4
  • zola2000
    #4
    Akkor vigyék fel a korhatárt 13ról 14re.

    Na igen a Facebook külön oldalt akart kisebbeknek csinálni de azt nem hagyták, ha meg elüldöznék tényleg hatékonyan a kicsiket, akkor lehet hogy még rosszabb fórumok felé mennének el.
  • kvp
    #3
    Eleve a hivatalos szabalyok szerint sem lenne szabad hasznalniuk a platformokat 13 eves kor alatt. Viszont nem tehet rola az 1 eves gyerek, ha a szulo elerakja a tablet-et a mesevel es utanna is arra bizza a gyerek neveleset. Regen a tv volt ilyen, most a tablet.

    Az oldalak nezegetese pedig a manipulacio alapja. Tehat az, hogy az emberek onkent nezzek azokat a tartalmakat, amik szamukra karosak. Ehhez sokat ad meg a kozossegi nyomasgyakorlas is. (peer pressure) A cegek profitehsege tarsadalmi problemakat okoz, amiket az emberek (mivel joreszt fuggoek) nem tudnak maguktol megoldani. Ellenben az eletukbe torteno barmilyen kulso beavatkozast tamadasnak vennenek, lasd pl. szerencsejatek fuggok vagy dohanyosok viselkedese. A kozossegi media is ilyen fuggoseg lett, amit a cegek a profitorientaltsag miatt direkt erositenek is.
  • Sir Cryalot
    #2
    Szerintem már maga a nézegetés is gyanús, kizárt hogy ez jobb mint az ósdi villanyvonat
  • duke
    #1
    A hulyeken nem lehet segiteni. A fasznak nezeget olyan oldalakat amitol szarul erzi magat.