16
  • zola2000
    #16
    Nyugaton, ezért van itt elől a candy crush.

    Ázsiában gyakori valamiért hogy valakinek a mobil az egyetlen IT eszköze, és azért ott döntenek bevételi rekordokat a battle royale játékok és a genshin.

    Nemrég a cd romance nevű retro konzoljáték oldal letiltotta indonéziát mert azt hitte Spyke hogy támadás alatt van az oldala, pedig csak az történt hogy megjelent az aethersx2 emulátor androidra és onnan rengetegen töltötték a ps2 isokat.

    Szerintem is jobban járnának egy olcsó használt laptoppal, de ők tudják.
  • kvp
    #15
    A mobilos jatekokat jellemzoen akkor nyomkodjak az emberek amikor varnak valamire es nincs jobb dolguk. Mint anno a snake-et meg a tetris-t. Tobb ember unja magat valahol nem otthon mint ahanyan konzolt vagy gamer pc-t vesznek. Telefonja meg ugyis van mindenkinek, tehat ha csak egy toredekuk nem a facebook-ot, az instagramm-ot vagy a tiktok-ot nezi mar oriasi "casual gamer" piac.
  • wraithLord
    #14
    Nem mindenki azért játszik (asztali gépen, legyen az PC vagy konzol), mert nincs élete. Hanem mert szeret játszani, és ezért hajlandó rá időt szakítani.

    Aki mobilon játszik, már más kérdés, hogy miért csinálja. Mazochizmus, nem tud éppen mást csinálni, függőség, és nem utolsósorban esetleg szereti. :D
  • Ender Wiggin #13
    Ja, élete, amit a mobilján él :-))))
  • ximix #12
    Szerintem pont benne vagyunk egy generáció váltásban, ahol a fiataloknak szinte mindenkinek van okostelefonja, míg a 40-45 fölötti generációnál ez fokozatosan elkezd ritkulni.

    A másik, hogy a fiatalabb korosztály akik nagyobb arányban használnak okostelefont, még nem keresőképesek vagy pályájuk elején a költségvetésükbe még nem fér bele a nagyobb kiadás, amibe egy Gamer PC kerülne, ami manapság közelít a milliós kiadáshoz.
  • Macropus Rufus
    #11
    :D
  • Macropus Rufus
    #10
    "Azt azért vágod, hogy a népessik igen kis százaléka ül PC / konzol előtt napi szinten? A túlnyomó többségnek van élete :D "
    igazad lehet, a népesség nagy része mobilokat nyomkod. Nekik miért is van magánéletük és egy pc/konzol gémernek miért is nincs? Meg miből vonod le azt a következtetést, hogy ha valaki nem mobillal játszik akkor annak már nincs is magánélete? :o
    Utoljára szerkesztette: Macropus Rufus, 2022.02.06. 11:17:01
  • Macropus Rufus
    #9
    nos ez is egy vélemény.
  • barret
    #8
    Ez így van! Ők kint a szabadban nyomkodják.
    Utoljára szerkesztette: barret, 2022.02.06. 10:12:18
  • zola2000
    #7
    Nem lennének rosszak a mobilok, a gond az hogy a free2pay játékok néznek ki úgy mint a maibb konzoljátékok: https://youtu.be/gEOI-Ae_aaU

    Oké ők azért megadják a módját
    https://www.destructoid.com/genshin-impact-was-such-a-hit-that-its-going-to-cost-the-studio-twice-as-much-as-the-initial-budget-yearly-to-support-it/

    illetve az összes milliárd dollár bevétel feletti mobiljáték kínából jön (genshin impact mihoyo Shanghai, COD mobile/PUBG mobile: tencent)

    Míg a fizetős címek úgy néznek ki mint az SNES játékok a 90es évekből, csak bénább játékmenettel, vagy amatőr (indie) próbálkozás, vagy régi ps2 port olyan touch controllal ami ma már gáz aztán jön a meglepetés: az új android verzión el sem indul (iOSen is volt ilyen gond) aztán csodálkoznak hogy senki sem szívesen vesz fizetős játékokat mobilra, helyette beruháznak egy nintendo switchbe, vagy mobilra tervezett gamepad és geforce now/stadia/emulátorok (nemsokára jön a xenia Xbox 360 emulátor szóval lassan csak lesz gta5 és Skyrim androidra lol)
  • MerlinW
    #6
    Azt azért vágod, hogy a népessik igen kis százaléka ül PC / konzol előtt napi szinten? A túlnyomó többségnek van élete :D
  • duke
    #5
    Felfoghatalan hogy ilyen idiota baromsagokert, barki penzt ad.
  • wraithLord
    #4
    Hát belőlem a mobilos játékipar biztos nem fog meggazdagodni. :D Csak 1-2 régi PC-s játék mobilos (androidos) verzióját vettem meg, és azzal se játszottam, mert utálok mobilon játszani.

    5-6 évvel ezelőtt még játszottam natívan mobilra írt ingyenes RPG-kkel, csak meguntam, hogy folyton push notificationökkel cseszeget a játék, hogy mit csinálj, meg mit ne csinálj (mert az eventek real time-ban mennek), és 24/7 azzal kéne szórakoznod, ha ugyanolyan komolyan akarnál vele játszani, mint egy PC-s játékkal. Meg a pénzlehúzás. Tudom, nem kötelező, de ha van rá lehetőség, kinek nem jut eszébe igazi pénzért játékbeli köveket venni, amit aztán beválthat játékbeli aranyra, amiből aztán megveheti az éppen akkor legjobb "lootot", amitől faszább lesz a karaktere.

    Na, hát ennek az állandó push notificationös meg "vegyél ezt-meg-azt" cseszegetésnek mondtam annó nemet, és azóta nem játszom mobilon. A casual (vagy még kezsüölebb) játékokat pedig rühellem. A PC-s játékokat, amit megvettem Androidra, pedig inkább PC-n játszom, nem ilyen miniatűr tapicskolós izén.
  • dyra
    #3
    Csatlakozom. Mobilon unaloműző nyomkodós baromságok vannak. PC az igazi platform.
  • cateran
    #2
    "De ha a játék minőségét nézzük akkor a konzol/pc vonal megeszi reggeli a sz@ros mobil appokat. "

    Hahaha..nem...De almodozz csak..(pedig PC-s vagyok, mobilon max a vonaton/buszon ulve jatszom, de a jatekok minoseget tekintve a PC kalap szar mar evek ota..Konzolra passzolok..es bizony az az 1-2 mobilos jatek amit ilyenkor tolok elegge szorakoztato)
  • Macropus Rufus
    #1
    na és mi ennek az oka? Több mobil van mint konzol/pc. De ha a játék minőségét nézzük akkor a konzol/pc vonal megeszi reggeli a sz@ros mobil appokat. De sajnos a trend az, hogy az embereknek a gagyi kell. :|