8
  • lammaer
    #8
    A terminátorban nincsenek párhuzamos valóságok, maximum a jövő változik néha. De egyszerre nincs benne két valóság. Szerintem.
  • wraithLord
    #7
    Ugyan nem ez volt a lényeg, de valóban, elfelejtettem hozzátenni, hogy ezek a regények nem a kánon részei (bár nem vagyok Terminator szakértő). De nekem tetszik.
    Igaz a Genisys, a Dark Fate, és talán a Terminator: Resistance (játék) is kánon, hiszen hivatalos Terminator játék, és azok foglalkoznak ilyesmivel. Most tekintsünk el attól, hogy szarok vagy nem szarok, de pl. a Terminator: Resistance az nem szar.
  • Ender Wiggin #6
    "Terminator azért nem paradox, mert ott párhuzamos valóságok vannak, és minden megtörténik mindenféle kombinációban"

    Ezt miből vezetted le? A hivatalos (2 db) könyvekben semmi ilyesmiről nincs szó.
  • wraithLord
    #5
    Az Adam Project szerintem kicsit hülyeség volt. Értem ezt most abból a szempontból, hogy 2050-re olyan technológiákat jósol, ami szerintem 500 év múlva lesz talán, de lehet, hogy én is túlbecsülöm a fejlődést, mint anno a 20. századi sci-fi írók, hogy mi lesz az ezredfordulóra.
    Persze az időutazás miatt lehet(ne) egy olyan magyarázata, hogy a techet a jövőből hozták, de mivel azt mondták, hogy ez nem multiverzum, nincsenek párhuzamos valóságok, hanem Back to the Future mintára klasszikus időutazós sztori van, ezért az kicsit paradox lenne. Ráadásul maga az időutazás módja is ilyen 500-1000 év múlva kivitelezhető módon történik. Nem fantasyszerűen ragadja meg, és azt mondja, hogy valahogy időutaznak, hanem próbál valamit tudománykodni, és azt a tudást, ami ahhoz szükséges, plusz a kivitelezéséhez szükséges technikai fejlettséget szerintem nem mostanában fogjuk elérni. Viszont 2050 azért eléggé "mostanában van" ilyen szempontból. (A Terminator azért nem paradox, mert ott párhuzamos valóságok vannak, és minden megtörténik mindenféle kombinációban - vagyis a Skynet mindent megcsinál mindenféle kombinációban, hogy legyőzze John Connort.)
    Szóval a 2050-es technológiát annyira túllőtték, hogy azon nem tudtam már átlendülni, nem tudtam elengedni. :D
    De amúgy nem rossz, megint egy érdekes, kicsit furcsa netflixes ötlet, ami kicsit elüt a hollywoodi kaptafaforgatókönytől. Bár most már egyre több klisét használnak ott is.
  • Sequoyah
    #4
    A streaming gyakorlatilag a regi VHS korszak megszunese utan keletkezett urt igyekszik betolteni, hogy ne csak az a nehany 100millios blockbuster legyen evente, aztan pedig semmi, hanem legyen tere az olcsobb filmeknek is.
    Ehhez kepest az Adam Project kifejezetten magasra ut. A mozikba is siman vetithetnek, csak egy picivel marad le arrol hogy maga is blockbuster legyen.
  • Montanosz
    #3
    mindkettő jo volt, a fekete rák-bol sztem sorozatot fognak késziteni azért olyan amilyen,de eccer nézhető, a kamerázás meg tájkép feszültté teszi és jol nézz ki
  • Linachan4
    #2
    Az Adam project még jó sok Marvel színészel agyon tűzdelve, de a Fekete Rák hadművelet iszonyat pocsék semmit se magyaráznak meg benne látszik hogy csak azért csinálták meg mert volt aki adott rá pénzt.
  • Mozes
    #1
    én az Adam project-et láttam és igen mint film 6.5, de ha úgy nézed, hogy mint egy jó könnyed film egyedi és nem erőltetett poénokkal, jó karakterek, jó hangulattal, akkor nekem 8,5 az osztályzat. Én nagyon jól szórakoztam rajta, egy esti kikapcsolódásnak szerintem tökéletes