15
 • ostoros
  #15
  "ha lenne egy elterjedt módja hogy ütköztessék egy vitában a mondandójukat, akkor kiderülne, hogy ki az értelmes és ki beszél baromságokat."
  Ez sem igaz sajnos. A baromságokat beszélő troll, ha türelmesebb, simán megveri azt aki amúgy logikusan érvel, de elfogy a türelme hamarabb. Számtalan példáját láthattuk már az sg-n is.
 • ostoros
  #14
  Nem jó példa. Nem pusztán mintha lehugyoznák az erdőtüzet, hanem mintha a gyújtogató hugyozná le az erdőtüzet.
 • ostoros
  #13
  A facebook már nem magántulajdon. Az már infrastruktúra lett, akkorára nőtt. Innentől kezdve az állami szabályozás megkerülhetetlen dolog.
 • end3
  #12
  "A Facebook egy nyíltan liberális, tudománypárti oldal. Támogatja az egyenjogúságot, vallásszabadságot, és ellenez bármiféle dezinformációt, hülyeséget és ellnyomást."

  Ráadásul nyomatékosítva, elnyomást két l-el. Ha viccnek szántad, tegyél már egy szmájlit...! Még valaki elhiszi ezt a hazug propaganda szöveget. - (Óvodás korban még nagy a befolyásolhatósága a kicsiknek.)
 • Tetsuo
  #11
  A 2 vh. alakulása döntötte el, hogy ilyen jellegű cenzúra alakult ki globális társadalmunkban. Ha valahol szabadjára engedik a beszédet, akkor hamar jöhet a náci prop - erre hivatkozva van betiltva egyre több minden, utat engedve az egyéb cenzúráknak, mindezt abszurd módon a "liberalizmus" nevében persze.
  Még a MI-t is cenzúrázni kell, ha bűnözést akar előrejelezni.
 • nlght
  #10
  Rühellem a facefuck-ot Cukorheggyel együtt.
  Ugyanakkor az antivaxxereket is rühellem.

  Tudjátok mi a baj a mai világgal? Nincs olyan standard fórum ahol az emberek ütköztetnék egy vitában a nézeteiket.
  Vannak külön csoportok - akár facefuckon, akár a valóságban - és mindenki beszéli a saját hülyeségét. Mindenki elbeszél egymás mellett, de ha lenne egy elterjedt módja hogy ütköztessék egy vitában a mondandójukat, akkor kiderülne, hogy ki az értelmes és ki beszél baromságokat.
  Tudom van sok millió weboldal és facefuck csoportocska, de kéne egy központosított (mondjuk EU vagy ENSZ által támogatott), mindenki által ismert fórum amit az emberek ismernek és néznek is.
  Szívesen megnéznék egy tudósok vs. antivaxxerek műsort.
 • Sequoyah
  #9
  Ebben a kerdesben viszont pont igazuk van.
  Nem csak hogy egyertelmuen, bizonyithatoan hazugsagot terjesztenek szandekosan, de raadasul ennek a hazugsagnak kozossegrombolo hatasa van, es erosen karos a tarsadalomra nezve.

  A gond az van, hogy epp a Facebook teszi nemcsak lehetove, hanem egyenesen tamogatotta az ilyenek terjedeset, mert a hazugsagok es a gyulolkodes kattintasokat eredmenyez, es tobb reklambevetelt. Szoval az hogy egy egy latvanyos pelda eseten tesznek valamit, az annyit er mint lehugyozni az erdotuzet...

  Nem veletlen hogy a bal es a jobb oldal egyarant szidja oket...
  Utoljára szerkesztette: Sequoyah, 2022.01.14. 20:45:23
 • Tetsuo
  #8
  Ez nem igaz.
 • ostoros
  #7
  Ej, ej, szóval a facebook a jó fiú (good guy) itt, mi? Jaj, inkább ne szóltál volna.
 • takysoft
  #6
  A Facebook egy nyíltan liberális, tudománypárti oldal.
  Támogatja az egyenjogúságot, vallásszabadságot, és ellenez bármiféle dezinformációt, hülyeséget és ellnyomást.

  Aki hülyeségeket akar terjeszteni, és másokat szeretne elnyomni... az mit keres ott?
  Használjon mást!
 • HubaBuba
  #5
  Ugyanitt alufóliasisak, nanorobot-taszító kristály olcsón eladó!
 • lammaer
  #4
  Bennem furcsa kettősség van ebben a témában.

  Egyfelől a facebookot továbbra is magántulajdonnak tartom - mondjuk úgy mint egy napilapot vagy ergy tv csatornát.
  Ez utóbbiaknak sem írhatja elő senki hogy miről csináljanak riportot, hogy kötelezően meg kell hívni és müsorídőt vagy teret kell adni bárkinek - önkényesen ők döntik el mit kürtölnek világgá és mit nem.

  Másfelől az gáz hogy államok és kormányok már függnek egy magáncégtől, és gyakorlatilag a köztájékoztatás eszközévé tették - hiszen magáncég nem szabadna hogy ilyen helyzetbe kerüljön.


  Mondjuk jelen esetben jogilag a sztori elég egyértelmű: az EULA-ban ők is elfogadtak hogy a facebook kezében a hatalom.
  A megoldás meg egyszerű: csináljanak egy weboldalt fórummal, azt nem lőheti ki alóüluk ukmukfukk senki.
 • morguldae
  #3
  Vagy inkább érdemes lenne tájékozódni a valóságról, és nem az egy kézben lévő világ média hazugságait elhinni! - https://mega.nz/file/mKICHZoA#pc-yU0TDiiLlqlcb_qj-5FZzl0kZpLihX661zWcTuu8
 • duke
  #2
  Ugy általában senkinek, semminek nem kéne az elérhetőségét, megjelenését kontrolálhatatlan törvények felett állo szervezetekre bizni.
 • inkvisitor
  #1
  Egyszerű, vagyék le a kérdéses témát az oldalukról és nincs probléma.