3
  • t_robert
    Azért ez kicsit bonyolultabb, mint egy sima bosszú. én is irtam programokat és megoldásokat informatikába cégeknél. Aztán távozáskor nekem is megvolt minden amit én csináltam. Ráadásul sok mindent nem is a cég eszközein és a munkaidőben, hanem a saját eszköteimen otthon a a saját időmben csináltam. De persze amúgy se lehet 1-1-ben máshol felhasználni, viszont, ha sok év ötletei megoldásai vannak benne, amit nem kell újra kitalálni akkor ment magának az ember. .Nem válik azért minden a cég tulajdonáva, amit csinál az ember főleg ha az nem is a munkaköre része. Például rendszergazda voltam a cégnél de ettől még számos a cég által használt dolgot én oldottam meg vagy programoztam. Ettöl még persze mindent müködő állapotban hagytam ott természetesen. simán tönkre tudtam volna tenni mindent 2 perc alatt úgy, hogy egy hónapig megáll a cég és tuti nem fog kereskedni vagy készletet kezelni vagy számlázni. Kereskedelmi cég volt, abból élt. De nem vagyok bosszú álló alkat, de ha keresztbe teszek a cégnek, akkor nem csak a tulajba rúgok bele, hanem a kollégákba és a megélhetésükbe is. Mondjuk olyat kirúgni, aki két perc alatt képes lebénitani a céget azt kockázatos. És ha nem okoznak kárt se egyszerű a dolog. mivel a tulajnak több cége volt és szaporodott is a számuk egyedül már igen macerás lett volna rendszergazdaként kezelni. így lettek olyan cégei, amit már más kezelt informatikailag. Aztán úgy összeveszett a tilajjal, hogy 5 perc alatt lelépett és ott hagyott csapot papot. Apróbb gond volt hogy én már vagy másfél éve nem foglakoztam azzal a céggel. közben új rendszer lett be bevezetve új szerverek és egy csomó minden amiről már fogalmam se volt. ráadásul annyira kiakadt a távozott rendszergazda, hiába kerestem, hogy mondjon már pár dolgot nem volt rá hajlandó.még a kommunikációt is vissza utasította Már pedig elég nehéz átvenni egy működő cég informatikai rendszereinek működtetését.. Fogalmam sincsen. min kaptak össze a tulajjal de az 5 perc alatti távozás utal dolgokra. Mondjuk esetmben is esett meg, hogy ott üvöltöztünk egymással a tulajjal a folyoson. A kollégák megdöbbenésére, mert messze nem feltélezték rólam, hogy sikerül annyira felhúzni. A tulajról elhitték. én mindig is nyugis alkat voltam és türelmes. már azzal, fenyegetőzött, hogy kirúg. Rúgjál ki banyek és két perc és itt se vagyok... közöld egyértelműen csak, hogy kirúgsz... aztán vélhetően gyözütt benne a racionalitás, hogy nem kis probléma lenne belőle, ha tényleg lelépek 2 perc alatt. Pedig egyértelműen nekem volt igazam, jogilag is én munkaügy szerint is. csak hát nem olyan ember volt, aki foglakozik ilyesmivel. De késöbb másik cége rendszergazdájával eljutott odáig, hogy tényleg ott hagyott a picsába mindent. :) . . . .
  • t_robert
    Ez azért így müködik..... rendszergazda vagyok dolgoztam olyan cégnél, ahol előbb tudtam, hogy valakit ki rúgnak, mint maga az illető. És amíg behívták beszélgetni, hogy ki van rúgva közben nekem kellett kitiltani a rendszerből és elvenni tőle a jogokat. Nem igazán jól eső dolog, de muszáj....
  • vato loco
    "Ennek részben az is az oka, hogy becslések szerint az irodai dolgozók 72 százaléka tévesen úgy gondolja, hogy a munkahelyükön általuk létrehozott adatok az övék."

Vagy az hogy szemét módon rúgják ki őket, ők pedig törlesztenek.

"Annak ellenére, hogy egy kollégája megkérte az IT részleget a kirúgott alkalmazott hálózati hozzáférésének azonnali letiltására, ez mégsem valósult meg időben, így az illető a korábbi felhasználónevét és jelszavát használva távolról még hozzá tudott férni a fájlszerverhez és mintegy 40 percet töltött adatkárosítással. A hitelszövetkezetnek 10 ezer amerikai dollárba került ez a jogosulatlan behatolás és a dokumentumok elvesztése."

Tehát nem volt mentésük, és ezért is a dolgozó a hülye, véletlenül se a cég, ami ennyire amatőr... Amúgy meg gondolom nem kell sajnálni őket, ők is meg akarták károsítani a munkavállalót, egy nagyvonalú, normális elbocsátás esetén ugyanis fel se merült volna benne a bosszú. De nem, ők úgy érezték hogy nekik ez jár, csak az probléma hogy a fagyi visszanyalt. Azt kapták amit megérdemeltek, szerintem.
    Utoljára szerkesztette: vato loco, 2021.11.28. 09:29:56