4
 • dyra
  #4
  A szemünk előtt változik a világ. Felgyorsul. Az összes sport beleértve a focit is azzal küzd, hogy egyre kevesebb fiatal nézi. Ha nézi is úgy, hogy másik két monitoron valami mást is néz. A moziban a pókember alatt az emberek nagy többsége többször elővette a telefonját és nyomkodott valamit az Énekelj 2 alatt dettó. Az olvasás már egyszerűen unalmas és fárasztó (a nagy többségnek ez azért régen is jelen lévő jelenség volt). Magamon is észre veszem nehezebben tudok koncentrálni egy egy könyvnek nehezebben állok neki mint régen ha olvasok is közben a telómra biztos ránézek.

  Egyszerűen a nagyobb léptékű hosszabb dolgok eltűnőben vannak és a TikTok erre egy válasz.

  Nem mondom, hogy ez rossz vagy jó. De hogy változik a világ és nagyon erőteljesen az már nyilvánvaló. Kíváncsi vagyok, hogy a munka és a napi életet miként fogják ezek a dolgok megváltoztatni.
 • Palinko
  #3
  Persze értelmetlen szar az egész. Viszont van az a többségben lévő népcsoport akikre nagyon addiktív. Rövid figyelmet igényel, bárhol hozzáférhető telefon révén, megnézik röhögnek, vagy néznek valami csajt azt már lehet is leszállni a buszról. Aztán hazamennek és akár órákat is el lehet tölteni az értelmetlen ugyanolyan videók nézegetésével. Mindenki kikapcsolódni szeretne, olvasás már sokaknak már régen egy túl sok munkát igénylő kikapcsolódási forma, a filmezéshez meg túl rövid az az idő amit koncentrálással tudnak tölteni, ezért megfelelő a tiktok, pár másodperces valami ami még nekik is befogadható.
 • kvp
  #2
  A facebook az idosek platformja lett, ahol a szulok es nagyszulok vannak. Az instagram generacioja felnott es lassan facebook generaciova valik. A ket platform amugy is atjarhato. (egy facebook-os story magatol kimegy instara is es forditva)

  Ehhez kepest a tiktok teljesen fuggetlen az amerikai allamtol es a nyugati befolyastol, teljes mertekben a kinai kommunista part elvei szerint mukodik. Mivel nyugaton a fiatalokat amugy is progressziv (marxista) elvek szerint nevelik mar jo egy evtizede, igy a mai fiataloknak ez sokkal baratibb kornyezet. Akik nem ilyen nevelest kaptak, ok pedig kenytelenek kovetni a tobbieket, kulonben kimaradnak az online kozossegbol. Mivel a vilagjarvany miatt szinte minden kozossegi tevekenyseg online zajlik ezert mindenki aki fiatal kenytelen a tiktok-ot kovetni.

  Van rajta tartalom? Nem az a fontos, hanem a kozosseg es az uniformitas. Aki nem all be a sorba, az a fiatalok tarsadalma szamara emberkent megszunik letezni. Ez a filozofia bevalt kinaban es egesz jol mukodik nyugaton is. Ha igy megy tovabb amint felno az uj generacio az emberek konyorogni fognak a kinai allamnak, hogy felszabaditsa oket. Sokkal hatekonyabb, mint katonai erovel megszallni a fel vilagot.
 • zola2000
  #1
  Ez érdekes, mert nekem nem sikerült bármi élvezhetőt találnom az oldalon.