5
  • cateran
    #5
    +1 az egesz kommentre
  • barret
    #4
    Szó szerint ezt akartam írni,de megelőztél! :)
  • wraithLord
    #3
    Azért nem szeretek okostelefonon csinálni semmit, mert pici a kijelző, béna (vagy gyak nincs) multitasking, különböző okok miatt nem szeretem a mobil operációs rendszereket... és most csak tartalomfogyasztásról beszéltem, de nyilván ügyintézésen kívül másra ezenkívül nem nagyon használható. És szerintem sokkal kényelmetlenebb tartani a telefont, és lenézni rá, vagy hasonfekve "felnézni rá", mint ülni egy gép előtt az asztalnál egy kényelmes székben, egyenesen tartott fejjel, a kezeid pedig az asztalon (egeren és/vagy billentyűzeten) pihennek.
    Igazából nem értem, hogy miért kényelmes okostelefonon csinálni bármit is. Legfeljebb azért, mert nem kell hozzá megmozdulni, és bárhol lehet vele fetrengeni. De én nem szeretek fetrengeni, maximum egy rendes karfás, lábtartós kényelmes székben hátradőlni.

    Még a laptopjaimat is desktopként használom otthon külső monitorral, perifériákkal. Laptopot se szeretek önmagában használni saját kijelzőről, a tapipadot pedig egyenesen rühellem (a MacBookokét is, nem a "Vindózos gépek" trackpadje szar). Annál még a trackball egeret is jobban elviselem.

    Szóval látom én is, csak nem értettem, hogy miért jó. :D Egyszerűbb használni? Ez is érdekes. Gondolom az egyszerűség ott kezdődik, hogy teljesen intuitív a kezelése, és nem egérrel, bal gomb/jobb gomb, legördülő menü stb.-vel kell szórakozni.
  • kvp
    #2
    Ahogy en latom az emberek szivesebben nyomkodjak a telefonjukat otthon is, mivel ahhoz nem kell egy fixen elhelyezett szamitogep elott ulni. A kanapen fekudve pedig nagyon nehez egy desktop pc-t hasznalni. Arrol nem beszelve, hogy a legtobb embernek nem is kell otthonra a bonyolult irodai celra tervezett desktop gep vagy egy csak ulve hasznalhato laptop, eleg egy tetszoleges meretu erintos kijelzo (telefon vagy tablet), ami vezetek nelkul kapja a halozatot es csak neha fel kell tolteni az aksijat.

    A jelenseg fo oka egyebkent az, hogy a telefont egyszerubb hasznalni. Ezert kapnak a mai gyerekek altalaban 1-2 eves koruk korul sajat telefont vagy tabletet. Ezekhez igazabol meg irni-olvasni sem kell tudni es ez nagyon hasznos a felnott lakossag nagyresze szamara is.
  • wraithLord
    #1
    Érdekes trend. Nekem a sok utazás szokta megdobni a mobilon töltött időt, és a pandémia csökkenti, mert többet tudok rendes számítógép előtt ülni. :D

    A TikToknak még a weboldalán sem jártam soha, nemhogy felraktam volna az appot. Kiváncsi vagyok, mikor lesz "ciki". Bár gondolom, már az.