

  "that members of pro-Russian separatist forces have generally committed alleged crimes “of a more severe nature and on a significantly larger scale than members of Ukrainian government forces”

  https://www.ejiltalk.org/the-icc-concludes-its-preliminary-examination-in-crimea-and-donbas-whats-next-for-the-situation-in-ukraine/

  Nem is volt véletlen hogy mig ukrajna támogatta a nemzetközi bíróság nyomozását, az oroszok ott gáncsolták ahol csak lehetett, nem is fogadtak el belőle semmit. És az sem véletlen, hogy az oroszok állításait hogy ezt meg azt csináltak az ukránok, rajtuk kívül SENKI nem erősítette meg, se független nemzetközi szervezetek, se "nemorosz" független forások. SEMMI.

  Persze, az ukránok nem kicsit nacionalisták, ami valóban nem EU érték és én is elitélek pl egy karlengetős azov szervezetet, de ennek egy jó részben pont az oroszoktól való félelem a fő mozgatórugója - ami mint láthatjuk nem volt alaptalan.
  Utoljára szerkesztette: lammaer, 2022.05.24. 12:53:57
 • lammaer
  #35
  Pontosan erről van szó.

  Jönnek itt álldóan az USA elnyomásróll, a háttélhatalomról, hogyan nyomorítják meg a nyugati gonosz roszágok az embereket.

  Azt valahogy mindenki úgy akar élni ahogy nyugat európa meg az US népessége. Még a ratyi arabok is akik küzdenek a kapitalista démonnal, azért csak migrálnának ide...

  Igen, a nyugati életszinvolalnak is megvannak a hátulütői, de könyörgom, amikor választani lehet hogy az ember orosz vagy nyugati "elnyomás" alatt éljen, ki az a barom aki az oroszok mellett voksolna?

  Az oroszok barátságából még senki se jött ki jól, kivéve persze a bábkormányok tagjait meg a diktátorokat.
 • Agyturbinikusz
  #34
  Az emberiség eddigi motivációi alapján az ugye megvan, hogy a nacionalista gondolkodás hová vezet?
  Tudod amikor a törökök fél Európát uralmuk alatt tartották, vagy a SZU vagy Gingiskhan?
  Vagyis ha egy ország az adott szituációban szellemi előnybe kerül, akkor az automatikusan domináns lesz, bármit is csinálsz.
  Ha viszont a tudás/erőforrás megosztott az országok között akkor nem lesz dominanciája egyik országnak sem.
  Vagyis minél jobban be akarod magad zárni, annál jobban hátrányba kerülsz.
  Ha nem tűnt volna fel, az együttműködés ami lehetővé tette az exponenciálisan technológiai és társadalmi fejlődést, ami túlmutat a kis törzsi ellenségképeken.

