3
  • Gabbbbbbbbbbbb
    #3
    Márpedig a dupla számítási teljesítmény dupla teljesítményt jelent, ha nincs más szűk keresztmetszet. Konkrétan processzoroknál a tesztek hozzák is a dupla teljesítményt és ez valós számításigényes feladatokban is jelentkezik. Nyilván egy erősebb integrált GPU-nál a memória lesz a szűk keresztmetszet, legalábbis addig, amíg AMD nem lép az Apple nyomába.

    Játékoknál ez a dolog csak azért nem működik, mert processzormagonkénti teljesítmény tekintetében semmi sem tudja a dupla teljesítményt egy 5-6 éves magas órajelenen ketyegő i3-hoz képest, többszálas optimalizáció pedig még mindig nem teljesen kiforrott dolog.
  • t_robert
    #2
    Annyit azért megjegyeznék, hogy a számítási egységek megduplázása nem jelenti automatikusan a képfeldolgozási sebesség lineáris duplázódását. Tehát ha egy grafika mondjuk egy játékban elér 50 FPS értéket, akkor dupla számítási egység mellett ugyanolyan beállítások mellett nem lesz 100 FPS a teljesítmény.
    A dolog némileg olyan, mint a CPU esetében. Ha van egy gépem, amiben egy program mondjuk 10 perc alat fut le, akkor attól, hogy ugyan azt a programot egy névlegesen kétszer olyan gyors CPU-n futattom szintetikus tesztek értékei szerint nem lesz 5 perc a futási idő. Ennek oka, hogy egy program lefutásának csak egyik összetevője a nyers számítási sebesség. lehet simán azt venném észre csak, hogy a korábban 10 percig futó program lefut már 9,5 perc alatt.
  • Gabbbbbbbbbbbb
    #1
    Véletlen nem aranyárban mérnék, akkor bomba siker lesz.