5
  • kalapos01
    #5
    Persze, de ugye nem az a lényeg, hogy számodra vagy számomra nyújt-e, hanem az, hogy azok számára mit nyújt, akik szavaznak. (És, ha már güri, azért az, ahonnan elindult énekesként, és ahova elért csak tehetség alapján, bőven párhuzamos lehet az említettekkel.)

    Nyilván egyetértek, ez a díjátadóknak az a legnagyobb "hátránya". Ha életműdíjról lenne szó, akkor mindketten megkapnák a pályájuk végén, de talán közben is. Csak ugye nem arról szól az egész, hogy kurva jó legyél, hanem arról, hogy a legjobb légy. Megette a fene, ha minden idők második legjobb teljesítményét nyújtod (tudom, hogy nem mérhető), de pont abban az egy évben valaki minden idők legjobbját hozza. (És ezzel nem azt mondom, hogy DiCaprio korábban nem kapott volna jogosan díjat). Ugyanígy lehet egy évben szimplán csak jó, de ha mindenkinél jobb vagy, akkor Oscaros leszel, még akkor is, ha az előző évi jelöltek közül mindegyik megelőzött volna téged idén.

    Senki nem mondja, hogy Marin Scorsese legjobb filmje A tégla, baromi hülyén veszi ki magát, hogy azért kapott Oscart, és nem másik 10-ért, de... az, hogy Oscaros a film, nem is ezt jelenti. Az egy ilyen év volt.
  • repvez
    #4
    Mindenre lehet találni pro és kontra érveket, a lényeg, hogy számomra sem énekesként sem szinészként nem nyujtott még olyat, hogy érdemes legyen a szoborra, legalább is azokhoz képest akik elötte jelölve lettek de nem kaptak .
    Egy DiCaprionak mennyit kellett érte gürcölni mire végre leesett neki egy , vagy Jackie Chan.

    És akkor jon egy olyan énekes akinek olyan szovegei vannak, hogy gagaga és hasonlok botrányos megjelenéssel. és szinte az elso alkalomra pottyan a szobor.
  • kalapos01
    #3
    Azért ez így elég újszülöttség, hiszen éneklésért kapott Oscart, a szerepért csak jelölték. Plusz az Oscaron többször kapott díjat elsőszerepes színész, ő meg közel sem az, nem kell valakinek színészkednie, hogy jó legyen, főleg, hogy egy szerepben jó legyen, gondolj csak Haing S. Ngorra. Ugye. 40 éve történt, ha a szobor mai értéke zavar. Plusz itt jön be a szokásos öreg hiba, miszerint az Oscar nem az egyetlen díjátadó, ha valaki ott jelölést kap, akkor nyilván korábban kapott 10-30-50 másik jelölést is a szerepért, ne hidd, hogy feltalálják az Oscaron a spanyolviaszt. Ő is kapott bőven, nem csak az amerikai filmakadémiától, hanem a brittől is.
  • Ender Wiggin #2
    Gagának volt pár kisebb szerepe már sorozatban és filmben is a Csillag születik előtt, az oszkárja meg nem színészi teljesítményre járt... És hát évente egyet adnak, jó színész meg van többtucat. Az a nagy gáz inkább, hogy vannak, akiknek 5-6-nál is több jelölése van, de szobra egy sem...
  • repvez
    #1
    Ebben a felsorolásban csak egy valami furcsa számomra, hogy egy lényegében elsofilmes nem is szinész Lady gaga már oscardijas, mikozben vannak olyan szinészek akiknek már rengeted olyan filmje volt ami megérdemelte volna a szobrot de mégcsak nem is jelölték rá.
    Lényegében ez el is mond mindent a szobor értékéről, legalább is manapság.