  Értem, hogy egy abszolút dogma könyv alapján könnyű a magas lovon ülni, hiszen nem serkenti a gondolkodást, szerencsére az a világ csak az elmaradottabb fejekben létezik, a valóságban nem egy könyv mondja meg, miként fog a világ fizikailag manifesztalodni.
  A jelek erre utálnak az elmúlt 2000 évben.
  És láss csodát, az eddig az összes háborút, hülye torzult idea alapján vívták egymással az emberek, hiszen az ok mindig az, hogy valakinél valami nagy gond van az emeleten. 1 hülye 100 csinál elven. Lásd egyházakat.
 • Tetsuo
  #33
  A magyar kormány egyelőre 99%-ban Brüsszelt támogatja az oroszok ellenében és nem akar kilépni sem az EU-ból, sem a NATO-ból. Ezekkel a szervezetekkel valóban a pöcegödörbe kerülhetünk könnyedén, ha erre akartál utalni...
 • nkmedve
  #32
  Az itteni kommentek egy része is jól mutatja, hogy MO miért fog ismét a történelem pöcegödrébe kerülni, mint eddig jóformán mindig. Lehet majd nagy orosz-magyar barátság a szegénységben és az elmaradott barbár ideológiák mentén, mert, hogy egyetlen civilizált ország sem fog MO-val komolyan tárgyalni a jövőben, az biztos. Persze tudom, a nyugat hanyatlik, és a Orosz-Magyar birodalom fogja majd bekebelezni a világot.
 • Agyturbinikusz
  #31
  Imádom olvasni a kommenteket, egyszerűen zseniális.
  Ilyenkor csak a kutyáim jutnak eszembe, és hogy mennyire ertelmesek, hiszen képesek bárkit szeretni, értelmi képesség figyelmebe vétele nélkül mindenféle hülye csoportosítás nélkül.
  Mennyivel fejlettebbek, mint a mai társadalom, egyszerűen hihetetlen.
 • bdzsana
  #30
  Az ukránok természetesen nem földreszállt angyalok, de érdemes felidézni, hogy az oroszok nem csak az ukránokat vádolták meg az orosz kisebbség elnyomásával mielőtt megtámadták őket, hanem ez egy bevált recept volt, amit már alkalmaztak a grúzoknál, moldávoknál és csecseneknél is.
 • bdzsana
  #29
  Értem én hogy minden forradalom meg lázadás az orosz érdekszférában nyugati provokáció miatt történik, de annak esetleg nem adhatnánk tényleg egy minimális kis esélyt, hogy az emberek ki akarnak törni a nyomorból és unják az orosz elnyomást?
  Természetéből adódóan minden nagyhatalom egy fsz, de azért hasonlítsuk már össze a két társaság életszínvonalát. Sőt van egy-két ország, amelyik egyiktől átpártolt a másikba, meg lehet nézni milyen változások áltak be gazdasági és társadalmi szinten.
  Biztos, hogy van baj a nyugati világgal, van itt is korrupció, probléma van a sajtó szabadságával, de basszus a keleti világ nem ennek az ellenpólusa, ahogy sokan képzelik, hanem ezeknek a problémáknak a kiterjesztése és négyzetre emelése.
 • peterx
  #27
  Erőszakra erőszak a válasz, lásd 2013-as Maidan események. Gondolom szerinted az ukránok földre szállt angyalok és még véletlen sem bántak "rosszul" a kisebbségeikkel, köztük magyarokkal is.. mellesleg az 56-os esményekben ezen ukránok/szovjetek nagyszülei ültek a tankokban, mielőtt megszakad értük a szíved.
  Utoljára szerkesztette: peterx, 2022.05.23. 14:17:52
 • peterx
  #26
  Hadüzenet: "A hadüzenet lehetővé tenné Putyin számára a tartalékos erők mozgósítását és a sorkötelesek behívását is."
  Azaz az 1 milliós aktív állomány + a 2 milliós tartalékos állományból + még a sorköteles lakosságból is korlátlanul mozgósíthat. Ami most van Ukrajnában lófasz ahoz képest amit egy hivatalos hadüzenet jelent.
  Utoljára szerkesztette: peterx, 2022.05.23. 14:07:30
 • lammaer
  #25
  "Szerintem ha hadat üzennek az oroszok hivatalosan"

  Te miről beszélsz basszus? Nálad sincs háború csak különleges hadművelet?

  Komolyan, ez még jobban aláhúzza hogy a féreg ruszki vezetés, élén putyinnal még a háború írott/íratlan szabályait se tartja be, mert még hadüzenet se volt.
  Szóval szerinted kijev bombázása, mariupol leradírozása, pár ezer tank ukrán földön csak határmenti villongás, nem háború?

  Istenem, honnan kerül elő ez a sok szovjetszökevény munkásőr itt magyaroszágon?
  Történelemórán hiányoztatok az 1945-89 időszakról hogy ennyire odavagytok a ruszkikért?


  Utoljára szerkesztette: lammaer, 2022.05.23. 13:44:37
 • lammaer
  #24
  Sosem értem ezeket a putyinimádókat... még most is a nyugati szar életről beszélnek és t9ömjénezik a putyni világot....

  Komolyan, mint kádár idejében, ahol kaptuk állandóan hogya nyugat haldoklik, hogy nekik milyen szar...
  Utoljára szerkesztette: lammaer, 2022.05.23. 13:44:09
 • peterx
  #22
  A népet én is sajnálom minden oldalon.. nem nekik kell a kijózanító pofon hanem a nyugati globalista elitnek, hogy nem tehetnek meg mindent, nem az övék a világ.
  Utoljára szerkesztette: peterx, 2022.05.23. 12:45:38
 • peterx
  #21
  Igen, hasonlóan gondolom én is, teljesen másról szól ez a háború mint amit a média láttatni akar, pontosan ezek húzódnak a háttérben.

