29
  • Sydra
    #29
    A hagyományos banknál pl százezerszer hatékonyabb, ha arról van szó, hogy hányan férnek még hozzá a pénzedhez rajtad kívül.
  • Sir Cryalot
    #28
    "És amúgy is a Bitcoin a kriptók első és legkezdetlegesebb formája. Más, újabb kriptók jóval gyorsabbak, erőforrás kímélőbbek és egyéb képességeik is vannak."

    gondolom ezt onnantól kezdve nem boncolgatják hogy 100.000szer kevésbé hatékony első blikkre és onnan nincs hova hátrálni vagy kilábalni.

    Nem is erről fognak agitálni a szakmabeliek ( politikus, lol).
    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2022.01.29. 09:02:02
  • Sir Cryalot
    #27
    lmao :D



    techbro elnök :DD
  • Sydra
    #26
    Azt legalább érted, hogy mit jelent az hogy valami decentralizált és hogy a decentralizált rendszereknek vannak olyan képességeik, amik a centralizáltnak nincsenek? Igen a decentralizált informatikai megoldások általában erőforrás igényesebbek, de ezt legalább 30 éve tudjuk. Ez most olyan, hogy a tank az jóval lassabb, mint a személyautó és sokkal többet fogyaszt. Ebből nem az következik, hogy a tank az rossz. Attól függ mire akarod használni.
    És amúgy is a Bitcoin a kriptók első és legkezdetlegesebb formája. Más, újabb kriptók jóval gyorsabbak, erőforrás kímélőbbek és egyéb képességeik is vannak.
  • Tetsuo
    #25
    Vegyük példának a PayPalt. Nagyságrendekkel több tranzakciót hajt végre, mint a Bitcoin rendszere, mégis nagyságrendekkel kisebb erőforrást igényel. De bármely "ósdi", klasszikus bankrendszer energiafelhasználását összevetheted a Bitcoinéval, mindegyik kisebb.
    Ezenfelül a Bitcoiné folyamatosan növekszik.

    Mégis, mihez akarod viszonyítani? A Nap fúziójához? Ahhoz képest tényleg elenyésző.
    Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2022.01.28. 12:18:13
  • Sydra
    #24
    "Mintha elegetnel 350 liter uzemanyagot minden egyes atutalashoz."
    Vesd össze mennyibe kerül egy bitcoin tranzakció és mennyibe kerül 350 liter üzemanyag! Valami nem stimmel igaz? Ide vezet amikor gondolkodás nélkül ismételgeted a propagandát.
    De tökmindegy mennyibe kerül meg mennyi áramot fogyaszt. Ha van aki hajlandó fizetni érte az azt jelenti, hogy neki az hasznos. Akkor is hasznos ha kevés tranzakciót tud. A blokkláncnak vannak olyan tulajdonságai, ami a centralizált rendszereknek nincsenek. Te ezekben a tulajdonságokban nem látsz értéket, más meg igen. A saját szubjektív értékrended alapján akarsz univerzális kijelentéseket tenni. Neked nincs szükséged Bitcoin-ra és nem is akarod megérteni más miért használja.

    "Vedd eszre, hogy korlatozott, es kozos eroforrast hasznalsz eszmeletlen pazarlo modon."
    Semmi közös nincs az erőforrásokban és ez csak neked pazarló. Az erőforrás azé aki fizet érte. Te otthon a fotelben fekve ne mondd már meg, hogy más mit csináljon a saját tulajdonával!
  • Sequoyah
    #23
    De onmagaban a teny hogy valami 100+ TWh aramot fogyaszt az mindent elmond, es ez mindosszesen 2-400.000 tranzakciora eleg naponta. Ez kb 1000kWh per atutalas, eleg ahhoz hogy 5000km messze menj egy elektromos autoval. Mintha elegetnel 350 liter uzemanyagot minden egyes atutalashoz.

