4
  • ShuckFishTit
    #4
    Köszönöm, minden IS világos :)
  • Agyturbinikusz
    #3
    "A kialakítás miatt melegednek túl a mobilchipek"

    Ezt ki hitte volna, ha másképp lennének kialakítva, akkor nem melegednének.
    A modern technika és a fejlődés gyorsasága egyszerűen lenyűgöző.
  • kvp
    #2
    Kozel azonos gyartastechnologia, de a Samsung majdnem 1 Ghz-el gyorsabban hajtja a procikat es az olcsobb gyartatosag miatt kisebb alapteruletre nyomtak ossze a magokat. Tehat kisebb feluleten 25-30%-al nagyobb holeadasa van kb. ugyanannyi processzormagnak, raadasul ezek melle meg sokkal tobb cache-t is raktak. Igazabol ha rendesen meg lennenek hutve, akkor semmi gond nem lenne veluk.

    Mivel a legyartott keszulekeket mar nem lehet attervezni, ezert a masodik legjobb megoldas visszalassitani oket kb. az Apple procik sebessegere es akkor ugyan az optimalizalatlan os-ek miatt effektive lassabbak lesznek mint az Apple fele megoldas, de legalabb nem melegszenek tul.

    ps: A jelenseg nem uj, ha gyarilag tulhuzzak a procikat akkor tartos terhelesen melegedes varhato. Mar a korai HTC-s android-os keszulekek is tulmelegedtek es sokszor ki is kapcsoltak a biztonsagos uzemi homerseklet folott. (kb. 80 foknal, a regi htc desire z-m legalabbis ott korul allt meg, foleg ha egy jatek miatt padlogazon ment a 3d-s gyorsitas is) Nem veletlen, hogy a mai napig sok gamer telefon sajat dedikalt ventillatoros hutoegyseggel rendelkezik, hogy hozni tudjak tartos uzemben is a maximalis teljesitmenyt.
  • ShuckFishTit
    #1
    Valaki fel tudna homályosítani hogy mi a különbség ezek és az apple féle ARM chipek között? Azok miért nem küzdenek hő problémákkal? Attól még hogy ARM, a chiptervezés eltér? Előre is köszönöm a felhomályosítást.