  Szerintem ha hadat üzennek az oroszok hivatalosan akkor el fog dőlni ez a háború, jelenleg csak egy casus bellire van szükség ami szintén alakul, mert az ukránok már Oroszország területét is támadják. Így meg lesz az orosz nép támogatása és sokkal több emberrel le tudják tarolni az ukrán hadsereget, hiába küld a nyugat akármennyi fegyvert ha nem lesz aki használja. NATO katonák meg nem szállhatnak bele hacsak nem akarják megsemmisíteni a saját civilizációjukat is (atom). Az USA is csak az utolsó ukránig fog harcolni. Már csak a számok törvénye alapján 40 millió vs 140 milliós lakosság, esélye nincs az ukránoknak. Az oroszokat nem fogják olyan morális kérdések foglalkoztatni, hogy mennyi lesz a civil áldozat a nagyobb cél érdekében.
  Utoljára szerkesztette: peterx, 2022.05.23. 12:50:32
 • kvp
  #19
  "Ezt a háborút meg kell nyerni az oroszoknak bármi áron, talán akkor kap a nyugati világ egy jó alapos kijózanító pofont, rájuk fér."

  Nem tudjak. akarhogy probalkoznak, akkor sem. A nyugatnak boven ra penze, hogy meg akar 10 evig vagy addig amig Putyin el, addig elhuzza a haborut. A cel nem a gyors ukran gyozelem, hanem Oroszorszag legyengitese. Mondjuk ez eppen nem annyira mukodik, de varhatoan Europat kepesek lesznek annyira meggyengiteni, hogy a legtobb ember szamara mar csak az Europai Egyesult Allamok tamogatasa jelenthessen kiutat a csodbol. Azt pedig mar sokkal konnyebb lesz iranyitani, tovabba sokkal lelkesebben csatalkozik egy vilagallamhoz mint a meg itt-ott meglevo europai nemzetallamok. Az ukranok feladata ebben a jatszmaban az, hogy a kovetkezo idoben a harcosokat biztositsak a frontra es az olcso munkaerot nyugaton. Ha vegul gyoznek is, csak az USA gyarmata lehetnek, Europa tobbi reszevel egyutt. Persze csak akkor gyozhetnek, ha globalistak vegul Oroszorszagot is be tudjak valahogy nyomni a nemzetallam mentes globalis rendszerbe. Nagy valoszinuseg szerint ket nagy vesztes lesz, az orosz es az ukran nep.

  A nemzetkozi sajto pedig pont azt mondja, amit elvarnak tole. Ettol ugyan radikalizalt lesz a nyugati tarsadalom is, de nem fognak radikalis nemzeti vezetoket valasztani, sot meg konzervativokat sem. Ebben a kornyezetben csak a globalista, az USA parancsait mindig azonnal vegrehajto vezetok kerulhetnek kormanyzai pozicioba es ezt a sajto is meg fogja erositeni. Tehat a nemzetkozi felhaborodast a globalizmus terjesztesenek szolgalataba tudjak allitani. Meg az ukran szelsojobbos radikalisok is jo radikalisok, hiszen a globalizmust tamogatjak. A rossz radikalisok pedig azok akik a nemzetallamokat. A besorolas mar regen nem poltikai alapu, hanem a vilaggazdasagi huseg kerdese.
 • peterx
  #18
  Gondolom mindezt a szabad véleménynyílvánítás jegyében.. :)
  Mellesleg közöm nincs az oroszokhoz, egyszerűen nem a liberális nyugati véleményterrorral értek egyet ebben a kérdésben..
  Utoljára szerkesztette: peterx, 2022.05.23. 11:02:32
 • traz
  #17
  Szerintem meg igazán kivághatnák egyszer és mindenkorra a ruszki propagandistákat innen is, meg mindenhonnan is...
 • peterx
  #15
  Nem erre gondolok, hanem hogy a hidegháborúban az USA figyelembe vette/tisztelte a szovjet érdekeket/érdekszférát, volt egy normális párbeszéd a két nagyhatalom közt, ma ugyanerre nem képes a oroszokkal pedig bőven több atomjuk van ahoz h 10x elpusztítsák a világot egymás után..
 • peterx
  #14
  Aha, aztán majd ne csodálkozzanak ezek a tetves megélhetési "újságírók" ha a nép majd olyan szélsőségeket választ meg ennek hatására amik háborúhoz vezetnek. A sajtót alaposan meg kéne regulázni, ha hazugságokat terjeszt akkor meg beszántani. Nem hiszem, hogy nincsenek tudatában a felelősségükkel, bárhol a világon.
  Utoljára szerkesztette: peterx, 2022.05.23. 10:35:35