7
 • wraithLord
  #7
  Igen, ez az állandó növekedési "kényszer" az oka annak a metaforának, hogy "az emberiség a bolygó rákja". Viszont igazából nem az ember a bolygó rákja, hanem az általuk létrehozott "vadkapitalista" intézmények, a megacégek, részvénytársaságok, amiket nem a CEO irányít, csak kiszolgálja a cég érdekeit, ami pedig a folyamatos növekedés. A CEO fogyóeszköz, és pótolható, és ha netalántán úgynevezett morális okokból nem ezeket az érdekeket szolgálná (pl. a részvényesek elégedetlenek), akkor leváltják.
  Csak mivel nem egy ilyen cég van, hanem sok, ha az egyik valami csoda folytán visszavesz, akkor elnyomják, mint a csikket.

  Persze az nem zavar senkit, hogy a Föld forrásai végesek, és a tűrőképessége is véges.
 • Sir Cryalot
  #6
  Lássuk be egy Fallout4 -el nem azért nem lehet játszani mert nincs hozzá 10-20-30 teraflops vagy raytracing.

  Azé nem lehet vele játszani mert nincs normális kontent kiadva, nincs nuka world, far harbor hanem a profitszerzés új címért kiáltott, mert jobban megtérül hülyéket húzgálni pénzzel.

  Szóval 2-3 tflops mobillal rettenetesen jól el lehet majd lenni ha azon másféle profit manőverezés lesz és akár kb+m is meg nagyobb display is mint pécén. Régen nagyon akartak projektort hátha bejön és PC-s monitorozásról meg ki is derül hogy szar.
 • Sir Cryalot
  #5

  "Tényleg mint a rák, mindennek kényszeresen növekednie kell, különben szar."

  ...vagy inkább az ellenkezője a kényszeres amikor a megtorpanás dacára önelégülten terpeszkednek pedig már az nvidiás viagrával is alig megy az e-pénisz eksön
 • lammaer
  #4
  "Állandó növekedést mint valami rákos sejt vagy mi ? "

  Ezt utálom az utóbbi 10-15 évben. Az élet minden területén (munkahely, gazdaság, iskola) ami nem növekszik hanem "stabil" az rossz, mert ami stabil az igazából stagnál, és a stagnálás rossz.

  Tényleg mint a rák, mindennek kényszeresen növekednie kell, különben szar.
 • Relixo
  #3
  Bírom az ilyen címeket mint ez is....
  Eleve a "visszaesés" nevetséges szó használat ebben az esetben. Lentebb mindenki leírta a dolgokat így ebbe már nem megyek bele miért is. Ami viszont mindig meglep,hogy mi a tökömet várnak? Állandó növekedést mint valami rákos sejt vagy mi ? :D A globalizált baromságoknak hamarosan vége ez jól látszik a világba. De növekedni a végtelenségig és ezt még várni is eleve baromság.

  A másik még,hogy semmi nem történt csak a sok gyökér aki eddig elnyaralgatta a pénzét(mert arra ugye nem sajnálnak sokan fél millákat se 1 hétre kiadni, ami számomra nevetséges) azok a vírus miatt beszorultak és mind a tech ipar cuccaihoz folyamodtak, legyen az PC vagy PS az lett az új szórakozás. Na meg a TV-zés is menő lett sorozatozni és házi mozizni se csóróság már.... És ezek mellett mindjárt "divat" lett gamernek lenni.
  Persze emellett ott volt a már említett homeoffice őrület is és a bitcoin baromság is ami egyébként továbbra is kitart még ha csökkent is valamelyest. Szóval semmi nem esett vissza csak telítődtek a keresleti igények és a legtöbben nem évente fogják cserélgetni a drágán megvett kütyüiket. Azért remélem sokan visszatérnek a régi idióta szokásukhoz és inkább elnyaralgatnak pár nap alatt minden pénzt mint inkább a PC-t frissítsék és végre lenyugszik a piac. :P
 • mortep
  #2
  Azt is tegyük hozzá, hogy már az is baj volt, hogy túl nagy a kereslet, nincsen chip. Előtte meg nem volt kereslet, akkor az volt a probléma. Olybá tűnik nem tud olyan helyzetnek lenni ami megfelelne... tessenek nem túl hangosan sírni és szépen, dinamikusan alkalmazkodni
  Utoljára szerkesztette: mortep, 2022.04.13. 11:31:57
 • Sequoyah
  #1
  MIert jelentett ez meglepetest? Ez maximum annak meglepo akik kizarolag az emelkedo szamokat lattak, es valamiert azt hittek orokke emelkedik majd, a vilagesemenyekrol pedig fogalmuk sem volt.

  Az eladasok azert emelkedtek, mert mindenki home office-ba kenyszerult a jarvany kezdeten. Ez mar akkor is koztudott volt. Nyilvanvalo, hogy a jarvany vegevel, ahogy szepen elkezdenek szivarogni az emberek az irodaba, a kereslet is csokkenni fog.