3
 • repvez
  #3
  de még igy átfedésekkel is van ahol kell lennie egy fordulopontnak ahonnét már nem nö hanem csökken a felmenök száma.

  ÉS ha csak egy közelitö számolást vesznek azzal, hogy egy ember átlagban 50-60 évig él és max átlagban 3-4 utoddal és a mai népességgböl visszaszámolva ki lehetne számolni, hogy hány generácio volt eddig és mikor lehetett ugymond az elso pár már ha elfogadjuk , hogy igy történt a dolog és nem már egy leve nagyobb létszámmrol indultunk valahonnan idetelepedve.
 • Kryon
  #2
  Úgy, hogy minél visszább mész a családfában annál több az átfedés. Ugyanaz a nagyszülő, dédszülő, stb. több és egyre több mai emberhez tartozik. Hosszabb időtávon nézve az egész emberi faj, és minden faj egy nagy beltenyészet.
 • repvez
  #1
  ez a családfa kutatás azért érdekes dolog, föleg ha belegondolunk, hogy ha a feltételezés szerint kis létszámü csoportok voltak a földön kezdetben amibol aztán kifeltödött és eszaporodott az emberiség és most 7mld-an vagyunk.

  Csak az furcsa számomra, ha elkezdunk visszafelé haladni a mai egyéntöl akkor azt látjuk, hogy vissaz felé haladva egyre ttöbb egyed szám lesz, szoval mikor és hogy alakul ki az, hogy a kezdetekkor csak kis pár 100 vagy 1000 fős létszámu koloniákbol lett a mai népesség. és jobb esetben 3-4 fönél több nem szuletett átlagban egy családon belül.
  ÉS azt feltételezzuk, hogy most él egy idöben a legtöbb ember a földön, akkor hogy jön ez ki, ha vissza felé haladva, hogy egy ma éllö emberhez 2 szülöre van szügség és 4 nagyszulöre és 15 dédszülöre és igy tövább, szoval ha visszafelé igy hatványozottan növekszik a létszám ahhoz ,hogy egy ma élö egyedhez jussunk, akkor hogy csökken le a kezdetekre csak arra a pár koloniára?