9
  • zetortraktor
    #9
    Ez ilyen "valaki kitalálja, mi a kánon, aztán valaki meg utána mondja?". Vagy tévednék és tényleg le van írva valami kézikönyvbe? Bárhol van leírva, visszanézhető, hogy Pistike65 vagy 72 gondolja így. És ha ú így gondolja, akkor bárki gondolhat bármit fanficnek.
  • cateran
    #8
    De, kevered, deal with it...
    A Disney felvasarlas elott 4 szintre tagolodott a Canon
    G-Canon avagy George Lucas Canon: "Anything that was actually in the films, deleted scenes that don’t contradict the films, and anything Lucas himself writes is G-Canon. Anything that contradicts G-Canon is overridden by it, retroactively if need be."

    T-Canon avagy Television Canon: "This includes the Clone Wars series, which Lucas had direct involvement in. But which wasn’t primarily his work"

    C-Canon avagy Continuity Canon: "This is what most people think of when they talk about the Star Wars Expanded Universe. The books, the games the cartoons. Anything that was made after Lucas Licensing started trying to keep the universe consistent."

    S-Canon avagy Secondary Canon: "This is the oldest works in the EU. Such as the original Marvel comics. These were all cheap tie ins with no real regard to world building or continuity. And they often include elements that later works would contradict."

    Pelda az emelkedesre Canonon belul: "For instance the planet Coruscant first appears in Timothy Zahn’s Heir to the Empire in 1991. It was C-Canon. In 1997, the special edition of Return of the Jedi was released, which included a scene set on Coruscant. Therefore making it G-Canon.

    Despite Heir to the Empire no longer being canon as of the Disney acquisition, Coruscant remains canon."
    Orulok, hogyt lofaszt sem tudsz az egeszrol, de osztod az eszt...(Btw Zahn irta a Thrawn trilogiat...fan fictionnek nevezni....lol)
  • Csucse
    #7
    Nagyon is korrekt sorozat az (SW rajongóknak még jobb is, mint a Mandalóri, csak halkan súgom) és "összenyitották" a Mandalórival, tehát nem beszélhetünk különbö produkciókról már... hogy fogalmatlan agyhalott egybites taknyok zombitömegének nem tetszik, az semmit nem jelent...
  • Cyberdog
    #6
    Azért akad néhány író, akinek az SW regényét nem nevezném fan fictionnak.
    Michael A. Stackpole, Troy Denning, Kevin J. Anderson, Alan Dean Foster, Brian Daley...
    A teljesség igénye nélkül. Ha szereted sci-fi regényeket, akkor ők számodra is ismerősek lehetnek.
    - Michael A. Stackpole: Battletech regények
    - Troy Denning: Dark Sun, Forgotten Realms regények
    - Kevin J. Anderson: Dűne előzményregények amiket Brian Herbert-l közösen írt, Frank Herbert fiával
    - Alan Dean Foster: Alien regények (az eredeti regények, Nemzetközösség regények.

    Sajnos Brian Daley pályafutásának 96-os korai halála vetett véget, így munkái nem olyan ismertek idehaza. A Robotech tv sorozatot adaptálta át James Luceno-val (The New Jedi Order és egyéb már hívatalos SW regények) regénysorozat formájába. Nekik köszönhetően kidolgozták a teljes világot, annak és szereplőinek hátterét, amit a TV sorozat csak felszínesen mutatott be.

    Tény és való, hogy egy időben boldog-boldogtalan SW regényeket írt, kezdő csapnivaló írók is. Az eléggé ellenőrizetlenné vált az egész a végére.
    Utoljára szerkesztette: Cyberdog, 2022.02.05. 22:31:07
  • Ender Wiggin #5
    Nem keverek semmit. Csak kényesebb az ízlésem, mint neked...
  • cateran
    #4
    "Maradjunk annyiban, hogy az Star Wars, amit Lucas talált ki."

    Marmint a Regi Koztarsasag es a tobbezer eves tortenelem? Te brutalisan kevered az Expanded Universe-et, a fanfictiont es a Canont
  • Ender Wiggin #3
    Maradjunk annyiban, hogy az Star Wars, amit Lucas talált ki. A többezer éves történelem többnyire fan fiction. A legszarabb fajtából. Oké, adom, hogy a Thrawn-könyvek minőségben magasan felettük állnak és esetleg elfogadhatók direkt folytatásnak, de a rengeteg egyéb fos... Kevésbé.
  • Cyberdog
    #2
    Réges-régen egy messzi, messzi galaxisban 60 éves időhurokba került minden.
    Létezett a Régi Köztársaság egy több ezer éves történelemmel, meg ugye a Sith háborúk, s ha nem szórták volna ki, akkor Mara Jade is kaszabolhatta volna az ellent... de neeeem.
    Han Solo, Boba Fett, Obi-Wan Kenobi, Rogue One. Most komolyan... Ennek a galaxisnak a történelméből, újra és újra és újra csak azt a 60 évet ismételgetik.

    Néha jön egy remek kezdeményezés, egy egész jó sorozat. Erre kapunk mellé még vagy fél tucat nosztalgia sihuhút. Nyomhatnának akkor már Jar Jar-nak is egy sorozatot.
    Star Wars Story: Amikor még ebihal voltam.
  • Ender Wiggin #1
    No Baby Yoda, No Party.