3
  • Tetsuo
    #3
    Hogy ezt konkrétan hogy valósítják meg, nem tudom, lehet hogy nem a lejobb megoldás, de általánosan az jó dolog, hogy nem kompatibilis minden, mindennel, így egyszerűsödik a fejlesztés és a gyártás. No meg a vásárlás is.
    Ha valaki DDR4-et akar, annak ott a 6000-es sorozat. Mi a probléma?
    Új gép esetén pedig jobb körítést kap a proci mellé. Remélhetőleg hamarosan lehagyja a DDR5 a régebbi típus sebességét. Eleinte persze sz@r és nem teljesen százas, aki megvette, de idővel a réginek ki kell kopnia. Ezt hívják fejlődésnek.
    Hogy valaki kombinálni akarja az egyik új technót a régivel, az meg a saját perverzitása/baja. Részmegoldások biztos vannak/lesznek, ha annyira kell neki.

    Hogy valaki meg a régebbi gépében pont processzort akar fejleszteni, de jó a régi memória, az meg szürreális. Ekkkor nagy valószínűséggel nincs is igazán szüksége az egyel újabb procira sem.
  • Balu777
    #2
    Az Intel is ezen az úton indult el. Noha korábban az volt kommunikálva hogy a Raptor Lake még támogatni fogja a ddr4-et és nagy valószínűséggel fogja is, az Intel arra ösztökéli az alaplap gyártókat, hogy inkább engedjék el végleg a ddr4-et. Így aztán nyilván az alsó szegmensben lesz talán ott is ilyen, esetleg néhány merészebb gyártónál még a közép kategóriában, hacsak az Intel be nem keményít. Mindenesetre az év végére már a ddr5 dominálni fog az új konfigok esetében mindkét gyártónál.
  • Caro
    #1
    Miért is a chipsettől függ, hogy fog-e menni DDR4-el?
    Nem a prociban van a memóriavezérlő? Ezek szerint benne lesz a DDR4, csak le lesz tiltva? Nem lenne túl sportszerű húzás. Olyan... Inteles.
    De lassan már az AMD az új Intel.