10
  • Agyturbinikusz
    #10
    Közben megtaláltam: Jacques Carlman - Képtelen tárgyak gyermekkori emlékek alapján.
  • Agyturbinikusz
    #9
    Nem az a baj, hogy leírta, hanem az, hogy el is hiszi.
    Minden eszköz amit kitalálnak jelenleg, arra szolgál hogy az azt kieszelő növelni tudja a saját vagyonát/tőke koncentrációt.
    Ezért vannak a szabadalmak, a töménytelen ügyvéd, a komplett financiális rendszer szőröstől bitcoinostól együtt.
  • Agyturbinikusz
    #8
    Nem jó:)

    Nekem olyan kell amire fel vannak csavarozva a napelemek és úgy működik:) Vezetéken betolt energia nem játszik, hisz az eredeti is hasonló módon működik, legyen az hidraulikus vagy elektromos energia (belsőégésű motorral nem szoktak ilyet hajtani, max az öngyilkos hajlamúak.:)
  • Voltan
    #7
    " Míg az emberek meg nyomorban élnek, éheznek, rabszolgabérekért dolgoznak az ilyen rohadékoknak mint aki ezt is csinálja! " És miért élnek a nyomorban az emberek? Pont a korrupt pénzügyi rendszerünk miatt, ami totálisan igazságtalan, pont ezt, pont a szegénységet oldja meg a bitcoin.

    Nos, ekkora marhaságot rég olvastam, köszönet érte!
  • kvp
    #6
    "Én a napelemes alagútfúró berendezést várom,"

    Van. Boring Company - Solar City - Spacex. A trukk, hogy a napelemek kinn maradnak az alagut bejaratanal es az alagutfuro geplanc huzza maga utan a hosszabbito kabelt. Ilyet szeretnenek hasznalni az elso marsi bazisok epitesere is. Las Vegasban mar epitettek egy kis demo alagutat attrakciokent.

    "Hogyan oldaná meg a bitcoin a korrupciót és a szegénységet?"

    Sehogy. Ezek tarsadalmi problemak, nem fuggenek ossze a felhasznalt penzugyi technikai rendszerrel, ugyanugy meglennenek ha aru cserekereskedelem lenne vagy tengeri kagyloban fizetnenk. A bitcoin annyit oldott meg mint minden rendes pilotajatek, az allami jegybankok megkerulesevel keszitett fiat penzt, ami annyit er amennyit az emberek adnak erte. Egyfajta kozossegi nyomtatasu monopoly penz, mint egy peer to peer MMO jatekpenze. (a WOW aranynak es a FF14 gilnek is van dollar arfolyama, csak ott nem limitalt a termelheto mennyiseg ezert magas az inflacio, mig a kriptok alapbol magas deflaciosak)
  • DRFlame
    #5
    Hogyan oldaná meg a bitcoin a korrupciót és a szegénységet? Ha a közpénz (adó) bitcoinban lenne, akkor nem lehetne elcsalni okosban pl. haveroknak adott állami megbízásokkal? Vagy nem lenne akkor olyan hogy közpénz? Akkor hogyan lennének közszolgáltatások? Bizonyos országokban a gyerekek napi 1-2 dolláros fizettségért dolgoztatása bitcoin alapon nem történhetne meg?
    Be szeretnék állni én is a bitcoin mögé, de még nem vagyok azon a szinten, mert nem értem, hogy ezeket hogyan oldja meg a bitcoin vagy bármelyik kriptó. Tudsz nekem segíteni?

    A fiat pénznek megvannak a problémái, de az általad említett problémák nem abból erednek hogy fiat pénz vagy kriptó, hanem az emberi természetből.

    Mint ahogy a feketepiaci szereplőknek is hasznos a kriptó, de ettől még nem oldaná meg a problémát a kriptó eltüntetése, mert a kriptó nem előfeltétele/oka a feketepiacnak (kriptó előtt is létezett) és a fiat sem előfeltétele/oka a korrupciónak és a szegénységnek.

