22
  • Sydra
    #22
    Évi több milliárd dollárért biztos senki nem fog bányászni.
    Hogyan is viszi le a Bitcoin árát az, hogy egyre kevesebb jön létre? Ezt még kifejthetnéd! :D
  • 0Fritz
    #21
    A tranzakciós díjért nem lesz érdemes foglalkozni vele, mert nem lesz benne annyi, mint a bányászatban. Az értéke emiatt drasztikusan csökkenni fog.
    Elejétől fogva le vannak fektetve ennek a piramisjátéknak a szabályai, nem bonyolultak.
  • uwu2020
    #20
    OMG, egyáltalán nem a pénz helyettesítésére valók. Nem szerencsés így indítani. És a folytatást is inkább hagyjuk. Ennyi ökörséget biztos nehéz volt összehorfani, legalább eltalált volna valamit ennyi kijelentéssel... Fabio Panetta tanulhatna bfögés előtt. Tényleg ilyen emberek irányítanak? Nem csoda hogy itt tartunk. Ne értsetek félre, egyáltalán nem vagyok kripto fun, nem azért írom, de ennél még én is többet tudok.

    Amúgy meg találtam egy hibát a cikkben: a szerző szakembernek nevezi ezt a szerencsétlent.
  • DRFlame
    #19
    Az is spekuláció, nem befektetés. Lehet vele pénzt keresni, a bitcoinnal és a tippmixszel is lehet. De ez attól is függ ki mit hív befektetésnek.
  • Palinko
    #18
    Kár hogy 10 év alatt nem sikerült a stablecoinokig eljutni, de majd lehet hogy a következő 10 évben megleled. Aztán a rákövetkező 10 évben arra is rájössz hogy az internet betiltásával együtt lehetne a cryptokat betiltani és még akkor sem teljesen biztosan működne mert egy elég kreatív közösség szóval jobb ha elveszel az emberektől minden elektromos eszközt. Nagy 90% hátrány hogy nem bírtál játszani az amúgy is egyre silányabb játékokkal mert kellett volna újítani grafikus kártyát de túl drága volt? Ott ért ez a nagy trauma? Jó hogy sikerült ezt ráprojektálni a többi emberre is akiket teljesen nem érdekel a PC gaming. Nyilván nem a covid meg a háború teszi tönkre a gazdaságokat, hanem a crypto Környezetet félted? Miért nem a Youtubeot szeretnéd betiltani ami több áramot fogyaszt mint a bányászat mégis soha senki nem foglalkozik vele, mert hát múltkor is olyan cuki volt a macskás videó.

    Az átlag embernek semmilyen viszonya nincs a cryptoval és semmilyen hátrányát nem tapasztalta, meg lehet nyugodni.
  • Sydra
    #17
    Rossz lehet irigységben leélni az életed. Sajnállak.
    (Mert ugye mi másért akarnál betiltani valamit, ami szerinted nem működik és nem is használod.)
  • Palinko
    #16
    "Devizába senki nem fektet"

    Igen a Forex traderek pedig egy régi indián törzs neve
  • Palinko
    #15
    Ritka őszinte komment a nyugdíjrendszerről! Végre valaki kimondja!
  • Relixo
    #14
    "Értékük heves fluktuációja miatt teljesen alkalmatlanok a pénz szerepének betöltésére."
    Jól van Emese köszönjük.... 10 éve ezt ugatom már és most jöttek rá?! Akkor még tíz év és betiltják az egészet végre, mert ezt is mondom már régóta. Majd csak rájönnek a nagy "művelt" emberek hogy 10% előny és 90% hátránya van ennek az egész kripto sz@rnak az emberiség számára. A nyerészkedő véglény bányászokat nem számolom mert nekik biztos jó,hogy nulla munkával pénzt keresnek a baromságon csak kár,hogy közbe a gazdaságtól kezdve a környezeten át az emberekig mindent tönkre tesznek vele ugye.
    Szóval aki védi a kripto hányást az gyanítom nyerészkedő vagy bányász mert normális ember csak a hátrányait tapasztalja,látja évtizedek óta. (had ne soroljam)
  • militavia
    #13
    Az, ami 5-50 órás időtartamba nem tartja az értékét...?
    Abba fektetsz hosszútávon?
    Az igen...
    Utoljára szerkesztette: militavia, 2022.04.27. 11:56:12
  • Sydra
    #12
    A bányászok a tranzakciós díjakat is megkapják nem csak az újonnan kibocsátott bitcoin-t. Ha nem lesz új bitcoin kibocsátva, akkor is megéri majd bányászni.
    Én ezt a gondolkodásmódot nem értem, hogy minden második kriptós poszt alatt bejön valaki és kitalálja, hogy a bitcoin összefog omlani, mert nem lehet majd bányászni. Mennyivel egyszerűbb lenne elolvasni, hogy hogyan működik, mint fejből kitalálni, hogy mi van és azt terjeszteni.
    Ez alatt a cikk alatt is mindenki ír mindent, de nemhogy a bitcoin-t nem értik de még a pénz meg a tőke fogalmát sem. De már mindenki tiltani meg szabályozni akar. A kripto pont arra lett kitalálva, hogy a felhasználót megóvja a mindenféle ehhez hasonló álszent, inkompetens szabályozóktól meg egyéb parazitáktól.
    Utoljára szerkesztette: Sydra, 2022.04.27. 11:50:36
  • 0Fritz
    #11
    Nyugodtan kifejtheted.
  • DRFlame
    #10
    Cégbe. Vagy sajátba vagy részvény(ek), esetleg rövidebb távon kötvény (cég vagy állam). Ezeknél nincs szükség végtelen növekedésre hogy tartósan értékálló/profitképes legyen. A BTC-nél erre szükség van, ami képtelenség. Persze most úgy néz ki, hogy sokkal nagyobb hozama van, mint bármi másnak, de én azokkal értek egyet akik szerint ez hosszabb távon tarthatatlan.

