11
  • Macropus Rufus
    #11
    ".Nomarmost, az, hogy reklamok ES (kisebb) havidij....nem koser.. "
    anno ezt a konstrukciót már a magyar televízió megalkotta :) Volt ugyebár egy tévé előfizetésed, amit készülékenként kellett fizetni ha jól emléxem. És ez mellé nyomták a reklámot két műsor közt. Igaz, ez még az előző rendszerben volt.
    Szóval nincs új a nap alatt. A kapitalisták most jöttek rá arra, amit a szocik már évtizedekkel ezelőtt megcsináltak. :)
    Am. az is csak azért működött, mert nem volt alternatívája.
    Egy stream szolgáltatónak meg annyi van mint a szemét, szóval a Netflix ezzel a konstrukcióval nem fog új usereket szerezni magának, mert minek nézzem a reklámokat, akkor is ha a csomag ingyé van? Illetve nincs ingyé: reklámokat kell néznem, amit nem lehet tovább léptetni (ez jogos), de pl. a reklám alatt kikapcsolni sem tudod a média lejátszódat, ha csak nem húzod ki a konnektorból. Ezt nem fogják szeretni a userek...
  • Macropus Rufus
    #10
    "Kevesebb a havidíj, cserébe reklámokat bámulhatsz. "
    tehát fizessen az ember fia azért, hogy még reklámokat is nézhessen. :o
    Ez vélhetően úgy lesz, hogy vagy előfizetsz és akkor nincs reklám, vagy nem fizetsz és van reklám. Kb. mint a youtube esetében. Na most a jó kérdés az, hogy ki a fene fog azért fizetni, hogy még reklámokat is láthasson, amik kikerülhetetlenek és amíg mennek nincs kontrollod a média lejátszód felett...

    https://sg.hu/cikkek/it-tech/150948/kimarad-a-letoltesi-lehetoseg-a-netflix-reklamos-elofizetesi-csomagjabol
    "Moser szerint a kód azt is tartalmazza, hogy a reklámokat nem lehet kihagyni és a felhasználók nem férhetnek hozzá a médiavezérlőkhöz a hirdetések alatt."
    magyarán ha a fene fenét eszik, akkor is végig fogod nézni a reklámot, mert még csak kikapcsolni sem fogod tudni a kütyüd...
  • cateran
    #9
    Elbeszelunk egymas mellett....Az volt az alap felallas, hogy havidij, cserebe nincsenek reklamok. A kereskedelmi tvk meg ingyenesek, de reklamokkal....Nomarmost, az, hogy reklamok ES (kisebb) havidij....nem koser..
  • AdamBast
    #8
    Majd a jelenlegi megszokott normál ár lesz a reklámos, és ha nem akarsz reklámot, fizethetsz még többet. Muhaha
  • wraithLord
    #7
    Értem ezt a "vagy havidíj vagy reklám" dolgot, félreértés ne essék... És "nem értem", minek kérnek pénzt a reklámozós tier-ért. Azzal voltam elfoglalva, hogy lesz olyan tier is, ami fizetős, és nincs reklám. Ha nem lesz, akkor nem fogok Netflixezni.
  • wraithLord
    #6
    A híroldalak azt írják, hogy többféle csomag lesz, a legolcsóbb csomag(ok)ban lesznek reklámok.
    Ha ésszerű díjszabással (tehát mostani árakon) nem lehet reklámmentesen nézni, vagy mindegyik csomagban lesz reklám, akkor nem fizetek elő rá.
  • cateran
    #5
    Nincs olyan, hogy valaszthato..BS. (marmint nyilvan opcionalis lesz, nem ugy ertem a valaszthatot) Azert van dijazas, hogy ne kelljen reklamokat nezni...Ez igy "tobb zsozsot akarunk a nezok karara" nem is annyira rejtve...
    Mondjuk eddig sem voltam eldolve a Netfostol...Mas valasztek Angliaban, Mo-on es Hollandiaban....Hat meg az apatok f...t...
  • syn7h37ic
    #4
    Pár évvel ezelőtt:
    Éljen! van végre jó streaming, viszlát torrent!
    Ma:
    A rohadt életbe megint átköltöztették a filmeket egy másik streaming szolgáltatóra!
    Helló öreg torrent barátom!
  • wraithLord
    #3
    Szerintem ez csak egy választható csomag lesz. Kevesebb a havidíj, cserébe reklámokat bámulhatsz. Én úgy értettem, hogy a jelenlegi modellen alapuló csomagok is megmaradnak. Elég nagy visszalépés a szolgáltatás szempontjából a reklámokkal való bombázás (bevétel téren gondolom már nem ez a helyzet).

    @Armageddon:
    Szerintem a kereskedelmi csatornáknak ettől nem lesz vége. Más réteget céloznak, más fogyasztói szokásokra alapoz, és eleve más műsorokat is szolgáltat (amellett, hogy azokon is vannak olyan filmek és sorozatok, mint a Netflixhez hasonló online VOD stream szolgáltatásokon).
    A Netflix és társai nem mennek maguktól reggeltől estig, mintha felhúzták volna őket, nincs híradó, időjárásjelentés, egyéb közérdekű műsor, nincsenek saját gyártású szórakoztató műsorai, a saját gyártású sorozatok is azt a réteget célozzák, akik ezeket a csatornákat nézik, stb.
  • Ellaberin
    #2
    Ha ez megtörténik visszaállok a torrentre :P
  • Armagedown
    #1
    Ha ez megtörténik, a kereskedelmi csatornáknak vége lesz.