    A bányászkapacitások növelése erőforrások pazarlásával pedig minden csak nem a szegénységen segítség. Ha növeled a kapacitást, akkor is ugyanannyi lesz a "társadalmi haszon", mint gyengébb kapacitással. Ugyanazért a bitcoinmennyiségért versenyez mindenki az energiapazarlás növelésével.
  • Agyturbinikusz
    #4
    Én a napelemes alagútfúró berendezést várom, a csőfestő körecset és a fésű kopaszoknak társaságában.
  • kvp
    #3
    A kriptokkal a legnagyobb gond, hogy csak az allamok joindulatan mulik az, hogy hasznalhatoak. Olyan mint minden felig legalis aru, ma meg penzt er, holnap bortont. A masodik problema a kitettseguk a nem tul stabil halozatok fele, barmikor leallhat a net es akkor hozzaferhetetlenne valik minden kripto. Plusz ha csak egyszer all le teljesen a szerver halozat (mondjuk allami blokkolasok miatt), akkor osszeomlik az elosztott fokonyv, azaz nem lehet meghatarozni, hogy melyik allapot a helyes. Tehat ez a fajta digitalis adattarolas nagyon serulekeny, mondjuk a fizikai aranyhoz kepest.

    Egyebkent a kriptok egy erdekes pilotajatek a moore torveny es a befektetok kapzsisaga kozott. Egyelore csak az emberi kapzsisag tunik vegtelennek, a szamitasi kapacitas vegtelen bovulese meg kerdeses.
  • factorian
    #2
    "Hamarosan senkinek nem kell majd bitcoin mert nem ér semmit." Több mint 10 éve mondják, összesen 400-500 alkalommal temette el a média és a szakértők a bitcoint. De hátha majd 501. alkalommal igazatok lesz.

    "A net nélkül teljesen használhatatlan lenne. Nem is létezne." Ez az egész világunkra kb. igaz, beleértve a pénzügyi rendszert is.

    "Értéktelen semmi, semmi nincs mögötte" Öh, igen, mint a fiat mögött, nincsen SEMMI. Csak az emberek bizalma. A fiatot viszont szét tudják inflálni a kiváltságosok, a bitcoint nem tudják a korrupt kormányok manipulálni ezért egyre nagyobb lesz a bitcoinban a bizalom. Jelenleg a 15-20% (valós) inflációval ez a legnagyobb probléma a legtöbb ember életében. Mert a fizetésed nem fog az infláció értékével növekedni. De amúgy olyan egyértlemű dolgok ezek hogy egy ovodás megértené.

    "Szimpla számok a számítógépben." ?? Igen mint a digitális pénzügyi rendszerünk. Egyébként a számítógépben MINDEN szám.

    " Míg az emberek meg nyomorban élnek, éheznek, rabszolgabérekért dolgoznak az ilyen rohadékoknak mint aki ezt is csinálja! " És miért élnek a nyomorban az emberek? Pont a korrupt pénzügyi rendszerünk miatt, ami totálisan igazságtalan, pont ezt, pont a szegénységet oldja meg a bitcoin.

    Az a probléma hogy nem érted. Ha foglalkoznál legalább 100 órát a témával, nos akkor se hiszem h értenéd, de legalább kapizsgálnád. 100 óra! Ha nem érdekel akkor ne fektess bele ennyi időt, addig viszont nem tudod miről beszélsz, tehát sztem nem érdemes róla beszélni, de ahogy gondolod.




  • morguldae
    #1
    Ezt az elmebetegséget. Létrehoznak egy 3.8 megawattos létesítményt, hogy számítógépeben számokat állítsanak elő, hogy hátha ér valamit. Ezt a baromságot csinálják az értelmes felhasználás helyett. Hamarosan senkinek nem kell majd bitcoin mert nem ér semmit. A net nélkül teljesen használhatatlan lenne. Nem is létezne. Értéktelen semmi, semmi nincs mögötte. Szimpla számok a számítógépben. És ebbe kell fektetni, erre a baromságra kell milliókat elkölteni. Míg az emberek meg nyomorban élnek, éheznek, rabszolgabérekért dolgoznak az ilyen rohadékoknak mint aki ezt is csinálja! Elment már totálisan az emberi faj esze. Szégyen! Megérett a pusztulásra!