7
  • Lapajka
    #7
    Nézd kint van a címlapon ez az abszurd cím. Jobb vállalni azt hogy idióta a cikkíró? Mert ilyet épeszű ember nem ír sem címbe sem máshová, hogy nem derül ki az előzetesből ki a gyilkos, hát baszki, jóhogy egy kriminek a VÉGÉN DERÜL KI, de legalábbis közben, hogy ki a gyilkos, nem pedig az előzeteséből... ABBÓL SOHA, mégha szatíra is történetesen... ez a cím nemhogy nem informatív, hanem egy totális idegesítő idiotizmus... azt sugallja, hogy máskor már volt ilyen, hogy a trailer-ből megtudhattuk ki a gyilkos (ami persze abszurd filmbe belefér, de a Sikoly mindigis eme határon mozgott, nem lehetett hová tenni sokszor, hogy most ez paródia, vagy komolyan gondolták-e... (de persze sok tufa komolyan vette, hát annyiban hagyták... kb mint a John Wick...) a kattintásért már bármit be lehet dobni? A továbbgondolás természetes, mindenki tovább gondol, ha címet olvas, ez reflexszerű, hacsak nem egy bamba bumburnyák az illető... Kár ért, mert fel lettem bosszantva, hogy ilyen, minden nívó alatti címet lehet adni egy cikknek... De bocsánat, erre ennyi időt és energiát pazarolni nem kellett volna, ez még nagyobb kártétel...
  • kalapos01
    #6
    Nem hiszem, hogy rosszindulatú lenne, de persze, hogy szándékos (fura lenne, ha véletlen lenne), persze, hogy kattintásvadász. Azt nem tudom, hogy félrevezető-e, mert a cím teljesen igaz. Miben érzed, hogy félre vagy vezetve? Itt a félrevezetés a cím továbbgondolása miatt alakult ki benned, pedig nem szabad ilyesmit túlgondolni. Ha érdekelt volna az előzetes és kattintottál és megnézted, akkor nem ért kár. Ha nem érdekelt, és kattintottál, akkor elpazaroltál pár másodpercet, amiért magadat okolhatod.
  • Lapajka
    #5
    Tehát szándékosan rosszindulattal félrevezető kattintásvadász cím...
  • kalapos01
    #4
    Ööö,

    1. Értelmezem a címet. Senki nem írja a címben, hogy ki kéne bárminek is derülnie. A címben le van írva valami triviális, annyi, hogy "az ég kék". (Nem sugall semmit, senki nem olyan hülye, hogy úgy vélje, hogy ki kéne derülnie.)
    2. A cím teljesen irreleváns, a hír a lényeg. A címet nem az szokta adni, aki a cikket írja, ahogy a filmnek sem a fordító adja a címét. A cikk arra van, hogy klikket hozzon. Aki értelmes, az elolvassa a címet és rögtön megállapítja, hogy azt mondja, hogy "Itt a Sikoly 5 előzetese". Csak azt leírni biztosan kevésbé hatékonyabb, mint ami lett végül a cím. Abban bíztak, hogy lesz pár nagyokos, aki azért kattint rá, mert azt hiszi, hogy sugall valamit.
  • Lapajka
    #3
    A címet értelmezd! Azt sugallja, hogy ki kéne- vagy ki szokott derülni, ki a gyilkos az adott filmben, az előzetesből... nemde?
  • kalapos01
    #2
    Elolvastam. Nem írják, hogy ki kéne derülnie. Sőt, konkrétan egy szó sem esik a cikkben ilyesmiről. Hol olvastad, hogy valaki szerint ki kéne derülnie?
    Utoljára szerkesztette: kalapos01, 2021.11.29. 19:40:48
  • Lapajka
    #1
    Mi ez a hülyeség? Miért kéne kiderülnie?