    A vilag osszes elektromos termelese az 27.000 TWh/ev. Ez napi 67millio Bitcoin tranzakciora lenne eleg.
    Ez kb annyi mint az osszes nemzetkozi utalas a SWIFT-en keresztul. De a hagyomanyos penzugy tranzakciok szama az mar 360 MILLIARD napionta. A Bitcoin ennek apro pici toredeket sem tudna teljesiteni, akkor se ha a vilag osszes aramat erre forditanank.


    Ez olyan mintha levagnam az osszes kezed labad es te azt mondanad hogy a labad nem rovid, mert ez relativ, vagy radvarrnek 1000 ujjat, es azt mondanad hogy nincs sok ujjad, ez onmagaban semmit se mond.

    Szoval az igazsag az, hogy ha ennyire pazarloan egeted a fold energiakeszletet, akkor ahhoz igenis van kozunk. Ha elkezdened felegetni az orszag osszes erdojet es lecsapolni az osszes tavat, es kijelentened hogy semmi kozunk hozza, akkor nem sokaig lennel szabadlabon...
    Vedd eszre, hogy korlatozott, es kozos eroforrast hasznalsz eszmeletlen pazarlo modon. Ennek a toredekeert is tiltottak mar be sok dolgot, amiknek meg raadasul ertelmuk is volt, a Bitcoinnal szemben.
  • Sydra
    #22
    Ez hogy a bitcoin túl sok áramot fogyaszt ez olyan kijelentés, mint hogy neked túl rövid a lábad, vagy túl sok ujjad van. Önmagában semmit nem mond, minden viszonyítás és költség/nyereség arány kérdése. De benneteket igazából ez nem is érdekel ez csak egy olcsó ürügy valami ellen, amit nem értetek és ettől függetlenül sem szerettek, de könnyebb ezzel érvelni, mint bármi mással. A igazság az, hogy semmi közötök ahhoz, hogy ki használ bitcoin-t és miért. Ha betiltósdit akartok játszani az csak azt mutatja, hogy fasiszták vagytok.
  • Sequoyah
    #21
    100+ TWh aramot fogyaszt csak a Bitcoin, a tobbi kriptot nem szamolva.
    Magyarorszag osszesen fogyaszt kb 30-at...

    De nem sok persze, a dehogy:D
  • Tetsuo
    #20
    Nem használ sok áramot? Akkor mi neked a sok? :-)
  • lipovics
    #19
    Cicafiú, te csak ugatsz és nem cáfolsz.

    Et a baj. Fullba nyomod a hülyét, de attól nem lest igazad.
  • Kryon
    #18
    Ha a kriptósok vidáman meglennének magukban, akkor senkit sem zavarna. Az a baj, hogy a kriptó egyre több bosszúságot okoz olyanoknak is, akiknek semmi közük az egészhez, de mégis részesülnek a negatív hatásaiból. A személyi szabadság ugye addig terjed amíg másokét nem zavarja. És hozzáteszem, én egyáltalán nem vagyok kriptóellenes, csak a bányászatot ellenzem. Ha az visszaszorulna, az szerintem jót tenne a kriptó fejlődésének is, mert mondjuk előtérbe kerülhetnének a stablecoin megoldások, melyek sokkal használhatóbbak, mint pénz, nagyobb potenciált látok bennük. Persze ez azzal is járna, hogy a ma legnépszerűbb kriptók bedőlnének, ami nyilván rossz hír azoknak akik későn szálltak be, vagy szállnak ki...
  • Sydra
    #17
    Ez hogy sok áramot fogyaszt, meg bűnözők használják, meg káros ez a te alulinformált véleményed. A kriptósok ezt teljesen másképp látják.
    Te is irigykedés meg gyűlölködés helyett inkább, foglalkozz valami produktívval!
  • Sydra
    #16
    "Latom te is egyetertesz a kinai es a nemet allammal."
    Miért értenék egyet vele? Mindig is az egyéni szabadság pártján álltam. Én nem akarok betiltani semmit, ami áramot fogyaszt. A kommentem annak szólt aki be akarja tiltani a kriptókat.
    Utoljára szerkesztette: Sydra, 2022.01.26. 22:30:38
  • lipovics
    #15
    Totálisan le van szarva, hogy el vannak-e magukban a kriptósok.

