22
  • ostoros
    #22
    Igen, erről megkérdezted a rómaiakat is? Vagy bármely országot, ahol nem hogy mészárlósokba, de birodalmak megdöntésébe torkollt a népvándorlás? A világ ma már nem üres, hanem bizony bárhová vándorolnak emberek az Antarktisz kivételével, már vannak ott más emberek, akik jó eséllyel megszívják.
  • Agyturbinikusz
    #21
    Jól írod a népvándorlás sosem volt jó dolog, a homo sapiensnek az afrikai bölcsőben kellett volna maradni és akkor most semmi gondunk nem lenne.
    Sőt azok a retkes magyarok hogyan merték elhagyni az anyafoldet Mongólia vidékén?
    Van még elmeháborodott ötleted vagy ennyi elég volt egy napra?
    Hihetetlen mennyire zárt egynyomu gondolkodást tud felmutatni a mai agyoniskolázott ember.
  • M2 #20
    Kihagytad az idealista képletedből a klímaváltozást (is).
  • kvp
    #19
    "Amit leírtál, pont azt jelenti, hogy te a generációkon átívelő büntetésben is hiszel,"

    Osszekeversz a brit birodalommal. En abban hiszek, hogy minden nepet hagyni kell nyugton ott ahol van. Az ausztralok mara egy onallo nemzet es nagyon jol elvannak ausztraliaban, mara az a hazajuk. Az ausztral oslakosok is sokkal boldogabbak lettek volna ha nem viszik oda a mai ausztralokat, hanem hagyjak oket beken. Tehat a nepvandorlas nem volt jo dolog regen sem, ma sem az. A regi nepvandorlasokat nem tudjuk visszacsinalni, de ha nem akarunk tobb kulturat kiirtani, akkor a moderneket meg kellene akadalyozni, a hodito haborukkal egyutt. Ezzel egyebkent a kesobbi konfliktusokat es haborukat is el lehet kerulni.

    A magyarok is tobbe-kevesbe egy nemzet lett a 11 eredeti (honfoglalaskor mar csak 7) es a 3 itt talalt, tovabba a kesobb erkezett 2 torzsbol. Plusz jottek meg a kornyezo szlav nepek es a ket german nepcsoport (svabok es szaszok). Ebbol a german nepcsoportok egy resze es az utannuk tobb evszazaddak erkezo roma (szanszkrit: doma) nepcsoport nem integralodott, mig a szlavok kb. 100 eve fuggetlenne valtak. Azaz a magyarsagot az eredeti 1000 evvel ezelotti kb. 16-17 nepcsoport alkotja, akiknek tobbsege azonos kulturaba tartozott mar a honfoglalaskor is. (legalabbis kepesek voltak megerteni egymast, mind a britek es az ausztralok)

    Nekem es a bolygo lakossaganak a tobbsegenek boven megfelelne, ha a modern nepvandorlasok es teruletszerzo haboruk elmaradnanak es nyugodtan tudna elni ott ahol szuletett, a sajat kulturaja koreben. Az afrikai populacios valsagot is az Afrikan kivulrol erkezo gyarmatositas okozta, mind a modern fegyverek bearamlasaval, mind a mestersegesen letrehozott gyarmati allamhatarok meghuzasaval. Ha minden afrikai torzset hagytak volna beken ahol az elmult 10 ezer evben voltak, akkor sem a tomeges nepirtasok, sem a jelenlegi polgarhaboruk nem tortentek volna meg. Es mellekesen most nem aramlana Europa fele folyamatosan a kontinens lakossag foloslege, mert nem is lenne ilyen.

    A mindenki marad ott ahol a sajat nepe van elv tenyleg mukodne, de sajnos ez a globalista gazdasagi elitnek nem erdeke.
  • ReTeK
    #18
    "hallom hisztizni, sirni, orditani oket, vagy az idosebbek lopnak verekszenek isznak, akkor mindig a osszenezunk az asszonnyal, es mondjuk, legyen csak az O bajuk"

    A gyerekek felnevelése normális embereknek nem gond, a többség vidáman elvan ezzel a "problémával" a nárcisztikus hajlamúaknak persze ez komoly problémát jelenthet ezt meg lehet érteni mert biztos nem lehet egyszerű folyamatosan azt mantrázni, hogy az életben problámák nélkül kell élni a gyerek meg roppant nagy probléma. Nincs más dolgod csak mosolyogni meg élvezni ez életet, ahogy JBP szokta mondani Good Luck with that.
  • Agyturbinikusz
    #17
    Azóta 15%-kal nőtt a tojások mérete, és a tyúkok melltartót hordanak.
  • Agyturbinikusz
    #16
    A kulturális differencia alapján létező szegregáció semmire sem megoldás.
    Különben én nem kivándorlást hajtottam végre, hanem hazaköltözötem. Azért az nagy különbség megintcsak.
    Írtam 3. generációs görög, simán beszél görögül, akkor hol itt a teljes asszimilálódás?

