5
 • kvp
  #5
  Semmibe nem kerulne azon orszagokban ahol kell adni a toltot a telefon melle egyszeruen adni egy toltot a telefonhoz. Nem kell kozos csomagolasban elhelyezni, csak egyben kell kiirni a kozos arat es egyben kell atadni a vevonek, jelezve, hogy ez egy termek, kulon nem megvasarolhato. Meg vesztesege sem lett volna rajta az Apple-nek, ha egyszeruen 1000 dollar helyett 1069 dollarert adjak a telefonokat (telefon + tolto + kabel egysegcsomagban).

  Amiota a szabvanyos 15 wattos USB A portos tolton kivul 1001 uj USB-PD szabvany es csatlakozo tipus van, azota lassan minden uj telefon tipushoz eltero tolto kell. Az USB C viszont meg egyelore nem terjedt el a toltok oldalan mint szabvanyos kabelcsatlakozo. Elobb utobb ez is letisztul majd, mint ahogy korabban az USA A is egyseges lett a cserelheto kabeles toltok kozott.
 • zola2000
  #4
  Azt is csinálhatnák hogy bizonyos piacon adnak töltőt más piacon meg nem.

  Mondjuk töltő szerintem sem kellene, mert áram alatt lévő usb kimenet van minden TVn, pcn, konzolon, routeren stb, ha valaki éjszakára dugja töltőre a telefont az reggelre tele lesz még ha lassan is, de kábelt szerintem kellene adni hozzá.
 • asgh
  #3
  Ez a van rajta sapka, nincs rajta sapka tipikus esete: ha adnak a telefon mellé töltőt, akkor az EU bírságol, ha nem, akkor Brazília.
  Nem véletlen, hogy inkább a brazil bírságot vállalják.
 • zola2000
  #2
  Vajon hányan vannak olyanok akik a régi telefonjuk töltőjével töltik az újat is, és hányan vesznek új töltőt, például a gyorsabb töltés miatt?
 • DrSoong
  #1
  Idehaza is tiltott a kapcsolt értékesítés. Perelni kell. Lófaszt környezetvédelem amikor dupla csomagolásról beszélünk!