    A kriptó biznisz csak arra jó, hogy adófizetést elkerüljenek, fegyvert, drogos, pedofil képeket vásároljanak a bűnözők és aberráltak az interneten, ráadásul óriái (ország méretű) áramfogyasztás árán,

    Társadalmi károkozó, teljesen be kell tiltani, birtokosait beszolgáltatásra kötelezni, a kereskedést folytatókat pedig bebörtönözni. Ez a jövő, addig szállj ki belőle barátom, amíg még ér valamit a kriptopénzed.
  • lipovics
    #14
    Micsoda ostoba vélemény.
  • kvp
    #13
    "Légyszíves ne játssz videojátékokkal meg ne használj légkondit se, mert pocsékolod a drága energiánkat!"

    Latom te is egyetertesz a kinai es a nemet allammal. Mindket kijelentes elhangzott mindket orszagban, Kinaban kormanyrendeletkent, a nemeteknel meg egyelore csak kormanyprogram. Na most ha a nemetek az osszes legkondit maxra tekerik akkor se tudnak annyi aramot fogyaszani, amennyit a kritpto banyaszat megeszik. Es mar a nemetek is a legkondik es a haztartasi eszkozok kozponti korlatozasanal jarnak, annyira nincs energia. (lasd: okoshalozat program, uj haztartasieszkoz fogyasztasi limitek)

    "Pedig ha ez a piramisjáték borul nagy baj lesz! (ne legyen igazam)"

    Igen, a kornyezetterhelesen kivul ez a legnagyobb gond. Raadasul annyi jo modszer letezik a rendszerek beboritasara, hogy igazabol csak a dontesi helyzetben levo allamok (es rajtuk keresztul a nagytokesek) joindulatan mulik, hogy mi lesz. Egyelore azert hagyjak sok helyen, mert tobb hasznot hoz nekik mint kart. Ha veszelyeztetne a hagyomanyos penzugyi rendszert, akkor napok alatt tunne el minden kripto.
  • Sydra
    #12
    Légyszíves ne játssz videojátékokkal meg ne használj légkondit se, mert pocsékolod a drága energiánkat!
    Utoljára szerkesztette: Sydra, 2022.01.26. 17:23:03
  • Sydra
    #11
    "kriptohiszti"
    A hisztit ti csináljátok. A kriptósok vidáman megvannak magukban. Csak arra van igényük, hogy békén legyenek hagyva. Irigykedés helyett próbáld magad elfoglalni kreatív dolgokkal!
  • FICEK9
    #10
    Végre kezdek megnyugodni hogy mégse én vagyok hülye, hogy úgy látom már rég ezt a kriptohisztit, mint ahogy leírtad.
    Pedig ha ez a piramisjáték borul nagy baj lesz! (ne legyen igazam)
  • Kryon
    #9
    Általában ellenzem a tiltást, mert a hatalom könnyen visszaélhet vele, ami nem jó, de azért az is egy furcsa helyzet, hogy miközben állítólag küzdünk a klímakatasztrófa ellen, zöldítünk, már lassan mindenre kvótát vezetnek be, aztán egy ilyen irtózatosan sok CO2 kibocsátást (és elektronikai hulladékot) generáló dolog mellett meg félrenézünk.

