12
  • kvp
    #12
    "Ez 30%-ban a Google Play Services és 50%-ban a Facebook sara."

    Nekem altalaban az LCD vilagitasa viszi el a fogyasztas nagyreszet, a processzor alig fogyaszt mint fullhd film nezese kozben is. Sajnos a legjobb oled-ek is csak maximum 60%-al tudnak csokkenteni a fogyasztast, a gyakorlatban ennek csak egy reszet erik el. 80%-os csokkenes eseten viszont mar tenyleg a processzor fogyasztana tobbet. Jatekok vagy tenyleg processzor intenziv feladatok eseten ez az arany persze konnyen megfordul.

    "Mennyi az a háromszoros szilíciummennyiség a lítiumhoz képest? Ezáltal mennyivel kevesebb a lítiumfelhasználás adott akkukapacitásnál?"

    "The silicon content has been increased by 3 times."

    https://en.wikipedia.org/wiki/Lithium%E2%80%93silicon_battery

    A litium szen alapu aksikhoz kepest az elmeleti maximum a tizszeres kapacitas, azonos terfogatban. Tehat vagy a terfogat marad azonos es az aksik kapacitasa no meg vagy a kapacitas marad azonos es az aksik terfogata csokken.
  • Gabbbbbbbbbbbb
    #11
    @barret
    "Az lenne végre óriási lépés,ha a fogyasztást optimalizálnák! Hiába a "nagy"akku,ha az energiahatékonyság siralmas... "

    Ez 30%-ban a Google Play Services és 50%-ban a Facebook sara.


    Utoljára szerkesztette: Gabbbbbbbbbbbb, 2021.12.14. 21:38:42
  • Tetsuo
    #10
    Mennyi az a háromszoros szilíciummennyiség a lítiumhoz képest? Ezáltal mennyivel kevesebb a lítiumfelhasználás adott akkukapacitásnál? Kb. ez lenne a lényeg, de a cikkből kimaradt.
  • Siva II
    #9
    A hagyományos Li-ion akkumulátorokban nincs szilícium. Így nehéz értelmezni a háromszoros mennyiséget. Védő áramkörrel egybeépített cellákat pedig már most is lehet vásárolni.
  • Myers
    #8
    Hol van szó harmad annyi lítium felhasználásról? Ha így lenne, akkor erről szólna minden hír, és a Xiaomi cég értéke hirtelen 100-szorosára nőne.
    Szóval semmi ilyesmiről nincs hír. Az a hír, hogy azonos térfogatba 10%-kal több cuccot préseltek bele.
    De még ha hirtelen harmad annyi Li kellene, akkor sem csökkenne harmadára az akksi ára, mert nem csak ebből áll egy akksi (ára). Ha egy receptben harmadára csökken a tojás ára, attól a végtermék ára még nem lesz harmada, még akkor sem, ha az tojásrántotta (99% tojás). :)
  • barret
    #7
    Az lenne végre óriási lépés,ha a fogyasztást optimalizálnák! Hiába a "nagy"akku,ha az energiahatékonyság siralmas...
  • kvp
    #6
    Ebben a fejlesztesben nem a 10% kapacitasbovules a lenyeg, hanem a harmad annyi litium felhasznalasa (az elmeleti maximum negyed annyi lithium lenne). Ha hirtelen harmadara esne az aksik ara, az azt jelenene, hogy egy elektromos auto eseten ahol kb. a jarmu aranak 60%-at adja az aksi ara, hirtelen bejohetne egy 40 szazalekpontos areses. (kinai gyartasu autok eseten) Ha javitanak meg a technologian, akkor ez akar 50%-ot is hozhat. (lasd meg: Kici oco...)

    A kapacitasbovules egyebkent az uj csomagolasi technologia miatt jott ossze, nem az eltero szilicum tartalom miatt. A csomagolassal trukkozott legutobb egyebkent a Tesla is, hogy nagyobb kapacitast kapjon azonos terfogat mellett.

    ps: Az embereknek azert nem tetszik az aksik fejlodese, mert a szamitogepek teljesitmenyevel ellentetben nem exponencialisan, hanem linearisan javul a kapacitasuk az idovel. Ez egy lassabb folyamat, de egyelore meg messze vagyunk az elmeleti maximumoktol. Ha az arat is sikerulne levinni a mostani szint negyedere, akkor autobol olcsobb lenne elektromosat venni a benzines helyett.
  • duke
    #5
    Én is legalább kb 20-30 %-os novekedesre szamitottam, de ez is tobb mint a semmi. Es azert az el,mult 10 evben lassan, kis lepesekben de folyamatosan fejlodnek az akkumlatorok. Szoval a sok nyifogas ellenere, haladunk. Az elektromos autok kezdeti 120-150 km-es hatotavja is, mostanra megduplazodott.
  • bigjoe
    #4
    Az az.. "A fejlesztés olcsó és JELENTŐS mértékben növelheti az energiatárolók kapacitását." 10% mióta jelentős?
  • robicarlos6
    #3
    Az igen 10%... ha 200 lenne is kevés lenne
  • Palinko
    #2
    Nem vagyok biztos benne hogy 10% ért megéri ezt az egészet.
  • Alien69
    #1
    Dehát, nem csiphiány van??? :-)