3
  • Agyturbinikusz
    #3
    Ha jól sejtem, az összefonódás után az adott részecske szuoerpozicioban van, vagyis igencsak érzékenyen a külső behatasokra.

    Részlet a Wiki ből

    However, this behavior gives rise to seemingly paradoxical effects: any measurement of a particle's properties results in an irreversible wave function collapse of that particle and changes the original quantum state. With entangled particles, such measurements affect the entangled system as a whole.
  • kjhun
    #2
    Bennem is megfogalmazódott annó, a cikk olvasása után, az a kérdés, hogy: Mi, az oka annak, hogy a fény számára, szinte semmi távolságokra lehet csak így elküldeni, egy üzenetet? Kvantumos zaj (ha van ilyen) vagy valami más? Az említett relé pontok, pont a biztonság ellen vannak, ahogy a cikk sugallja, a kvantumbiztonság feltörhetetlen voltát. Szerintem, mindig is lesz egy gyenge láncszem, akárhogyan is agyalunk rajta.
  • Agyturbinikusz
    #1
    Úgy látom ez a srác hiányzott 1 óráról amikor azt tanították, hogy egy átviteli lánc leggyengébb eleme határozza meg az adott lánc biztonságát.... Relé pontok hagyományos titkosítás mellett. Értem.
    Nem hogy azon agyalna, hogyan lehet kitolni a távot.