    Sok hasznos technológia született a cryptonak köszönhetően, mint például a blokklánc, és talán a jövőben ezekre alapozva felépülhet valami könnyen használható, decentralizált pénzrendszer, de ahogy ez ma kinéz, annak szerintem nincs jövője. Így ebben a formában ez csak egy piramisjáték, pont fizetőeszközként nem igazán használható.
    Utoljára szerkesztette: Kryon, 2022.01.26. 14:33:05
  • ENVE
    #8
    a btc tranzakciók lassúak, és drágák. nem is értem, hogy miképp lehet bárkinek olyan gondolata, hogy ez lenne a jövő, lol

    a többi cryptoról nincs tapasztalatom, de a BTC az a szánalmas kategória ilyen téren
  • Tetsuo
    #7
    Én azért tiltanám, mert óriási mértékben erőforráspazarló.
    Szerintem emiatt egyszer vége is lesz, mert nem bírják majd a gépek a számolást, illetve mi nem bírjuk majd energiával és processzorokkal ellátni a gépeket.
    A kormányoknak más okai is vannak a betiltásra, amivel én nem feltétlenül értek egyet, de az mindegy, ha országokban sorban tiltják vagy kontroll alá helyezik a kriptovalutát - márpedig most már ez történik -, akkor jó nagy marhaságot csinált Salvador.
    Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2022.01.26. 11:10:59
  • robicarlos6
    #6
    Azért mert külön "piac" kezeli és nem "szokásos" bankok kormányok kezében van az a sok milliárd $ ami ebben benne van . Kb az óvodás irigység tőzsdei esete. Ha mi tudunk keresni vele tegyük tönkre hogy más se...

    (Állítom hogy akik a legjobban akarják betiltani nem kis tőkével vannak benne és ezen a vérengzésen is csak ők járnak majd jól..mert a kriptónak nem most lesz vége lesznek itt még rekordok remélhetőleg)
    Utoljára szerkesztette: robicarlos6, 2022.01.25. 22:14:14
  • kvp
    #5
    A kabellopas is hasznot hoz valakiknek, de a tarsadalom szamara megis karos. Azert akarjak tiltani, mert tobb a jarulekos tarsadalmi kara, mint a haszna a tobbseg szamara. Ugyanez igaz a piramisjatekokra. Elvileg csak azok buknak rajtuk akik onkent beszallnak. Megis csalasnak szamit es torvenyi szinten uldozik, mert a jarulekos tarsadalmi kar tul nagy.

    Kriptok eseten mar az energiaellatast es a technologia ipar alkatreszellatasat veszelyezteti egy olyan penzkeresesi modszer, ami nem jar meg kozvetett tarsadalmi haszonnal sem. (lasd meg piarmisjatekok) Mondjuk ugyanez igaz a hataridos tozsdekre is es ha nagyobb lenne az eroforrasigenyuk, akkor mar azokat is betiltottak volna.
  • AxxE
    #4
    Én csak azt kéredzem, hogy miért kell betiltani ha úgyis haszontalan és értéktelen?? A Nokiát be kellett tiltani, amikor értéktelen lett? A windows phone oprendszert? Pontosan azért akarják tiltani, mert nem haszontalan, az hogy túlértékeltek-e egyes projektek a blokkláncon és van-e lufi egy más kérdés, de azt majd megoldja a piac.
    Az utolsó mondat a legszebb.. értéktelen lufi, de szabályozni kell... Mivan??
    Utoljára szerkesztette: AxxE, 2022.01.25. 21:01:06
  • Gabbbbbbbbbbbb
    #3
    Ne kezeljük már együtt a két dolgot.

    Pl. 220volt-nál lehet bitcoin-nal fizetni.
  • RAZOR27
    #2
    Ez csak egy ócska piramisjáték, majd lecseng, az NFT-vel együtt. Magvas gondolatokból béna lehúzások.
  • robicarlos6
    #1
    Az hogy mi a "valódi" értéke kutyát nem érdekel ha milliókat milliárdokat hoz az embereknek..

    Salvador nem bátor hanem tudják nagyon jól hogy ebből lesz kilábalás idővel és akkor kurva nagyot fognak szakítani rajta