4
 • ShuckFishTit
  #4
  Köszönöm, minden IS világos :)
 • Agyturbinikusz
  #3
  "A kialakítás miatt melegednek túl a mobilchipek"

  Ezt ki hitte volna, ha másképp lennének kialakítva, akkor nem melegednének.
  A modern technika és a fejlődés gyorsasága egyszerűen lenyűgöző.
 • kvp
  #2
  Kozel azonos gyartastechnologia, de a Samsung majdnem 1 Ghz-el gyorsabban hajtja a procikat es az olcsobb gyartatosag miatt kisebb alapteruletre nyomtak ossze a magokat. Tehat kisebb feluleten 25-30%-al nagyobb holeadasa van kb. ugyanannyi processzormagnak, raadasul ezek melle meg sokkal tobb cache-t is raktak. Igazabol ha rendesen meg lennenek hutve, akkor semmi gond nem lenne veluk.

  Mivel a legyartott keszulekeket mar nem lehet attervezni, ezert a masodik legjobb megoldas visszalassitani oket kb. az Apple procik sebessegere es akkor ugyan az optimalizalatlan os-ek miatt effektive lassabbak lesznek mint az Apple fele megoldas, de legalabb nem melegszenek tul.

  ps: A jelenseg nem uj, ha gyarilag tulhuzzak a procikat akkor tartos terhelesen melegedes varhato. Mar a korai HTC-s android-os keszulekek is tulmelegedtek es sokszor ki is kapcsoltak a biztonsagos uzemi homerseklet folott. (kb. 80 foknal, a regi htc desire z-m legalabbis ott korul allt meg, foleg ha egy jatek miatt padlogazon ment a 3d-s gyorsitas is) Nem veletlen, hogy a mai napig sok gamer telefon sajat dedikalt ventillatoros hutoegyseggel rendelkezik, hogy hozni tudjak tartos uzemben is a maximalis teljesitmenyt.
 • ShuckFishTit
  #1
  Valaki fel tudna homályosítani hogy mi a különbség ezek és az apple féle ARM chipek között? Azok miért nem küzdenek hő problémákkal? Attól még hogy ARM, a chiptervezés eltér? Előre is köszönöm a felhomályosítást.