    Amit leírtál, pont azt jelenti, hogy te a generációkon átívelő büntetésben is hiszel, hiszen ha zsbes volt az apja, akkor jó lesz a kölyköt is megbüntetni. Akkor a népirtó magyarokat nem kellene kiirtani az 1000 éves bűnök alapján? Még a spanyolokat, meg a keresztény, meg amit akarsz?
  • Ender Wiggin #15
    A nagyi is minden tyúkjának külön tinder-oldalt csinált, hogy a kakasok jobbra húzgálhassák őket...
  • kvp
    #14
    "Nem én Ausztrál földön lakom, és általában a fehér lakosság gyerekeit hallom...."

    Akkor ilyen szempontbol a magyar nep es kultura tulelese szempontjabol nem sokat szamit az, hogy van-e vagy nincs gyereked. Sajnos a kulfoldon, szorvanyban elo (ertsd onkent kivandorlo) magyarok jellemzoen 2-3 generacio utan feloldodnak a helyi kulturaban. Azert az ausztraliai europai osokkel rendelkezo gyerekek kozott is hatalmas kulonbseg van a szulok tarsadalmi helyezete alapjan. A muveltebb (ersd: kozeposztalybeli vagy a folotti) kornyekeken a gyerekek ertelmesebben viselkednek. Ez igaz meg ugy is, hogy az europai szarmazasu ausztral lakossag jelentos reszenek az osei bunozok es egyeb antiszocialis elemek voltak (ertsd: zsebesek, betorok, utcalanyok), akiket azert deportaltak oda, hogy lehetoseg soha tobbet ne lassak oket Europaban. Egyetlen jo tulajdonsaguk viszont volt, az elni akaras, ami nagyon hasznos tud lenni egy nep vagy kultura hosszutavu fennmaradasanak szempontajbol. Mindezek mellett Ausztraliaban sincs tulnepesedes, tehat rengeteg gyerek elferne meg ott a kovetkezo par ezer evben.

    ps: A lenyeg az, hogy akarmi is van, egy nep onkentes kiirtasa (a reprodukcio onkentes megszuntetesevel) nem megoldas semmilyen problemara. (kiveve ha ez a problema a globalis nagytokesek azon vagya, hogy rajtuk kivul ne legyen csak par szolga a teljes bolygon) Ertelmes ember a sajat csaladja es nepe es ezaltal az emberiseg fennmaradasat helyzi eloterbe. Meglepo, de ilyen alapon a zsido nep is kihallhatott volna onkentesen, de megis a tulelest valasztottak. Amelyik nem nem ezt valasztja, az kihal. Ha Europa nepei nem ezt valaszjak, akkor majd jonnek a helyukre nagyobb eletosztonnel rendelkezo muzulmanok. Es mint ismerjuk az iszlam a beke vallasa. Honnan tudjuk? Eddig mindenkit megoltek aki nem ezt mondta roluk.
    Utoljára szerkesztette: kvp, 2022.04.03. 14:56:21
  • Agyturbinikusz
    #13
    Nem én Ausztrál földön lakom, és általában a fehér lakosság gyerekeit hallom....
    Látod pl MO egy olyan hely ahol generációk óta adják egymásnak a mentális betegségeket...
  • kvp
    #12
    "amikor hallom hisztizni, sirni, orditani oket, vagy az idosebbek lopnak verekszenek isznak, akkor mindig a osszenezunk az asszonnyal, es mondjuk, legyen csak az O bajuk,"

    Nem mindenki lakik indiai szarmazasu magyarorszagi nepcsoport szomszedsagaban, Magyarorszagon rengeteg kulturalisan stabilabb, ertekteremtesre hajlamosabb nepcsoport is el. Persze mindenki a sajat kornyezetebol indul ki, de biztosithatlak, hogy sokkal tobb ertelmes ember es rendes csalad el Magyarorszagon. Csak ki kell mozdulni a teleprol es latszik.

    "A szingli/buzi/petlover és liberális réteg az emberiség megmentője, bármilyen furcsa is ez."

    Nem igazan, mivel toluk kihalna az emberiseg. Akar egyetlen generacion belul is. Az emberiseg tuleleset azok biztositjak, akik kepesek eltartani a gyerekeiket es a tulelest biztosito ertekrend szerint felnevelni oket. Az emberiseget nem az menti meg ha onkent kihalunk, hanem az, ha kepesek leszunk gyorsabban fejlodni. Ehhez mindenkeppen novelni kell a STEM teruleteken dologozo kutatok es mernokok szamat es az erre szant eroforrasokat. Ehhez pedig okos gyerekek kellenek, akiket statisztikailag konnyebb megtalalni ha nagyobb vagy legalabbis az elozo generacioval megegyezo szamu gyerek kozzul lehet valogatni. Plusz fontos, hogy az ertekrendjuk a csaladjuk, a nepuk es az emberi faj tuleleset tartsa szem elott (ebben a sorrendben), azaz a fent emlitett 4 csoport egyikebe se tartozzanak. A liberalis helyett pedig maximum a libertarianus ertekrend fogadhato el. Meglepo modon nyugaton oket meg a konzervativoknal is jobban uldozik, mert az emberi ertelem es szabadsagvagy veszelyes minden teljes elnyomasra torekvo csoportra (ertsd a globalistakra).
    Utoljára szerkesztette: kvp, 2022.04.03. 12:59:06
  • wraithLord
    #11
    Egyik ismerősöm mindkét kutyájának van Instagram profilja, szóval máris megvan a statisztika. :D
  • M2 #10
    "ez a trendi, globalisan is tamogatott eletforma"

