11
  • Jawarider
    #11
    Persze hogy hadban áll , nehogy már nyugi legyen a világban ;)
  • bunny
    #10
    "Amennyiben az emberek tudnák, hogy a Google mi mindent tud róluk, akkor aggódnának. S felháborodnának, ha ezt az amerikai kormány csinálná"

    Erre egy nevet tudnék válaszul mondani: Edward Snowden.
  • zola2000
    #9
    Hát én angol nyelvű oldalakon nem találkoztam maoistákkal, sőt szinte csak negatív véleményeket hallok Kína kapcsán (szerintem kicsit túl is van tolva a Kína ellenes propaganda Amerika részéről legalábbis remélem)
  • kvp
    #8
    "mert tramplit természetesen a nép választotta."

    A washingtoni elit szerint igen, egesz pontosan a csalados feher kozep- es munkasosztaly, tehat a Fold globalistak szamara feleslegesse valt lakossaganak amerikai resze. Ezert is kellett megerositeni a tavalyi valasztast es ezert is kell legalabb 80 millio uj allampolgarral boviteni a szavazok szamat 2024-ig, hogy ilyen jellegu hiba tobbet ne fordulhasson elo.

    "Csak az utóbbi 2 évben olyan cikkek jelentek meg az NSA, és az amcsi lehallgató berendezések tájékáról, hogy talán jó lenne otthon körbenéznie a csókának."

    Ehhez kepest van nagyon lemaradva az USA. De nem csak lehallgatasban, hanem gyakorlatilag a hadseregtol fuggetlen ipari technogiak teren es egyre inkabb a tudomanyban is. Az elmult egy evtizedben amerikaban mar szinte csak keletazsiak (=kinaiak) mentek muszaki palyara az USA-ban. Ezen diakok jelentos resze jelenleg mar a kinai allam valamelyik cegenel vagy kutatointezeteben dolgozik. Kozben az amerikai egyetemeken az uj maoista kulturalis forradalom miatt gyakorlatilag megsemmisitik a STEM teruleteket. (mint a tanarok ellehetetlenitesevel, mind a tudomany megkerdojelezesevel, lasd 2+2=5 vita)

    Az USA gyakorlatilag mar elvesztette a harcot, csak meg nem tud rola, mert a folyamat atlagosan egy generacio (20-30 ev) mulva erezteti a hatasat. Ebbol idaig meg alig masfel evtized telt el, mostanaban lepnek vagy igazabol csak lepnenek az amerikai munkaeropiacra a meggyozeses maoistak elso tomegei.
  • caprine #7
    Elég egyoldalú a pasi. Csak az utóbbi 2 évben olyan cikkek jelentek meg az NSA, és az amcsi lehallgató berendezések tájékáról, hogy talán jó lenne otthon körbenéznie a csókának. A kedvencem az a cikk volt amiből kiderült, hogy svájci cégen át árultak titkositó készülékeket amikkel a saját szövetségeseiket hallgatták le, nagyon beteg.

    Az usa olyan szinten függ kínától, hogy nekik igazából régen kussolniuk kellene, már csak a több mint 3000 milliárd dolláros adoságuk miatt is amivel a ferdeszeműeknek lognak.
  • peterx
    #6
    Egy egészséges nacionalizmus erős vezetővel nem feltétlen rossz dolog.. elég volt a GlobálHomoLibsi agymosásból amit az USA tol a képünkbe a magas lóról.. tisztán gazdasági alapokon kéne együttműködni az országoknak, az ideológiáját meg mindenki tartsa meg magának otthon (ebben Kína jeleskedik a legjobban), majd az adott ország lakosai szépen eldöntik mi a jó számukra, ha nem tetszik az adott rendszer amiben élnek majd szépen fellázadnak előbb utóbb, nem kell senkinek sehova beavatkoznia meg hirdetni az igét. Lásd Afganisztán..
    Utoljára szerkesztette: peterx, 2021.12.09. 14:09:46
  • Liquido
    #5
    kvp, mert tramplit természetesen a nép választotta. Ne röhögtess már....

    Utoljára szerkesztette: Liquido, 2021.12.09. 13:11:32
  • Cat #4
    "érdekes lesz majd látni ha Kína szuperhatalommá válik és kiüti a nagyképű USA-t a nyeregből."

    Érdekes? Érdekes lesz? Ez neked miért jó, miért örülsz neki? Egyértelműen csak szívhatunk, rosszabb világ jön, ha ez megtörténik. Vagy nem baj, ha szívunk, mert ők nagyobbat szívnak? Beteg logika.
  • peterx
    #3
    "De az amerikai kabinetnek jelenleg nincs hozzáférése a helyi mesterséges intelligencia kapacitásokhoz. Ez egy nagy különbség Kínához képest, ahol kötelező együttműködni a kommunista párttal. Ez oda vezet, hogy az amerikai kormány technológiailag lemaradt Peking mögött."

    Milyen meglepő, a diktatúra mindig hatékonyabb lesz, mint a demokrácia.. érdekes lesz majd látni ha Kína szuperhatalommá válik és kiüti a nagyképű USA-t a nyeregből.
  • kvp
    #2
    Az Apple, Google es a Microsoft nemzetkozi cegek. Amerikai cegbol mar alig maradt par. A jelenlegi gazdasagi haboru es valojaban Kina es a globalistak kozott zajlik, az USA-nak ebben mar nem osztottak lapot, csak a globalistak katonai kiszolgalojakent mukodik. Nem veletlen, hogy az USA jelenlegi elnoket sem az amerikai polgarok, hanem a nemzetkozi cegek tulajdonosai jeloltek ki. (Mivel a szavazas soran minden modot blokkoltak az amerikai elnokvalasztas hitelessegenek garantalasara es az utolagos ellenorzesre mar nincs mod, ezert a valasztas hitelessege nem volt garantalhato.)

    Egyebkent Kina eseten sem kell messze menni a manipulacioert, jelenleg az o altaluk tamogatott eszmek meghatarozoak a nyugati szellemi es oktatasi elit soraiban es lathatoan sikeresen tudjak ezt atvinni a fiatalokra is. A globalistak pedig hagyjak, hiszen kozos cel (a nyugati nemzetallamok) ellen harcolnak. Persze ha nyernek es letrejon egy nyugati amerikai-europai unio, akkor mar problemas lesz hogy a mai fiatalok alapvetoen nem globalis kapitalistak hanem globalis maoistak. Ez egesz pontosan akkor lesz gond, amikor a 2010-es evek fiataljai felnonek es donteshozo szerepbe kerulnek, ami a 2020-as evek ejelen - kozepen varhato. Ez barmifele beavatkozas nelkul varhatoan a nyugati vilag latvanyos kapitulaciojat hozza. Tehat Kina nem gyoz, hanem a nyugati vilag magatol felteszi a kezet. Mint ahogy tette azt Afganisztanban is.
  • zola2000
    #1
    "Apple, a Google vagy a Microsoft a legfontosabb technológiai óriáscégek és mindegyik amerikai"

    Ha a jelenlegi trend folytatódik akkor könnyen a tiktokot is birtokló bytedance és a tencent kezdi felrúgni ezt a hegemóniát is. Az AIban is lehet valami, a taptranslate appban néztem hogy a baidu translate jobban fordít mint a google, bár a deepl szintjét nem éri el.
    Utoljára szerkesztette: zola2000, 2021.12.09. 03:41:16