2
  • wraithLord
    #2
    Hát igen, ezt sosem értettem, hogy ami soha nem is volt, az miért veszteség? Van olyan hiteles felmérési módszer, hogy az "illegális másolatot" nézők hányad része fizetne érte, ha nem lenne "illegális másolat"?
    Mondjuk ennek az ellentétére sincs, de gyanítom, hogy ha nem lenne "illegális másolat", akkor leginkább sehogy se néznék. Azért nézik, mert van "ingyen". Szóval nem minden "kalózkodó" potenciális ügyfél, sőt, a nagy része nem az.
    (Igen, arról nem is beszélve, hogy van amit még ha akarnál se tudnál beszerezni legálisan.)

    Én előfizetek 1-2 streaming szolgáltatásra, ahol a legtöbb sorozatot adják, ami érdekel. De mindenre nem fogok előfizetni, így ha meg lehet nézni "ingyen", megnézem (nézném, ha lenne rá időm), ha nem, nem nézem.
  • zola2000
    #1
    Inkább az van hogy nagyrészt azok foglalkoznak torrentezéssel akiknek havi párezer forintos előfizetés is jelent valamit, ők amúgy sem fizetnének elő, de így letöltik és nagyobb a hype.

    Míg a legtöbb ember tehetősebb országban inkább okostvn streameli mert egyszerűbb.

    Mivel dél koreai kutatás: keleti filmrajongók sem lennének nyugaton ha nem lehetett volna kalózkodni, és akkor a squids game/all of us are dead stb koreai filmek sem lehettek volna sikeresek ennyire.

    Animéknél is ugyanez a legnagyobb anime stream oldal a crunchyroll 5 millió előfizetővel rendelkezik (annak ellenére hogy a netflixen is egyre több van) aztán kalóz oldalként indult.
    Utoljára szerkesztette: zola2000, 2022.05.05. 01:13:26