    Francokat. Mondj csak egy országot, ahol a családokkal szemben a szingliket "támogatják"!

    A feminizmus tett be a klasszikus családi berendezkedésnek. Ennek viszont nagy előnye, hogy hosszú távon megállítja az emberi faj túlszaporodását. Bulizzanak csak, legyen kutyi/macska gyerek helyett, így nem lesz éhezés és a korlátozott erőforrásokért háborúk!
    A szingli/buzi/petlover és liberális réteg az emberiség megmentője, bármilyen furcsa is ez.
  • Agyturbinikusz
    #9
    Tudom bizonyítani, hogy nem igaz a hír: Van 3db tacskó(Zsomi, Morzsa es Pajkos) akik velünk élnek, egyiküknek sincs profilja. A hír szerint legalább 1-nek kellene hogy legyen.

    Gyerek helyett, meg jo, amikor hallom hisztizni, sirni, orditani oket, vagy az idosebbek lopnak verekszenek isznak, akkor mindig a osszenezunk az asszonnyal, es mondjuk, legyen csak az O bajuk, foleg igy hogy valoszinuleg olyan szenvedes var par generacion belul az emberisegre...De hat ez az igazi szeretet, kerdes nelkul gyartani oket, mert az milyen jo, es milyen jo nekik....
  • Myers
    #8
    Azért nem kell kizárólag a nőkön elverni a port. Ugyanannyi öreggyerek is lesz. Tengernyi férfi van, aki 30-40-50 éves korában buliról bulira jár, hobbija van, karrierje van, ami mindennél fontosabb, esetleg kocka. Nehogy már meg kelljen állapodni.
  • zola2000
    #7
    Mondjuk japánban 1,4 gyerek jut egy nőre, Magyarországon 1,5 Olaszországban 1,3 Ukrajnában és Spanyolországban is 1,2 japán európában átlagos lenne:

    https://data.worldbank.org/indicator/SP.DYN.TFRT.IN

    Szóval japán kiemelése ilyen szempontból félig urban legend nem teljesen mert az 1,4es szám is kevés, illetve a hosszú élettartam miatt több az idősek aránya, ami gondot okoz, mondjuk azt a gondot színesen átvenném
  • kvp
    #6
    Az eredeti cikk marcius vegi, tobb nappal aprilis elott szuletett. Egyebkent tenyleg ez a helyzet, en is ismerek macskas lanyokat (jovobeli venkisasszonyokat), akik nem tervezik a gyerekvallalast, de olyat is, aki meg partnert sem szeretne. Ez pl. Japanban odaig jutott, hogy a lakossag kb. 50-60%-anak soha nem lesz semmilyen kapcsolata, nemhogy gyereke. (a varhato gyerektelenseg mar nallunk is 40% koruli a mostani generaciokban) Ez nagyon gyors nepessegfogyast jelent, de jelenleg ez a trendi, globalisan is tamogatott eletforma. Ahogy nezem igazabol csak Kina es par kisebb jellemzoen szelsoseges orszag (pl. Magyarorszag vagy Izrael) ismerte fel a gyors nepessegfogyas okozta problemakat.

    ps: Letezik olyan itthon is, hogy kutya influenszer. Napokban sikerult belefutnom haromba is, magukat es a kutyaikat fotoztak instara meg tiktokra a rugyezo tavaszi fak elott. (ket lany egymast, a harmadik dedikalt fotossal es 3 nagyon apro csivavaval nyomta) Bar a kutyasoknal meg mindig nagyobb az esely a par talalasra, mivel kevesbe otthonulo a kedvencuk. (setaltatni kell oket)
  • wraithLord
    #5
    Annyira azért nem hihetetlen, maximum az utolsó bekezdés gyanús. De manapság ki tudja, lehet, hogy az sem poén. :D
  • cateran
    #4
    2022. április 01.....
  • M2 #3
    Ne legyetek már ennyire hülyék, hogy ezt elhiszitek!
  • Armagedown
    #2
    Ez nem is csoda, hiszen sokan gyerekpótlónak veszik a háziállatokat.
  • duke
    #1
    MEGERETT A VILAG A PUSZTULASRA !!

    Utoljára szerkesztette: duke, 2022.04.01. 20:58:22