6
-
Sydra #6 "Az ECB elnök kiemelte, hogy minden kutatás azt mutatja, hogy az emberek digitális pénzek esetén is fontosnak tartják a magánélet védelmét, ami versenyelőnyt jelent a központi bankok számára, hiszen a magáncégekkel szemben náluk nem az üzleti modell része az adatokkal való kereskedés."
A mindent látó és elbíráló központi bank képe nem éppen a magánszféra kiteljesedése. Inkább a magánszféra teljes hiánya. Persze megértem, hogy egy politikus ezt miért nem akarja érteni. -
Sydra #5 UNLIMITED POWEEEEEEEEEEEEEEER!!!! -
kvp #4 Raadasul a digitalis euro miatt ezekre a tokeeros cegekre sem lesz feltetlen szukseg, csak es kizarolag az EU kozponti bankjara. Minden mas ceg csak ezen a bankon keresztul nyujthat majd euros szolgaltatasokat. Igy az osszes ember osszes penze mindig az EU-s jegybank szamlajan lesz. Es minden utalast az utolso eurocentig a jegybank vegzi a sajat szamlai kozott. A cegek eseten is. Kulfoldon (pl. Svajcban) pedig nem lehet majd eurot tartani, azaz lehet, de az a penz is a jegybank europai szerveren lesz, csak a svajci bank gyujto szamlajan. (es igy eleve latszik, hogy ki rakta be oda es ki veszi ki onnan, igy nem lehetne nevtelenul kulfoldon eurot tartani) Tovabba minden centre meglenne a teljes nevesitett utalasi tortenet, a kibocsatastol a bevonasig.
A bankok igazabol csak olyan extra tevekenysegeket vegezhetnek, mint pl. a hitelnyujtas vagy nem euro alapu valuta vetel/eladas.
ps: Igazabol manapsag igy mukodik minden jobb MMO banki rendszere is, legalabbis azok ahol nem lehet targyakat vagy penzt duplikalni. -
M2 #3 A jövőben nem lesz olyan magánszemélyeknek, hogy bank.
A mai bankrendszer kizárólag vállalati ügyfeleknél szükséges, ott meg is marad.
Az Apple, a Google meg nagy, tőkeerős IT cégek veszik majd át a bankok helyét. Ma még csak XY-Pay, aztán ez kiegészül bankszerű szolgáltatásokkal (transzfer, hitel stb.), majd teljesen leválasztódik a bankrendszerről. Nagyjából mint egy Revolut, csak az IT-cégek égisze alatt. -
#2 Ha jól értem amit írsz, akkor lényegében a Paypal kikerül a képből és közvetlenül a bankomon keresztül mehetnek a tranzakciók a másik fél bankjával? És hitelkártyára sem lesz szükség?
Lényegében az azonnali átutalást akarják megvalósítani?
Olvasgatom a cikkeket ezzel kapcsolatban, de tényleg nem értem, hogy mit akarnak digitalizálni. Ha nem veszek ki a bankból pénzt (nem szoktam), akkor az nekem már csak digitálisan létezik. -
kvp #1 A digitalis euro nem a keszpenz, hanem a privatizalt bankrendszer kivaltasara keszul. Onnantol egyetlen kozponti jegybank kepes kezelni minden penzugyi tranzakciot ami euroban tortenik es a bankok mar csak kozvetithetik a jegybank szamla szolgaltatasait a sajat erteknovelt szolgaltatasaikkal, amennyiben az allampolgar ezt igenyli es hajlando erte fizetni. (ha nem kerjuk akkor ugyebar a kozponti jegybanki szamla es a hozza tartozo kartya kvazi ingyenes es alapjogkent jar) Az euro alapu keszpenz kivezetese csak a bankrendszer atrendezodese utan lesz lehetseges. Ennek mar megteremtette a lehetoseget az uj EU-s penzugyi szolgaltatoi torveny meg 2019 korul, csak a jarvany miatt elcsuszott a fejlesztes.