5
 • AcsMarci
  #5
  MineCraft, DayZ, H1Z1
  Csak pár játék, amiben volt Battle Royal mód, még a PUBG első megjelenése előtt. Attól, hogy a PUBG lett az első népszerűbb darab, még nem lett az első. Lemásoltak egy ingyenes mod-ot és fizetősen kiadták. Ez sem épp törvényes.
 • asgh
  #4
  " Annyi van, hogy a bevétel harmada a google play/apple app storenál marad ilyenkor. "

  Mint minden más app esetében, így továbbra is nonszensz bármilyen szerzői jogi felelősséget számonkérni rajtuk.
  Ha valaki lemásolja a regényedet és a saját neve alatt kiadja, akkor perelheted őt magát és a kiadóját, de ha a műsorba bevonod a könyvesboltokat is, akkor körberöhögnek a bíróságon.
  Utoljára szerkesztette: asgh, 2022.01.20. 09:34:33
 • csulok0000
  #3
  Bammeg, ezek a játékok már 10+ éve létező koncepcióra épülnek. Mit lehet ezeknél lelopni, hisz az egész játék nem más mint más játékokból lopott funkciók összeollózása.
 • zola2000
  #2
  Annyi van, hogy a bevétel harmada a google play/apple app storenál marad ilyenkor.
 • asgh
  #1
  Az odáig oké, hogy a cég a pofátlan koppintások ellen küzd, de mi köze a disztribúciós rendszernek a kettejük vitájához?
  Ha a PUBG bizonyítani tudja, hogy a játékát lemásolták, akkor a bíróság kötelezheti a másolat készítőjét, hogy távolítsa el a szoftvert az alkalmazásboltokból és az addig befolyt bevétel x részét vagy akár az egészet fizessék ki a PUBG-nek.
  A Google-nek vagy az Apple-nek semmi köze az ügyhöz, csak gondolom a PUBG tőlük is megpróbál abszurd vádakkal némi pénzt kicsikarni.