    Devizába senki nem fektet, legalábbis fiatba. Kriptóba se kellene. Ezek nem valós erőforrások, hanem értékre vonatkozó kvázi mértékegységek.
  • tigeroo
    #9
    Úr isten, te még a bitcoin whitepaperig sem jutottál el
  • 0Fritz
    #8
    A bitcoinnak csak addig lesz értéke, amíg lehet bányászni.
    Ennek a maximális értéke viszont már a létrehozásakor meg lett adva és az nem 50 év.
  • tigeroo
    #7
    Mert mibe fektessek hogy a pénzem 50 év múlva is tartsa az értékét? Cégbe? Forintba? Aranyba? A BTC az egyetlen, ami tökéletes lehet erre a feladatra.
  • DRFlame
    #6
    A részvénnyel tulajdonos leszel egy cégben ami valós igényeket szolgál ki és profitot teremt azáltal, hogy valamilyen formában hatékonyan értéket adnak az ügyfélnek. Igen, lehet spekulálni részvénnyel és lehet rossz döntést hozni, és a cégek jövője sincs bebetonozva így vannak jobban és kevésbé kockázatos befektetések a részvénypiacon, de köszönőviszonyban sincs ez a kriptóba "fektetéssel".

    A részvénynél nem csak a drágábban eladás biztosítja a befektetés utáni hozamot, hanem a cég ügyfeleinek vásárlása. Például a magyar piacon ott van a Zwack. Nem igazán ugrál az árfolyam és mégis profitálnak a befektetők osztalék formában. Az osztalék eredete pedig azok a hétköznapi emberek, akik vásárolják a cég termékeit. Egy kriptódevizánál ilyen nincsen. Nincs olyan hogy osztalék és profit. Csak olyan hozam van, ami a vételi és eladási ár közötti különbség. Sokan kerestek nagyon sok pénzt ezzel, de igazából az a pénz valahonnan eltűnt. Azoktól az emberektől akik jelenleg is tartják. És lehet hogy ők is keresni fognak rajta, mert x idő múlva még tízszer ennyit fog érni. Kérdés, hogy ez a növekedés meddig tarthat és mit fognak tenni az amberek ha belassul a növekedés? Elkezdik eladogatni mert nem olyan vonzó és kevesebben vásárolják? Ez mihez vezet majd? Én úgy látom hogy egy zuhanásba és sírásba és öngyilkosságokba.

    Alapvetően jó ötletnek tartom a kriptókat, de amikor az emberek bitcoint (vagy specifikusan bármelyik másik kriptót) vásárolnak befektetésként az kicsit ijesztő.
  • tigeroo
    #5
    Úristen ekkora fos cikket. Ha a kripto lufi, akkor a fiat rendszer mi? A kripto nem csak pénz.
  • Sydra
    #4
    Szeretném ha nem aggódnál a pénzemért annyira! Foglalkozz a sajátoddal!
  • AcsMarci
    #3
    "A kriptotulajdonosok nagy többsége közvetítőre támaszkodik, annak ellenére, hogy a decentralizált pénzügyi szférában hisz."
    Na pontosan ez a hozzáállás, előítélet a gondok forrása. Nincs rendesen szabályozva? Mi kellene ehhez? Az, hogy az előbbit szajkózó hülyék helyére rendes testület kerüljön, ami hajlandó dolgozni és kialakítani a szabályrendszereket, ha már ez a probléma szerintük.
    A "kriptotulajdonosok nagy többsége közvetítőre támaszkodik" mert úgy kereskedik vele, mint a részvényekkel. Amikkel érdekes módon nincs gond, holott pont ugyan úgy "spekulatív vagyonértékek", pont ugyan úgy okozhatnak (és okoztak már számtalanszor) nagy károkat és egyik másiknak pont ugyan olyan vadul fluktuál az ára mint a kripto-ké.
    Persze az egész történetben itt bújik (vagy inkább esik) ki a SZÖG a zsákból:
    "Mindazonáltal elismeri, hogy a társadalomnak szüksége van digitális eszközökre, és ha a HIVATALOS szektor – központi bankok és az egyéb szereplők – nem elégíti ki ezt az igényt, akkor MÁSOK (olyanok akik fizetnek a politikusoknak) lépnek közbe. "
  • Cat #2
    Ez egy piramisjáték, amit a hit tart össze. Nagyon sok ember nagyon sok pénzt fog elveszíteni, és ezzel foglalkoznia kell.
  • Sydra
    #1
    Jajj mi lesz a kriptókkal, ha az EKB nem foglalkozik vele? :D