16
  • Agyturbinikusz
    #16
    Egy film attól jó, hogy tudsz vele azonosulni, és ezért írtam a több szinten vezetett gondolatot.
    Ezt mindig megkapom, hogy tulmisztifikalom, valójában én sokkal több asszociációs réteget érzékelek, mint az átlag ember.
    Ez nem nekem veszteségét, hanem néktek, mert ti csak leírt elemzésből tudtok idézni, én meg szabadon engedem az érzéseket/fantáziát és élvezem a filmeket.
  • cateran
    #15
    Jajj, ennyire nem kellene tulmisztifikalni...fogtak ezt:
    http://blog.verselemzes.hu/jegyzet/szabo-lorinc-dsuang-dszi-alma-elemzes/

    aztan megfejeltek 1 kis Cyberpunkkal...Aztan belemagyaraztak meg a Kennedy-gyikossagot is...
    "The Matrix films are about being transgender, the trilogy's co-director says.

    "That was the original intention but the world wasn't quite ready," says Lilly Wachowski, who came out as trans along with her sister Lana after the films came out."
    https://www.bbc.co.uk/news/newsbeat-53692435
  • Agyturbinikusz
    #14
    Úgy látom 2 dolog van itt keverék formában, a film miért készült el, és az hogy hogyan valósult meg.

    Az hogy az emberek többsége nem lát át a többszintes mondanivalóján az első filmnek, pont ezt mutatja.
    A megoldás az ember képes a túlélésén felüli célokat kergetni, és maga a túlélés csak vegetalas ha nincs azon túl cél. Láss csodat jelenleg pénz=túlélés ezen túl csak nagyon kevés ember képes tekinteni.

    Sebaj így is jó, Mindenki azt csinál amit akar, csak ne hirdesse a hülyeséget ha nem muszáj. :)
  • lipovics
    #13
    A film szar lett. Nem méltó a Mátrix névre.
  • Ellaberin
    #12
    Ezt, ha mondjuk a "Ne nézz fel!"-re írod, teljesen egyetértenék.
    A 20 éves Mátrix húsz éve is egy teóriát boncolgatott, amit már előtte is több novella, könyv, "baráti beszélgetés", stb. tárgyalt. Azaz nem-e egy szimulációban élünk valójában. Ezt a kérdést az akkoriban a pc és a rá megjelenő játékok, a "social media" akkori formája, ami már egyre több emberhez el tudott jutni egyszerűen filmre érlelte. És jött ez a rendezőpáros, zseniális és új technikákkal, zseniális rendezézéssel, stb. és letette az asztalra érthetően azoknak is, akik ezen még csak nem is gondolkodtak előtte sose. Persze volt aki ebből se szűrt le többet, mint hogy Keanu milyen jó csávó és, hogy milyen f.sza trükkök meg efektek mennek benne...
    És sajnos több ezer film szólhat még az emberi hüjeségről, a megoldásokról azok mindig filmek maradnak, az emberek meg, izé, emberek. :D
  • Agyturbinikusz
    #11
    Valamit nem ért a közönség, ezt a filmet meg kellett csinálni. Hiszen 20 éve az író rendező páros megmutatta mennyire egy agyhalott társadalomban élünk.
    Semmi nem történt csak az szociális média átvette az agymosás feladatát. Ezt reprezentálja a film.

    Akinek ez sem jön át az ne járjon moziba.

    A lényeg hogy megmutatja mennyire hülye a világ és ki paródizálja, hiszen ez semmi más, ott a megoldó kulcs, és mégis Mindenki hülye.

    Sok ilyen film kell még, mire valami történni fog.
  • Ellaberin
    #10
    Valahogy nekem is az az érzésem volt, hogy nagyon az olcsó szintről válogatták össze a "harcművészeket" és a koreográfusokat. Nem csodálkoznék, ha utóbbiak nem is lettek volna, hanem úgy emlékezetből csinálták a Wachowski - immáron - csajszik, no meg Keanu.
    :spoiler:
    Ezt az örökszerelem erős és mindent legyőz forgatókönyvet meg porolják le a szappanoperások, de ne legyen már a Mátrix reboot alapja. Na mindegy.

    A lila hajú nyuszi meg kifejezetten gyenge, nem tudok olyan pillanatot mondani, amiben vagy színészi vagy kaszkadőri vagy egyéb valami alakítást le tett volna. Pedig az ő karakterének dinamizmusa sokat dobhatott volna az egészen.
    Ugyan ez áll az új Morpheusra.
    Olyan indigó szagú (már, ha tudja még valaki mi az) lett az egész, hogy csak na, és abból is az amelyiket már 150-szer felhasználtak.
    Az ilyen pontozásokra nem adok, mivel szubjektív dolgokat osztályozni eleve értelmetlen. De az biztos, hogy ha nem lenne a Mátrix egy húzónév (pl.) a Netflixen egy hétig lenne a tízes listán.
  • nkmedve
    #9
    Hogy erre a filmre jobban reagáltak a kritikusok (beleértve itt is) mint az új Szellemírtókra, teljesen érthetetlen számomra. A két film minősége és a készítők látható gondássága közötti különbség ég és föld (és nem a Mátrix javára). Nagyon úgy tűnik, hogy az ilyen nosztalgiára épülő filmek esetén a kritikusok egy jó része elveszíti az objektív elemzési képességét és a saját szubjektív érzései és elvárásai alapján osztályozza a filmeket (ha tetszik nekik az irány amit a kíszítők választottak akkor jó, ha pedig nem akkor a film le lesz húzva, minden pozitívuma ellenére). Más magyarázatot nem találok erre.

    Nekem mindhárom korábbi rész bejött (nyilván az első sokkal jobban, mint a folytatások), kiadáskor moziban láttam őket, és számtalanszor újranéztem a polcon heverő Bluray gyüjteményt. Ez az új rész viszont nem több mint egy igénytelenül összehányt random ötletgyüjtemény. Vannak itt jó ötletek és az irány sem rossz (a film első 20-30 percével együtt), de egyik ötlet sem visz sehova és a kivitelezés nagyon gagyi lesz egy idő után. Az akciójelenetek nagyon gyengék, harcművészet közel zéró, a színészi játék nem meggyőző (bár az korábban sem volt a filmek erőssége). Az első trailer után nem volt sok elvárásom, már abban elég furcsa volt a látvány, de a film még a minimumra vett elvárásaimat is sikeresen alulmúlta. Nem emlékszem, hogy valaha is ekkorát csalódtam volna bármilyen filmben is, pedig próbálok pozitívan hosszáállni mindenhez amit nézek, és nem túltolni az elvárásokat.

    ps. az külön vicces, hogy itt ez a film is ugyanúgy 7-es értékelést kapott, mint az új Pókember (ami az összes hibája ellenére is minden szempontból egy mestermű ehhez képest).
    Utoljára szerkesztette: nkmedve, 2021.12.29. 13:13:54
  • LamborghiniSG
    #8
    5.9-en áll az imdb-én és folyamatosan megy lefelé. Amúgy én is 5 csillagot adnék a filmre, de csak ezért még csak fel sem regisztrálok.
  • grobs
    #7
    Ha a 3. résznél is rosszabb akkor minek megnézni? Annál még az is teljesebb időtöltés ha iszom egy kávét, és nem csinálok semmit.
  • LamborghiniSG
    #6
    Egyszer azért nézhető, bár tényleg a legrosszabb darab.
  • Csucse
    #3
    Kb 20 perc után édesdeden aludtam... de nekifutok mégegyszer... egynek mindenképp jó...
  • janos666 #1
    Az eső ~30 perc vicces volt. A többi "mehh".