6
  • kvp
    #6
    Nem magyarazom tul, ez egy irodai rendszer resze. Van kulon cikk az sg-n a kamerarol is. A lenyeg, hogy senki nem szereti a kepernyo sarkaban levo kis kamerat, mert meeting-hez gaz, masra meg nem jo. Ezert kivettek. A mikrofon es a hangszoro vele ment, mert minek ha ugyis van wireless headset vagy autos/targyalos/okoshangszoros kihangosito akarhova megyunk. A hatlapi kamara pedig ugyis csak karcolodik, akkor mar legyen nagyobb lencsevel egy kulso ami videohivasokhoz is jo. Ez egy uj integralt ceges irodai rendszer koncepcio. Manager-eknek tokeletes.

    Raadasul igy a keszulek gyakorlatilag kiontheto mugyantaval es onnantol teljesen viz, por es utesallo es a kijelzon kivul semmi nincs rajta ami mechanikailag serulhetne.
  • Gabbbbbbbbbbbb
    #5
    Nem kell ezt ennyire túlmagyarázni. Telekom házaló szervizeseinek és éttermi menük megjelenítésére etc jó, másra nem. Átlagembernek értelmetlen, mert biztosan nem fognak olcsóbban adni 1 darabot, mint a $300-os iPad, mivel Dell-nek nincs haszna a szoftver/média eladásokból.
    Utoljára szerkesztette: Gabbbbbbbbbbbb, 2021.12.20. 10:00:03
  • kvp
    #4
    A hangszorokat gondolom azert vettek le, hogy ne lehessen audio ertesiteseket se kapni rajta. Viszont van hozza wifi-s videohivasos kamera / mikrofon egyseg, tehat az ember a kezeben a tablettel, maga ele jo messzire, a tv-re kirakott kameraval es mikrofonnal tud targyalni.

    Azt hiszem ertem a lenyeget. Van egy tablet, ami a kozponti egyseg. Van egy kulon videokonferencia modul, ami rarakhato egy tv-re. Van hozza egy kulon dedikalt tv is, amin a beepitett wifi-n latja az ember a targyalofelet es abban van a kihangosito hangszoro is. Amikor meg csak audio hivast akar inditani vagy zenet hallgat/videot nez az ember a kis kijelzon, akkor a hangszoro a headset-ben van. Ez egesz jo. Az egyetlen gond, hogy igy tenyleg nem lehet felhivni a keszuleket ha nincs az emberen a headset, de mivel nem irjak, hogy van benne gsm modul is, ezert lehet ez nem is szempont.

    A toltes wireless, szoval tenyleg nincs rajta csatlakozo. (a kimeno video/hang es a bejovo video/hang is radion megy) Csak az erintokijelzo, a radios kapcsolat es a wireless tolto van a kozponti egyseg melle szerelve. Akar mukodhet is. (de hordani kell melle az audio headset + videokonferencia keszletet)

    A nagy kerdes, hogy az Apple mikor fogja ezt lemasolni (a vilagon elsokent feltalalni)? A wifi / wireless tolto alapu dokkolo az amugy is varhato, beepitett sim kartyak eseten a gsm kapcsolathoz se kellene semmi es ugyis "mindenki" headset-tel telefonal. A nagy kijelzo pedig lehet egy wifi-s monitor vagy egy VR/AR headset is. Az utobbiban is van hangszoro es kamera is.

    ps: Biztonsagi szempontol egy olyan keszulek amiben nincs kamera es mikrofon, de meg egy analog hangszor sem sokkal biztonsagosabb. Ha nem akarjuk, hogy a kamera vagy a mikrofon mukodjon, akkor nem kapcsoljuk be (vagy nallunk sincs). Videohivasoknal meg amugy is jobb ha a kamera nem a kis kijelzo sarkaban/tetejen van, hanem messzebb. (bar ha jol latom akkor ha kell oda is felerositheto)
  • _svd_
    #3
    "ráadásul egy különleges dokkolóegység alkalmazásával akár egy számítógéphez is csatlakoztatható."

    Ez nagyjából az jelenti, hogy egy USB-C port mégis csak van azon a táblagépen.
  • Zsombor99
    #2
    Ha ők is sejtik, hogy a portok hiánya kényelmetlenséget okozhat, akkor minek távolítottak el minden portot?! Hhh...
  • janos666 #1
    Csodás. Vegye aki akarja (biztos nem én).