5
  • repvez
    #5
    A lkegszomorubb, hogy már nem is kell nekik eltitkolni, hogy mit akarnak és ugy fognak embereket beszervezni ehhez, hogy még akár fizetnek is érte, hogy megosszák velük az adataikat és a személyes adataikat.
    Az uj AI miatt mindent amit tesznek mondanak vagy ahol használják ezeket a szenmüvegeket az rögzitve lsz a szervereken és arra hivatkozva, hogy javitsák az AI müködését. Közben meg feltérképezik, hogy kinek milye van otthon merre jár , mit vásásrol mit eszik , kivel találkozik stb.
    Simán beazonosithato lesz mindenki és pontosan meg lehet határozni, hogy hol mit is csinál.

    Ez már nem az lesz mint most , hogy az interneten el tudod intézni a dolgaidat ez már az lesz, hogy elszigeteljen a többiektöl fizikailag , mert ha nem találkoznak fizikailag akkor hiába is csinálnak valamit virtuálisan ami esetleg amolyan felkelés féle lenne csak simán cenzurálják vagy lekapcsolják a szervert és mibvel senkit nem fog ismerni senki fizikailag igy nem tudják majd folytatni a valos világban nem lesz meg hozzá a megfelelo tömeg egy helyen, hogy bármit is elérjenek vele. igy megvalosul, hogy csak az lesz amit a nagy cégek akarnak,
    Mivel majd mindent csak ezen keresztül lehet majd elintézni, akit ilyen modon szankcionálnak elveszt mindent mivel mindene digitálisan akár virtuálisan lesz csak.
  • end3
    #4
    A "szétlövés" elég rendes életminőség csökkenés lenne mindannyiunknak. - De a felhasználást vissza kéne szorítani a max. napi, még indokolható 10-15 percre. (Mert akkor talán, a rajta töltött idő még hasznosnak is lenne nevezhető.) - Viszont unaloműzésre sokkal hasznosabb, emberibb tevékenységeket kéne keresni.)
  • duke
    #2
    Remélem az oroszok úgy mellékesen szétlövik az összes faszbukszervert Europában, aztán máshol is.
  • kvp
    #1
    Nagyon sok dolgot lathatoan rosszul vagy benan csinalnak, de legalabb a celok egyerteluek. A VR grafikaik a legregebbi azsiai MMO szintet sem utik meg (lasd pl. FFXIV), erre nagyon ra kellene fekudniuk.

    A felhasznaloi iranyitassal generalt tartalom is a vicces kategoriaban van, ennel meg az MMO-s player housing rendszerek is jobbak voltak mar 20 eve is es azota csak fejlodtek. Egyelore a minecraft szintjet sem utik meg, pedig annal butabb, alapabb rendszer nincs. A proceduralisan generalt tartalomra is igaz, abban is remek pelda a minecraft, de mar proceduralis terepet hasznalt anno a dune 2-es, sot elotte mar a rouge is (42 eve!!!).

    A nyelvi forditasnal a modell amit hasznalnak ugyan kozvetlen forditast tesz lehetove, de ez nem jo MI szempontbol. Egy altalanos ertelmezo szimbolumrendszerre kellene eloszor forditani, azaz az ertelmezesi fara. A fat utanna barmilyen tamogatott nyelvre ki lehet szerializalni. Ezt a nyelvfuggetlen, numerikus szimbolum alapu elemzesi fat tudna utanna egy intelligens MI kozvetlenul feldolgozni. (kb. igy mukodik az emberi gondolkozas is) Hatalmas elonye, hogy az osszes nyelvspecifikus alul- vagy tuldefinialt problemat fel lehet vele oldani. Raadasul minden uj nyelvet csak ehhez a kozos szimolikus nyelvhez kellene illeszteni.

    Az ugyancsak emlitett gyors MRI otlete pedig nem realis. Nem lehet a nagyfelbontasu kepek helyett kisfelbontasu kepekbol interpolalni MI segitsegevel. Pont azokat az apro reszleteket vesziti el a durvabb mintavetelezes miatt, ami miatt MRI-t hasznalunk. Uzleti szempontol persze elonyos mert noveli a gepek kapacitasat, de ha a vizsgalt ember nem teljesen egeszseges es fel nem ismert betegsege van, akkor eleg veszelyes csak feluletesen (pontatlanul) vizsgalni.